Miyomlardan ameliyatsız kurtulmanın bir yolu var mı?

mini_minik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2012
377
0
0
İzmir
Kızlar bundan 5-6 ay önce rahmimde miyom bulunmuştu..Geçenlerde yine gittim ve miyomlardan birisi büyüme yapmış..
Doktorum bebek düşünüp düşünmediğimi sordu ve istiyorum deyince doğum kontrol hapı vermedi..
Sadece hijyenime dikkat etmem gerektiğini ve hamile kalmamı söyledi..
Okuduğum kadarıyla miyomdan dolayı düşük yapanlar da olmuş..Bende de düşük olur, tehlike oluşturursa ameliyatla alınacakmış..
bu miyomlardan ameliyatsız kurtulmanın bir yolu var mı bildiğiniz kadarıyla? Ve aranızda miyomlarla hamile kalıp sağ salim kucağına alan var mı??

Bende de miyom var ve ben bunu 2. hamileliğimde öğrendim. Doktorum, hamilelikteki hormon artışı nedeniyle miyomların büyüme eğilimi gösterebileceğini, şimdiye kadar hiç bir rahatsızlık vermemesi nedeniyle (ki benim miyomlardan haberim yoktu bu yüzden rahatsızlık vermemesi iyiymiş) miyomlarımın iyi huylu olabileceğini, tek kötü yönünün gebelik süresince büyüme eğilimi olabileceğini söyledi. Eğer miyomlarım büyürse malesef hamileliğim düşükle sonuçlanabilirdi. Ama ben şanslıydım çünkü miyomum küçülmeye başlamıştı. Doktoruma doğum sırasında miyomlarımı almasını söylediğimde bunun doğumda yapılamayacağını söyledi. Doğumdan sonra ise, miyomlar için yapılacak bir şey yok, iyi huylular. Menapozda küçülüp kaybolurlar merak etme dedi. Yani kısacası miyomlara tehlike arz etmediği sürece müdahale etmiyorlar.

Annemde vardı ve birkaç taneydi miyomu. O dönem bir
tedaviye başlayacağı için doğum kontrol yöntemini değiştirmesi
istenmişti ve annem o geçiş döneminde istemeden hamile
kaldı. İleri yaş gebeliği olmasına rağmen kardeşimi sağ salim
aldık kucağımıza. Annemin de miyomları kayboldu.

İnşallah siz de kurtulursunuz bir an evvel. Ama doğumdan
sonra doktor kontrollerinizi aksatmayın lütfen.

çok geçmiş olsun.. benim bi arkadasımın miyom vardı. ve doktor hamile kaldın kaldın, yoksa ameliyat olursan bir daha cocugun olmaz demişlerdi.. tabi hamile kaldı, ama amleiyat oldumu, iyileştimi bilmiyorum hiç...
bu arada myom oldugunu hangi cihazlarla görüyorlar

Benim annemdede var doktor aslında korkulacak bişey olmadıgını söyledi henüz küçk genellikle iyi huylu ve belirtisi olmaz dedi ileri yaşta kendilinden atabilir doktor annemi ameliyat yapmıyor çünkü adetleri düzenli hormonlarınla oynamak istemem diyor doktorun dedigine göre ileri yaşlarda menopoz döneminde kendiliginden yada adet sırasında adet kanamasıyla atılan miyomlar varmış

benimde hamileliğimde myom oluştu en son gecen hafta gittim dr ye boyutlarının normal olduğunu söyledi ama artık bebek düşün cok geç kalma dedi eğer buyurlerse hamile kalman sorun yaratır dedi

Bana da ya doğum kontrol haplarıyla yok etmeye çalışırız ya da hamile kal bir an önce dedi..
Benimkini ultrasonda gördü canım.. Devlet hastanesinde rahim duvarın çok kalın diyerek göremediler ama daha önce de gittiğim özel bir hastanede rahm duvarı sandığı 3cmlik miyomun demişti..

miyomun 3 cm senin anneminki henüz çok küçük peki sende bir şikayet belirtisi varmı doktor genelde pek belirtsi olmaz dedi hatta miyom çogu genç kız ve evli bayanlara olur dedi ama çogumuz bilmeyiz dedi doktor

miyomun 3 cm senin anneminki henüz çok küçük peki sende bir şikayet belirtisi varmı doktor genelde pek belirtsi olmaz dedi hatta miyom çogu genç kız ve evli bayanlara olur dedi ama çogumuz bilmeyiz dedi doktor

O dönemde adet kanamalarım fazla oluyordu hatta o yüzden bende kansızlık oluştu..Sonra adet günlerim 28 günde falan değil de mesela 3 haftada bir oluyordu..
Bu şikayetlerle gittim ve bakınca anladı 2 taneydi 1.5 cm büyüklüğünde.son gittiğimde de işte bir tanesi 3 cm olmuş..
Annende varsa sende de olma olasılığı var çünkü annemde de vardıve sordu bana aileden kimsede var mı diye..

Çocuk gibi düşüncen varsa şimdi ameliyat olma ozaman hormonlarınla degişiklik olabilirmiş adet kanamasıylada atabilirsin

Sogan kürü bildigim kadarı ile adeti sökmeyenler içindir eger düzenli adet oluyorsan içme derim bu sefer de adet kanaman çok olur tv de doktor söylemişti

Pcos- miyom- erken menopoz icin sogan kuru bence br arastır iyice miyom icin kullananlardan bilgi al umarım iyilesirsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…