Miyom ! Lütfen Yardım Edin.

4 miyomla hamile kaldım. En küçükleri 2 cm, en büyükleri 4 cmdi. Şimdi 6 cm civarında ve 4 cm yani büyüdüler. 10 gün kadar önce öyle bir sancı çektim ki doğruyorum sandım. Miyomların biri dejenerasyona uğramış, o sancıyla erken doğum başlatma riski dahi var dediler, rahim ağzı açılmamış şansıma. Çok şükür kontrol altına aldık gibi. Sadece tuvalete kalkıyorum ve kendimi hiçbir şekilde yormuyorum. İnşallah sezaryenle miyomları da alacaklar doğumda. Bu arada ben 40 yaşındayım ve ilk gebeliğim. Miyomları gebelikten hemen önce öğrendim ama ameliyat olup 1 yıl kaybetmek istemedim, risk aldım. Size tavsiyem bekarsanız ya da çocuk düşünmüyorsanız/ gençseniz kurtulun bir an önce miyomlardan.
Rezerv azalması yapıyor mu?

Kendiliğinden kist gibi gitmiyor mu ve hamile kalmayı zorlaştırmıyor umarım?

Ağrı yapıyor mu? Neden oluşuyormuş?
Miyom rahimde ve kas yapıda bir parça o yüzden kendiliğinden gitmiyor malesef:KK43: hamilelik için yerleşim yeri çok önemli, rahim içindeyse engel oluyor. Rahmin kas dokusunda veya dışındaysa engel olmayabiliyor, boyutu da önemli tabi. Ağrı konusu da galiba yerleşimine göre değişiyor, benimki dışında olduğu için ağrı kanama yapmıyordu. Oluşma sebebine de doktorlar kesin birşey diyemiyor genetik, östrojen hormonu yüksekliği, rahmin kendi yapısından vb. Benim 2,5 cm yeniden oluşmuştu ve hamileyim hala da var😌

Miyom rahimde ve kas yapıda bir parça o yüzden kendiliğinden gitmiyor malesef:KK43: hamilelik için yerleşim yeri çok önemli, rahim içindeyse engel oluyor. Rahmin kas dokusunda veya dışındaysa engel olmayabiliyor, boyutu da önemli tabi. Ağrı konusu da galiba yerleşimine göre değişiyor, benimki dışında olduğu için ağrı kanama yapmıyordu. Oluşma sebebine de doktorlar kesin birşey diyemiyor genetik, östrojen hormonu yüksekliği, rahmin kendi yapısından vb. Benim 2,5 cm yeniden oluşmuştu ve hamileyim hala da var😌
Ağrı olmuyorsa üzülme hiç, inş hayırlısıyla bi doğsunda.
Banada Dr ameliyat dedi dediğin gibi et yapıda dedi, sordum mu hatrlamazmıyom sen oldun mu? Rezervi azaltıyor muymuş?

X