- 10 Haziran 2016
- 12
- 4
- 37
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ablanız çocuk sahibi olabildi miBu arada ablam bundan 8 yil once laporoskopi oldu. Ama ablamda cikolata kisti vardi. Laporoskopi acik ameliyata gore cok iyi rahat ve acisiz bir yontem. Sadece 3 delik actilar ablama ameliyat sonrasi da cok cabuk ayaklandi. Izi de belli olmuyor artik.Yine de ben kesik delik hicbirsey istemiyorum mumkunse
Benim ay sonunda alınıcak canm laparoskopi ileKimse yok mu laporoskopi ile Miyom aldıran ??
Ben çok korkuyorum sonrasından henüz bebegim yok çünkü bi yapışma olmasından)); ameliyat sonrası bekleme suresinden bi de );Benim ay sonunda alınıcak canm laparoskopi ile
Benimde çocuğum yok doktorum dediki şu anda çocuğa engel değil ama hamile kalınca düşük olursa çok üzülürsün dedi hemen ameliyat edin beni dedim:))Ben çok korkuyorum sonrasından henüz bebegim yok çünkü bi yapışma olmasından)); ameliyat sonrası bekleme suresinden bi de );
Bana doktorum en az 6 ay dedi ben de ne kadar gerekli ise o kadar dedim tekrar düşük yaşamak istemiyorum çünkü )); kürtaj sonrası adet olmayı bekliyorum 2 hafta oldu işlem yapılalı yaklaştı artık ameliyat tarihi Allah yardımcımız olsunBenimde çocuğum yok doktorum dediki şu anda çocuğa engel değil ama hamile kalınca düşük olursa çok üzülürsün dedi hemen ameliyat edin beni dedim:))
Bekleme süresine bana 2 ay dedi
Çok geçmiş olsun.bende de benzer durum 10cm lik dışa doğru büyüyen miyom var.aci Badem fiyatta sgk ile anlaşması var mı? Devlette kapalı ameliyat yapılıyor mu bilgin var mı? Yardımcı olursan çok sevinirimherkese merhaba,
myomdan muzdarip olup da güzel haber bekleyenlere belki bir faydam olur düşüncesiyle kendi hikayemi paylaşmak istiyorum... bundan 2 sene önce 8 cm dışa doğru büyüyen myomum olduğunu öğrendim yeni evliydim. çok korktum bir kaç doktora gittim kimi ameliyat dedi kimi de takip edelim dedi. sonra başkent hastanesi esra kuşçuya gittim. bana hamileliği denememi bunun bir risk olduğunu ama sorunsuz bir şekilde bebek sahibi olabileceğimi söyledi. bakalım hamile kalabilecek misin görelim dedi. biraz deneme tahtası gibi görülmüştüm ama ameliyat olmamak da o an için güzel gelmişti. ve ben ertesi ay hamile kaldım. bu kadar çabuk çocuk düşünmüyorduk ama işte insan hamile kalınca da ister istemez hayallere dalıyor...
takip için yine başkentte göğşen önalana gittim. gider gitmez myomun çok büyük bekleyip göreceğiz düşük mü yapacaksın doğum mu diye bana ilk görüşmede çok güzel moral verdi! ve 8 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu... kürtaj yapmayacağım bol kanamayla düşürteceğiz bebeği dedi ve benim bir damla bile kanamam olmamıştı henüz. ben de korkudan başka bir doktorla görüştüm medical parktan banu akçal. (o kadar çok doktorla görüştüm ki bu süreçte belki sizlere de fikir olur diye hepsinin ismini vermek istiyorum) banu hanım sağolsun beni rahatlattı. bu tür şeyler çok sık oluyor ilk gebelikte ama bebeği almamız gerek hiçbir şey hissetmeyeceksin merak etme diye beni rahatlattı. ancak sonrasında myomu kesinlikle aldırmam gerektiğini, açık ameliyatı kendisinin de yapabileceğini ama eğer kapalı istersem acıbademden sarp özcan'la görüşmemi onun gerçekten bu konuda çok iyi olduğunu söyledi.
sonra ben de çaresizce doktor araştırmaya başladım bulduğum her doktora mail attım, kimisi telefonla geri dönüş yaptı yumurtalarını donduralım ameliyatta zarar görür tüp bebek tedavisine başlayalım dedi, kimisi açık ameliyat olman lazım dedi, kimisi hiç ameliyat olma tekrar dene dedi... o kadar çok farklı görüş var ki bu konuda. en sonunda istanbuldan prof. dr. oya gökmen benimle ilgilendi ve o da ankara acıbademden sarp özcanın ismini verdi. en sonunda kendisiyle gidip görüştüm. bu arada myomum 11 cm olmuştu. sarp bey bana kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini, bu kadar büyük bir myomla tekrar hamileliği denemenin çok büyük bir risk olacağını anlattı. kendisi bana o kadar güven verdi ki kapalı ameliyat yapabileceğini sonrasında da hiçbir sıkıntı olmayacağını söyledi. kendisine güvenip ameliyat oldum ve bu ameliyat bu süreçte aldığım en doğru karardı... iyi ki kendisiyle karşılaşmışım ameliyatım o kadar iyi geçti ve sonrasında da iyileşme sürecim o kadar güzel ilerledi ki... 6 ay bekleme süresinden sonra da hemen hamile kaldım... inşallah bir ay sonra bebeğimize kavuşacağız...
ben de bir zamanlar çaresizce her yerde bir umut ışığı arıyordum. umarım myomu olanlara bir umut olabilmişimdir...
herkese sağlıklı günler...
merhabalar size de çok geçmiş olsun... acıbademin malesef sgk ile anlaşması yok. üniversite hastanelerinde yapılıyor bildiğim kadarıyla kapalı ameliyat. ama bu büyüklükte bir miyomu kapalı ameliyatla çıkartmaya bütün doktorlar cesaret edemiyor. ya da açığa dönebiliriz ameliyat sırasında diyor. kapalı ameliyat olmak istiyorsan doktorla mutlaka detaylı olarak konuş tecrübeli ve işinin ehli bir doktor olması çok önemli. miyomun benim gibi dışa doğru büyüdüğü için rahime de zarar verilmeden kolayca alınabiliyor ehil ellerde... umarım bir an önce siz de kurtulursunuzÇok geçmiş olsun.bende de benzer durum 10cm lik dışa doğru büyüyen miyom var.aci Badem fiyatta sgk ile anlaşması var mı? Devlette kapalı ameliyat yapılıyor mu bilgin var mı? Yardımcı olursan çok sevinirim
Canim mrb.bende seninle aynı durumdayım. Sonrasında ne oldu ameliyat oldun mu,kime oldun?devlet hastanesinde kapalı yöntem istiyorum(tabi mümkün olursa) tavsiye edebilecegin doktor hastane var mi?Arkadaşlar, ekim ayında evlendim. Kasım ayında mercimek büyüklüğünde miyomumun olduğunu öğrendim. Mayıs ayında bir sabah durup dururken aşırı şiddetli bir karın ağrısı oldu. Acile gittik.. Bakırköye sevkettiler... portakal büyüklüğünde miyomum olduğu ortaya çıktı... 9.5 cm imis...2 hafta sonra ağrılarım tamamen geçti... karnıma dokununca sertlik elime geliyor. Eylül ayinda mr var... çocuk sahibi olmak istiyorum... doktora göre önce hamile kalicakmisim duruma göre bebeğe zarar veriyor mu diye bakılacakmış bana çok saçma geldi... bilgisi olan arkadaşlardan yardim istiyorum... ne yapabilirim...
Canim gecmis olsun.nasilsin diye merak ettim.kendine gelebildin mi?hangi hastanede hangi doktora oldun?umarım en iyi şekilde atlatmissindir.gelismeleri anlatırsan sevinirimKızlar herkese merhaba,
Salı günü miyom ameliyatı oluyorum laparoskopik olarak miyomum 3,5-4 cm inteamural rahim kasında rahim dışına doğru büyüyor ama ben aldırıp kurtulmak istedim dualarınızı eksik etmeyin olurmu çok korkuyorum
Merhaba Miyomim,Canim mrb.bende seninle aynı durumdayım. Sonrasında ne oldu ameliyat oldun mu,kime oldun?devlet hastanesinde kapalı yöntem istiyorum(tabi mümkün olursa) tavsiye edebilecegin doktor hastane var mi?
Canım laparoskopi ile alınırsa korunma süresi 2 aymerhaba kızlar ,
miyomlu hatunlar arasına katılmış bulunuyorum bende
yaklaşık 5 yıldır hiç büyümeyen 1 cm miyomum büyümeye karar vermiş, 5 gün önce kadın doğum polikliğininde yapılan vajinal usg ile 5 cm olduğunu öğrendim.
oğluma kardeş istiyoruz eşimle, yaşım 39.
4 aydır korunmuyoruz ve gebelik olmadı,
muhtemelen ameliyat olacağım ama ameliyat sonrası gebelik için 6 aylık bekleme süresi beni yaşım itibarıyla üzüyor
oluşabilecek muhtemel gebelikteki sorunlar sebebiyle bebeği riske atmak istemiyorum
kafam çok karışık
dün itibarıyla ameliyatımın laparoskopik olamayacağını, açık ameliyat olacağım netleşti. eylül sonu gibi ameliyat ve maksimum 6 ay korunmaCanım laparoskopi ile alınırsa korunma süresi 2 ay