• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Radyoloji miyommu yoksa enfeksiyonmu hangi doktora güvenmeliyiz

Denizyelken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2021
183
16
48
merhaba hanımlar
6 ay önce bebek istediğimden dolayı bir hastanede muayene oldum testlerim yapıldı.Doktor hiçbir sorun yok değerlerin normal yalnızca enfeksiyon var diyerek ilaç verdi.Verdiği ilaçları kullandım ama geçen süre zarfında halen bebeğim olmadı.
son aylarda biranda göbeğim oluşmaya başladı kilo aldığımı düşünüp diyete girmiştim.geçtiğimiz ay kasık ağrısı,kokulara karşı hassasiyet,mide bulantısı,kusma gibi şikayetlerim olduğu için hamile olduğumu düşünmüş reglimi beklemiştimki ne yazıkki reglim oldu. Eşimle tekrar hastaneye gittik bu kez farklı bir hastanede muayene oldum burda da 8-9 cm boyutunda miyomum olduğunu hamileliğe engel olduğunu bu yüzden de ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Miyomu olan bayanlar,miyom sizdede bu gibi belirtilere neden oldumu?
Yaşım birhayli ilerledi biz bebek isterken nurtopu gibi bir miyomun çıkması benim psikolojimi alt üst etti.ameliyat esnasında rahme zarar verme ihtimalide var.vücuduma herhangi bir kesik attırmak istemiyorum :(
benim gibi miyomdan muzdarip olupta ameliyat olmadan kurtulan varmı aranızda

merhaba hanımlar
6 ay önce bebek istediğimden dolayı bir hastanede muayene oldum testlerim yapıldı.Doktor hiçbir sorun yok değerlerin normal yalnızca enfeksiyon var diyerek ilaç verdi.Verdiği ilaçları kullandım ama geçen süre zarfında halen bebeğim olmadı.
son aylarda biranda göbeğim oluşmaya başladı kilo aldığımı düşünüp diyete girmiştim.geçtiğimiz ay kasık ağrısı,kokulara karşı hassasiyet,mide bulantısı,kusma gibi şikayetlerim olduğu için hamile olduğumu düşünmüş reglimi beklemiştimki ne yazıkki reglim oldu. Eşimle tekrar hastaneye gittik bu kez farklı bir hastanede muayene oldum burda da 8-9 cm boyutunda miyomum olduğunu hamileliğe engel olduğunu bu yüzden de ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Miyomu olan bayanlar,miyom sizdede bu gibi belirtilere neden oldumu?
Yaşım birhayli ilerledi biz bebek isterken nurtopu gibi bir miyomun çıkması benim psikolojimi alt üst etti.ameliyat esnasında rahme zarar verme ihtimalide var.vücuduma herhangi bir kesik attırmak istemiyorum :(
benim gibi miyomdan muzdarip olupta ameliyat olmadan kurtulan varmı aranızda
Miyomunuzu aldırmanızı tavsiye ederim

daha önce ameliyat olanlar,tekrarladığını söylüyor ve rahme zarar verme ihtimali olduğu için çok korkuyorum

daha önce ameliyat olanlar,tekrarladığını söylüyor ve rahme zarar verme ihtimali olduğu için çok korkuyorum
Merhaba, ben 13 cm miyomla gebe kalip dogum yaptim ama dogumdan sonra hem ameliyat korkusu, hem de tekrarlama ihtimali oldugu icin butun bitkisel kurleri denedim, beslenme aliskanliklarimi degistirdim, miyom kuculsun ya da sabit kalsin diye her duydugumu uyguladim. Bu durum yaklasik 5 yil surdu. En sonunda 6 aylik gebelik boyutunda bir gobek, kan degerlerim 7 kusurlere dusmus ve miyom baskisindan yemek yiyemez, nefes alamaz hale gelince 2 ay once ameliyat oldum. Lutfen ihmal etmeyin, miyomlar durdukca buyuyor ve hayat kalitesini her gecen gun daha berbat hale getiriyor. Ameliyattan baska tedavisi de maalesef yok ama doktorum tekrarlama ihtimalinin %5 kadar dusuk oldugunu soylemisti. Bi de bir noktadan sonra tekrarlama orani %100 deseler bile ameliyata kosa kosa gidecek hale geliyor insan, umarim siz bu kadar buyutmeden kurtulursunuz. Sizin miyomunuz bu boyutta acik ameliyatla da alinmayacaktir, karindan 0.5-1 cmlik 3-4 kesi yapip aliyorlar. Tecrubeli bir hekimde ameliyat olursaniz rahim de zarar gormeyecektir, benim miyomum 30 cm e yakindi ama bu kadar buyuk olmasina ragmen rahmimle ilgili bir sorun olmamis, hatta doktorum normal dogum bile yapabilecegimi soyledi. Dilerim siz de saglikla kurtulur ve bebeginize kavusursunuz🍀

Back