- 4 Ocak 2011
- 23
- 1
Biraz geç bir yanıt olacak ama moda tasarım okumayı hiç tavsiye etmiyorum. İş bulmak çok zor yani şöyle anlatayım iş bulmak aşırı zor değil fakat düzgün iş bulmak çok zor ve çok fazla çalışmanız gerekiyor. Ben kimya öğretmenliğini bırakıp moda tasarıma geçtim keşke hiç geçmeseymişim diyorum.Şu anda bir firmada müşteri temsilciliği yapıyorum haftanın 6 günü sabah 8den akşam 9-10 lara kadar çalışıyorum kendime ayıracak hiç vaktim yok maaşlar çok düşük 2 senede 3 iş değiştirdim her girdiğiniz firmada tekrar 0 dan başlıyorsunuz çünkü her firmanın sistemi de farklı oluyor. Tasarımcı olarak çalışmak da çok zor çoğu arkadaşım 2 senedir asgari ücretten maaş alıyor halen. Kendinizi okulda öğretilen kadar özgür hissedemiyorsunuz. Şu anda ben tekrar ÖSS ye girip öğretmenliğe devam etmek istiyorum.Eğer tekstilde aile firmanız yoksa yada akrabalarınız bu işi yapmıyorsa hiç moda tasarım okumayın derim. Ben izmirde çalışıyorum başka şehirlerde sistem nasıldır bilemiyorum fakat illa okuyacağım diyorsanız iş durumlarını bir araştırın derim.