Arkadaşlar burada bu durumdan müzdarip tüm arkadaşlarımızın konuyla ilgili herşeyi paylaşabileceği bir alt kulüp açıyorum.
Bu konuda internette olabildiğince çook şey okudum,üzerimde bitkisel yollarla birçok şeyi denedim.Artısı eksisi ama olabildiğince en doğrusuyla birlikten güç doğar felsefesiyle bayan olmanın zorluklarından biri olan bu kadın hastalığının birlikte paylaşarak zorluğunu atlatabileceğimize inanıyorum.Tek yapacağımız birbirimize ışık tutmak,moral olmak.Evet,neredesiniz??
Hanımlar gidip de memnun kaldığınız doktorların isimlerini de paylaşabilir misiniz burada? Merak edenlere, bu hastalıktan muzdarip olanlara da bir faydası olur belki.
Laparoskopi ameliyatı ne şekilde yapılıyor? Büyük bir yara oluyor mu? Miyomlar alındıktan sonra tekrarlama riski var mı? Bazı doktorlar hemen histerektomi yani rahmi almayı öneriyorlar. Rahim alınmazsa bu hastalığın kansere dönme riski var mı merak ediyorum. Miyomlar çok büyümesine rağmen alınmazsa sarkom denen kötü huylu tümörlere dönüşebiliyormuş, Allah korusun. Kapalı ameliyatlar yani sadece miyomların çıkarıldığı, rahimin alınmadığı ameliyatlar sezaryan gibi oluyor. Yeni bir yöntem de okudum ayrıca, vajinadan girerek miyomları kesiyorlar ama ne kadar etkili bir yöntem, uygulayan doktor var mı bilmiyorum. Bana bu vajinadan girerek miyomlara müdahale etmek daha mantıklı geldi ama bu konuda bilgi edinemedim, sanırım daha küçük boyutlu miyomlara bu şekilde müdahale edebiliyorlar. Yöntemin adı histeroskopi.
Miyom sizde de çok fazla kanama, hatta adet aralarında görülen bir kanama ve halsizlik yapıyor mu?
Allah derdi olan herkese, el açıp da el aman diyen herkese acil şifalar versin inşallah.
arkadasim sende bu miyomlard an muzdaripsin anladigim kadariyla ne tur bi miyom nerde kac cm yazmamissin ama laparskopi dedigin yontem daha kucuk miyomlar icin oneriyorlar tabii isin ehli olan buyuk miyomlar icinde yapiyor tabii ama ben kendi durumumda laparaskopi yi sahsen istemiyorum ayaga kalkma suresi daha kisa olmasina ragmen acik ameliyat daha avantajli tamamiyle temizlenmesi konusunda ztn kapali ameliyattan aciga gecme sansi herzmn vardir
sen istanbuldamisin sana doktor onerebilirim
ayrica evet fazla kanama yapiyo galiba ve evet ara kanamalarda oluyor tabii adet gibi degil bendeki leke seklinde geliyor halsizlik desen ben hep kansiz oldugum icin miyoum ayrica yapiyormu bilemiyorum
senin miyom nerde kac cm
kızlar ben bu ameliyatı 5mayıs 2011 tarihinde oldum.. yalnız benimki laparoskopi ile alındı.. konunun ilk sayfasında da yazmıştım.. 10cm büyüklüğündeydi rahim duvarından içeri doğru büyümüş benimkisi.. dr bu şekilde hamile kalamazsın demişti, zaten aşırı derecede kanamalarım arttığı için bi hafta içinde ameliyata aldılar beni.. ben ege ünv. hastanesinde oldum ameliyatı. ege ünv hastanesi kadın hastalıkları konusunda oldukca tecrübeli dr.lara sahip. 2hafta önce de kontrole gittim, rahim tertemiz dedi dr. ve 1yıl boyunca çocuk yapmamamam gerektiğini söyledi, çünkü rahimdeki dikişlerin iyleşmesi uzun sürüyormuş. Eğer dr, dalında iyiyse ve buna benzer ameliyatları çok yaptıysa 10cmlik miyomları da kapalı ameliyatla alabiliyor. ve şunu söyleyim kızlar, ben çok çok korkuyordum ameliyattan, ayaklarım titreyerek girdim :) ve gözlerimi bi açtım her şey bitmişlaparoskopide çok çok çabuk iyileşiliyor, bn bir hafta sonra eski yaşantıma dönmüştüm.. hiç korkmanıza gerek yok kzlar, ben hastanede 2gün içinde o kdr çok bayan gördüm ki miyomdan ameliyat olacak olan.. bi çok kadın bu durumdan muzdarip yani, ve doktrlar da bi o kdr alışmış durumda miyom ameliyatlarına =)
aybird bende myomdan muzdaribim ama benimkide biri 5 cm biri 6cm ufaklarda var,doktor bana damarın üstünde ameliyat yapamam dedi açıkça bu şekilde hamile kal diyo ve üzülüyorum bu bahsettiğin yöntemi duymuştum eşime bahsedicem sen ameliyat oldunmu yoksa hamilemisin bana yazarmısın canımArkadaşlar iyi günler,önce herkese geçmiş olsun,miyom çoğu kadının sorunu ben de büyüğü yedi cm olmak üzere epeyce miyom olduğunu öğrendiğimde dünyam kararmıştı.Bir ayda beş tane kadın doğumcuya gittim yaş kırkı geçince açık ameliyat ve herşeyi almaktan sözettiler(ve bunu o kadar kolay söylüyorlarki)bir bayan için rahimin alınması erken menapozun onlar için hiç önemi yok tabi halbuki her şeyden önce bir organ,ama ben bunu istemediğim için araştırdım miyom embolizasyonu diye bir şey varmış 'girişimsel radyolog' yapıyor antalya,istanbul ve ankarada internetten buldum egede oturduğum için biraz uzak diye tereddüt ettim sağosun bu sitede bir arkadaş da olmuş bana cesaret verdi.Antalya akdeniz üniversitesi tıp fakültesinden Profesör doktor Saim Yılmaz bu konuda çok tecrübeli.İki haftayı geçti açıameliyat değil kasıktan girilerek miyom giden damarları ilaçla tıkıyorlar,doktorun internette sitesi var bakabilirsiniz ayrıca bu sitede 'uterin arter embolizasyonu yaptırdım' diye alt başlığa bakabilirsiniz.Tavsiyem hemen kadın doğumculara inanmayın amelitayata çoğu çok meraklı ayrıca embolizasyon tedavisinin olduğunu asla hastalara söylemezlermiş(bizzat ben yaşadım başka alternatif varmı diye soruyordum yok diyorlardı)herkese iyi günler geçmiş olsun.
hacer merhaba
senin miyom ne tur bi miyom benimde en buyuk miyomum iki saglam damara baglandi ve iyi beslendigi icin buyuyor ama bes doktorun beside ameliyat olmazsin demediler senin durumuna biraz aciklik getirirmisin ve istanbuldami yasiyorsun hangi doktora gittigini ogrenebilirsem sevirinim
o embolizasyon bana hic bir doktor onermedi gerci sencocuk sahibimisin bilmiyorum ama
yanlis yazdim rahmin dis duvarina bagli ice dogru buyuyor
aybird bende myomdan muzdaribim ama benimkide biri 5 cm biri 6cm ufaklarda var,doktor bana damarın üstünde ameliyat yapamam dedi açıkça bu şekilde hamile kal diyo ve üzülüyorum bu bahsettiğin yöntemi duymuştum eşime bahsedicem sen ameliyat oldunmu yoksa hamilemisin bana yazarmısın canım