- 21 Ağustos 2014
- 730
- 1.476
- 313
- Konu Sahibi _masumane_
-
Merhaba,size geçmiş olsun. Bahsettiğiniz operasyon ne kadar sürüyor,genel anestezimi uygulanıyor acaba? Birde masraflı bir uygulamamı,Merhaba sizede geçmiş olsun benim iki miyom birleşerek tek bir miyom haline gelmiş ve evet benimde bir iki tane daha küçük miyomlarım vardı onlarda aynı işlemi gördüler. Şu an hiçbir şikayetim yok en büyük korkum çok küçük bir olasılıkta olsa operasyonun olumsuz etkilerinden biri olan geçici menapoz tehlikesiydi o da olmadı çok şükür. Bu operasyonda biraz zaman gerekiyor miyomlar tıkama yöntemiyle ölüyo fakat küçülmeleri 5-6 ay kadar zaman alıyo
ÖNEMLİ MİYOMMerhabalar...
Daha önce fikir almak için bir konu açmıştım. Şimdi de sizlere bir fikir olur dü
şüncesiyle yeni bir konu açmak istedim.
Geçtiğimiz Temmuz ayında tatildeyken bambaşka bir şikayetle gittiğim jinekologtan 11 cm çapında bir miyoma sahip olduğumu öğrendim. Sonrasında bu miyomdan nasıl kurtulabilirim düşüncesiyle bir sürü doktor, yöntem ve bitkisel tedavi arayışına girdim. Açık ameliyat olmayı kesinlikle istemiyordum. Sonunda Antalya'da Embolizasyon tekniğiyle miyom tedavisi yapan bir profesör buldum. Muayene için gittim gerekli bilgileri aldık görüşmeleri yaptık. Geçtiğimiz perşembe günüde operasyon başarıyla gerçekleşti ve iki gün hastanede kaldıktan sonra İstanbul'a geri döndüm. İlk gün ağır ağrı kesiciler yapıldığından hiçbir şikayetim olmadı. Ama ikinci ve üçüncü günü ağrı tavan noktasındaydı ki bu da çok normal bir seyir. Bu yöntem kanla beslenen miyoma giden damarı tıkıyo ve dolayısıyla kana ulaşamayan miyom ağrı olarak tepki veriyo. Sonrasında ise normal yaşamıma geri döndüm diyebilirim. 6 ay sonra mr çekilecek ve hamileliğe ondan sonra karar verilecek. Benim gibi açık ameliyat olmak istemeyenler, rahmini kaybetme korkusu yaşayanlar varsa kesinlikle tavsiye ederim.
Merhabalar yeniden. Şu an hem şaşırdım, hem üzüldüm, hem de kendi adıma korktum. Benim operasyonumu da Saim Bey yaptı. 11 cm lik miyomum 8 ayda 6.5 cm e geriledi. Jinekolojiik muayeneye başladım henüz yeni ve tam sonuçlarımı henüz almadım. Şu an için bir sıkıntım yok umarımda olmaz. Annenizde umarım şifa bulur
Merhaba,Merhabalar...
Daha önce fikir almak için bir konu açmıştım. Şimdi de sizlere bir fikir olur dü
şüncesiyle yeni bir konu açmak istedim.
Geçtiğimiz Temmuz ayında tatildeyken bambaşka bir şikayetle gittiğim jinekologtan 11 cm çapında bir miyoma sahip olduğumu öğrendim. Sonrasında bu miyomdan nasıl kurtulabilirim düşüncesiyle bir sürü doktor, yöntem ve bitkisel tedavi arayışına girdim. Açık ameliyat olmayı kesinlikle istemiyordum. Sonunda Antalya'da Embolizasyon tekniğiyle miyom tedavisi yapan bir profesör buldum. Muayene için gittim gerekli bilgileri aldık görüşmeleri yaptık. Geçtiğimiz perşembe günüde operasyon başarıyla gerçekleşti ve iki gün hastanede kaldıktan sonra İstanbul'a geri döndüm. İlk gün ağır ağrı kesiciler yapıldığından hiçbir şikayetim olmadı. Ama ikinci ve üçüncü günü ağrı tavan noktasındaydı ki bu da çok normal bir seyir. Bu yöntem kanla beslenen miyoma giden damarı tıkıyo ve dolayısıyla kana ulaşamayan miyom ağrı olarak tepki veriyo. Sonrasında ise normal yaşamıma geri döndüm diyebilirim. 6 ay sonra mr çekilecek ve hamileliğe ondan sonra karar verilecek. Benim gibi açık ameliyat olmak istemeyenler, rahmini kaybetme korkusu yaşayanlar varsa kesinlikle tavsiye ederim.
bizdeki miyom suan 2 cm dustu ve rahimle bir baglantisi yok simdi embolizasyon sonrasi bayagi kuculdu kadin dogum uzmanim hormonlarima bakti bi tanesi biraz düşük onun icin ilac verdi cocuk icin bir engel görünmüyor dedi sadece dogum seklin kesinlikle sezeryan dedi ama biz hala kocayi bulamadik o ayri mesele
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?