Merhaba gecmiş olsun. Benim üç bebek kaybım var. İlk kendiliğinden 2.ve 3 CÜ kalbi durdu kürtaj oldum. İkinci kürtaj dan sonra yarım cm demişti doktor küçük ve önemsiz demişti doktor. Şimdi bir ay oldu üçüncü kürtaj ve iki tane Miyom olmus ve 1,5 cm dedi biri bebegin yerleştiği yere yakın dedi. Onun için mi durdu bebegin kalbi bilmiyoruz. Ben bir aydır doktor arıyorum 39 yasındayım zamanım dar yasayan çocuğum yok. Bu miyomdan kurtulmak ve birkez daha hamile kalmak istiyorum. Üçü de normal yolla hamilelik oldu. Ankarada gideceğim doktora sizin o bahsettiğiniz üçüncü yöntemi yapan doktorun adını verebilirmisiniz bana. Bu miyom lar ilerde basima bela olmadan kurtulmak istiyorum. Doktorum miyomun türünü öğrenip ona göre hareket etmek daha dogru olur dedi.kurtaj yöntemini hiç duymamıştım yardımcı olursanız cok sevirim35 yaşındayım ve Konya’da yaşıyorum Yaklaşık 1 yıl önce 5 cm büyüklüğünde 1 tane miyomum olduğunu öğrendim 3 tane özel hastaneye gittim ve gittiğim tüm doktorlar bu miyomu takip edeceklerini büyüme olup olmayacağını izlemek istediklerini eğer büyürse açık ameliyatla alınması gerektiğini söylediler 6 ay sonra 8 cm olduğunu gördük öyle korkmuştum ki içimde ne olduğunu bilmediğim ve büyüyen bir şey vardı internetten ve kadın sitelerinden araştırmalar yaptım ameliyat şarttı ve tüm herkes bunun 2 yolu olduğunu söylüyordu ya sezaryan gibi açık olacak ya da karından 2-3 delikle girilip laparaskopik olacaktı ben açık ameliyatla öyle bir izin karnımda olmasını istemiyordum hem iyileşme süresi 1 ayı bulacaktı uzundu ve sonrası çok acı vericiydi hem de yapışıklık olursa ilerde çocuğumun olmama riski vardı laparoskopik yapılırsa ve miyom o küçük deliklerden çıkarılamazsa açık olana dönülecekti rahmimi kaybedebileceğimi söyleyenler bile oldu böyle korkuyla yaşarken ve ben en iyi yöntemi araştırırken miyomum 10 cm olmuştu sonra miyom için 3. bir yöntem olduğunu buldum vajinal yoldan girilip kürtaj gibi bu miyomların çıkarıldığını öğrendim Türkiye’de çok az doktorun uzmanlığına giren bu yöntemle Konya’da geçen hafta ameliyat oldum genel anestezi yapıldı doktorum 10 cm büyüklüğündeki miyomu vajinamdan parçalamadan tüm haliyle çıkardı doktorum 2 gün sonra normal hayatına döneceksin dedi 1 gün hastanede kaldım ertesi gün yürüyerek hastaneden çıktım karnımda hiç kesi ya da delik yok ve gerçekten de 2. gün normal hayatıma döndüm ve her işimi kendim yaptım yarın 1 hafta olacak ve kontrolüm var inşallah her şeyin normal olduğunu öğrenirim. Miyomun varlığını anladığımız anda nasıl bir psikoloji oluşuyor çok iyi biliyorum tam 1 yıl boyunca bu psikolojiyle yaşadım ve sürekli araştırdım kendinizi kestirmeye ya da deldirmeye gerek yok o kadar acıyı çekip aylarca yatmanıza da gerek yok bu yöntemin Konya dışında İstanbul ve Ankara’da da yapıldığını öğrendim umarım yazdıklarımın herkese bir faydası olur ben miyomdan kurtuldum
Merhaba gecmiş olsun. Benim üç bebek kaybım var. İlk kendiliğinden 2.ve 3 CÜ kalbi durdu kürtaj oldum. İkinci kürtaj dan sonra yarım cm demişti doktor küçük ve önemsiz demişti doktor. Şimdi bir ay oldu üçüncü kürtaj ve iki tane Miyom olmus ve 1,5 cm dedi biri bebegin yerleştiği yere yakın dedi. Onun için mi durdu bebegin kalbi bilmiyoruz. Ben bir aydır doktor arıyorum 39 yasındayım zamanım dar yasayan çocuğum yok. Bu miyomdan kurtulmak ve birkez daha hamile kalmak istiyorum. Üçü de normal yolla hamilelik oldu. Ankarada gideceğim doktora sizin o bahsettiğiniz üçüncü yöntemi yapan doktorun adını verebilirmisiniz bana. Bu miyom lar ilerde basima bela olmadan kurtulmak istiyorum. Doktorum miyomun türünü öğrenip ona göre hareket etmek daha dogru olur dedi.kurtaj yöntemini hiç duymamıştım yardımcı olursanız cok sevirim
Siz hem Ankara hemde Konya'daki doktorun adlarını paylasırsanız sevinirim. Gerekirse konyayada giderim. Ama Ankara daha yakın 3 saat bulunduğum yere. Sizinde tekrarlamaz insallah. Çok gecmiş olsun.
Siz hem Ankara hemde Konya'daki doktorun adlarını paylasırsanız sevinirim. Gerekirse konyayada giderim. Ama Ankara daha yakın 3 saat bulunduğum yere. Sizinde tekrarlamaz insallah. Çok gecmiş olsun.
Bende ikinci kurtaj dan 2 ay sonra falan cıktı. Subatın 1 de kürtaj oldum nisanda görüldü yarım cm kadar dedi Dr. Üçüncüye kaldım kürtaj oldum iki tane olmus büyümüş 1.5 cm olmus korkuyorum çogalırsa daha cok büyürse diye. Onun için öbür yöntemler yapısıklık falan yapıyormus. Dr diyecegim alında kurtulayım diye. Cok tesekkür ederim arastırayım bakalım olmazsa direk o işlemi yapan Dr a giderim. HoscakalınBana uygulanan yöntemin adı vajinadan miyom alma ameliyatının adı tıpta ve doktorlar arasında “hipereskopik miyomektopi” olarak geçiyor internetten bu şekilde araştırırsanız makale yazı ya da bilgi bulabilirsiniz fakat Türkiye’de çok az kişi yapıyor o yüzden yaygın değil ve doktorlar en iyi bildikleri yöntemi yani keserek almayı öneriyor son zamanlarda laparaskopik yani karna delikler açılarak ya da embolizasyon yöntemi ile de yapılıyor bu yöntemlerin hepsinin boyundan büyük ciddi problemleri var ama vajinadan alındığında hepsi arasında en az riskli olanıdır diyebilirim tam 1 yıl boyunca çok araştırdım çok doktorla görüştüm Konya’daki doktorumun adı Prof Dr Metin Çapar. Özel muayenehanesi var Metin Hocanın çalışmalarını okudum ve bu ameliyatı çok uzun süredir yaptığını öğrendim sonra da görüşmeye gittim aslında 1 yıldır araştırıp öğrendiğim bilgileri bana tekrar anlattı ve her şeyi en doğru anlatan doktordu o yüzden de Konya’da ameliyat olmaya karar verdim Konya’da yaşıyor olmam tamamen şanstı böyle bir durumdan kurtulmak için en doğrusunu yapacak neredeyse oraya gitmeye razı olunduğunu da biliyorum tekrardan büyük geçmiş olsun
Cok tesekkür ederim bu yazdıklarınız bircok kişiye yön verecek ir yıl boyunca emek vermişsiniz bu emegin karsılıgını paylastınız. Bende eger alırlarsa sürec uzar ve daha cok vakit kaybederim diye korkuyordum. İnsallah bu yöntemle alırlar kurtulurum. Gerçi alınacakmı onuda bilmiyorum enezından bu yöntemin riskileri yok daha fazla vakit kaybetmem. Mevlam dar zamanınızda yardımcınız olsun cok teskkur ederimYöntemi araştırırken kürtaj şeklinde diye araştırırsanız bir şey bulamazsınız “hiperaskopik miyomektopi” ya da “vajinal miyomektopi” diye araştırmanızı öneririm ancak her miyoma yapılmadığını yerinin ve büyüklüğünün önemli olduğunu tekrar hatırlatmak isterim bir de bütün miyom ameliyatlarından sonra 6 ay boyunca bebek girişiminde bulunmamanız öneriliyor 6 ay sonra gebelik gerçekleşirse doğumun sezeryan olması gerektiğini de doktorum söyledi
İnanın korkacak endişe edecek bir durum yok tıp her geçen gün iyiye gidiyor ve bizler için yeni olanaklar sunuyor önemli olan doğru ve tecrübeli doktoru bizim için en uygun yöntemi bulup ona göre hareket etmektir tam 1 yıl boyunca sırf vücudumda kesik yada delikler olmasın rahmim alınmasın yapışıklık olmasın diye çok araştırdım ve bu araştırma sürecinde içimde sinsice büyüyen miyomum 10 cm oldu benim yaşadığım süreci yaşamayın ve böyle bir yöntem olduğunu anlatayım da fazla vakit kaybetmeyin istedim
Rahmi kaybetme tehlikesi çok acı. Çok geçmiş olsun.35 yaşındayım ve Konya’da yaşıyorum Yaklaşık 1 yıl önce 5 cm büyüklüğünde 1 tane miyomum olduğunu öğrendim 3 tane özel hastaneye gittim ve gittiğim tüm doktorlar bu miyomu takip edeceklerini büyüme olup olmayacağını izlemek istediklerini eğer büyürse açık ameliyatla alınması gerektiğini söylediler 6 ay sonra 8 cm olduğunu gördük öyle korkmuştum ki içimde ne olduğunu bilmediğim ve büyüyen bir şey vardı internetten ve kadın sitelerinden araştırmalar yaptım ameliyat şarttı ve tüm herkes bunun 2 yolu olduğunu söylüyordu ya sezaryan gibi açık olacak ya da karından 2-3 delikle girilip laparaskopik olacaktı ben açık ameliyatla öyle bir izin karnımda olmasını istemiyordum hem iyileşme süresi 1 ayı bulacaktı uzundu ve sonrası çok acı vericiydi hem de yapışıklık olursa ilerde çocuğumun olmama riski vardı laparoskopik yapılırsa ve miyom o küçük deliklerden çıkarılamazsa açık olana dönülecekti rahmimi kaybedebileceğimi söyleyenler bile oldu böyle korkuyla yaşarken ve ben en iyi yöntemi araştırırken miyomum 10 cm olmuştu sonra miyom için 3. bir yöntem olduğunu buldum vajinal yoldan girilip kürtaj gibi bu miyomların çıkarıldığını öğrendim Türkiye’de çok az doktorun uzmanlığına giren bu yöntemle Konya’da geçen hafta ameliyat oldum genel anestezi yapıldı doktorum 10 cm büyüklüğündeki miyomu vajinamdan parçalamadan tüm haliyle çıkardı doktorum 2 gün sonra normal hayatına döneceksin dedi 1 gün hastanede kaldım ertesi gün yürüyerek hastaneden çıktım karnımda hiç kesi ya da delik yok ve gerçekten de 2. gün normal hayatıma döndüm ve her işimi kendim yaptım yarın 1 hafta olacak ve kontrolüm var inşallah her şeyin normal olduğunu öğrenirim. Miyomun varlığını anladığımız anda nasıl bir psikoloji oluşuyor çok iyi biliyorum tam 1 yıl boyunca bu psikolojiyle yaşadım ve sürekli araştırdım kendinizi kestirmeye ya da deldirmeye gerek yok o kadar acıyı çekip aylarca yatmanıza da gerek yok bu yöntemin Konya dışında İstanbul ve Ankara’da da yapıldığını öğrendim umarım yazdıklarımın herkese bir faydası olur ben miyomdan kurtuldum
Keşke burda olsaymış tam istediğim şekilde ameliyat yapıyor istanbuldayim ameliyat olmam gerek muhakak ama guvenemedigimde kimseye olamiyorumMiyom ameliyatı sonrası kontrollerde her şey yolunda çıktı ilk 1 hafta ara kanamalar devam etti ancak rahatsız edecek ölçüde değildi karnımda hiç şişlik olmadı her geçen gün daha iyi olduğunuzu farkediyorsunuz 1 haftanın sonunda hiç ameliyat olmamış gibiydim ve bu harika bir his. Bugün 20. Gün daha önce açık miyom ameliyat olan herkes benim ameliyat olduğuma inanmıyor. Vajinal miyomektopi ile ilgili her şeyi (Konya’ya gelemeyenler için) doktorum Prof Dr Metin ÇAPAR’a sorup öğrenebilirsiniz muayenesinin tel numarasını aşağıya yazarım her kadında farklı türde ve rahmin farklı yerlerinde oluştuğu için en doğru bilgiyi güvendiğiniz bir doktor verebilir hiç sıkılmadan bütün detayları ile anlattı ve sorularıma aynı titizlikle cevap verdi 1 ay bitince tekrar kontrolüm var en az 6 ay bebek yapmayı denemeyin demişti yine de kontrolde vajinanın durumuna bakılacak ilişki ve bebek girişimi için ne durumda olduğumu söyleyecek
Prof Dr Metin ÇAPAR
Tel no: 0332 321 82 82
Yöntemi araştırırken kürtaj şeklinde diye araştırırsanız bir şey bulamazsınız “hiperaskopik miyomektopi” ya da “vajinal miyomektopi” diye araştırmanızı öneririm ancak her miyoma yapılmadığını yerinin ve büyüklüğünün önemli olduğunu tekrar hatırlatmak isterim bir de bütün miyom ameliyatlarından sonra 6 ay boyunca bebek girişiminde bulunmamanız öneriliyor 6 ay sonra gebelik gerçekleşirse doğumun sezeryan olması gerektiğini de doktorum söyledi
İnanın korkacak endişe edecek bir durum yok tıp her geçen gün iyiye gidiyor ve bizler için yeni olanaklar sunuyor önemli olan doğru ve tecrübeli doktoru bizim için en uygun yöntemi bulup ona göre hareket etmektir tam 1 yıl boyunca sırf vücudumda kesik yada delikler olmasın rahmim alınmasın yapışıklık olmasın diye çok araştırdım ve bu araştırma sürecinde içimde sinsice büyüyen miyomum 10 cm oldu benim yaşadığım süreci yaşamayın ve böyle bir yöntem olduğunu anlatayım da fazla vakit kaybetmeyin istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?