Merhaba Arkadaslar.
Ben Alparslan Baksu'ya Ameliyat oldum ve deneyimimi paylaşmak istiyorum sizle de.
İlk muayene olduğum doktor doğru teşhis koymakla birlikte açık ameliyat tekniğini önermişti. Açık ameliyatın iyileşme sürecinin uzun sürmesi ve kasıkta 10 cmlik bir iz bırakacağı nedeniyle moralim çok bozulmuştu Bu nedenle başka bir doktor arayışına girdim. Belki ameliyat gerekmez, ya da belki kapalı ameliyat ile atlatabilirim düşüncesiyle...
Laparoskopi kararı verilirken buyuklugune ( 14 cm ye kadar benim dr laparoskopi yapıyor sanırım) adedine (4-5 myomu gecmemesi gerekiyor diyor internet siteleri) ve yerine ( rahmin dışına dogru buyume gosterem myomlard tercih ediliyor) bakıyorlarmıs.
Alparslan Bey muayene sonrası aynı teşhisi koydu ve ben kendisini yönlendirmeden Laparoskopi tekniği (kapalı ameliyat) ile ameliyat yapabilecegini, şartların uygun oldugunu söyledi ve ben "sahi mi dedim" o anki sevincimi size anlatamam. (myomum 8 cm ve polipim 2 cm di) Çünkü bu teknik hastanın konforu, iyileşme süreci ve risk açısından daha iyi bir teknikmiş. 26/06/2018 tarihinde kendisine laparoskopi tekniğiyle miyom ( 3 kesi ve +1 delik gobekten) ve histeroskopik tekniği ( vajinadan girip alıyorlar) ile polip ameliyatı olduğum. 2 hafta geçti. Iyileşme surecim cok hızlı oldu. Ağrım, sızım ve kanamam neredeyse olmadı. 3 adet kesi yeri (1-1.5 cm) var ve iz kalmayacak görünüyor.
Rahmimle ilgili başka bir tedaviye daha geçtik. 6 ay kadar daha sürecek . Bu süreci kendisi ile götüreceğiz. Ona çok güveniyorum. Iyi bir Cerrah kendisi. Bana konforlu bir ameliyat ve iyileşme süreci sağladı.
Ben ameliyatı gozumde cok buyuttugum için stresden ZONA olmustum :) Ama ameliyattan sonraki 2. gun ne agrım ne sızım vardı. Hatta agrı kesici içmesem bile olurdu. ilk 3 gun yine de aldım. Kanamam bile dogru duzgun olmadı
(2. gunden itibaren)
Arkadaslar ben arastırmam sonucu şu doktorların da iyi doktorlar oldugunu gordum. Onu da buraya yazayım. Ha derseniz ki neden bunlar degil Alparslan Bey, Hastane masrafları, sigorta ve hastahane seçimi nedenlerinden ötürü de Alparslan Bey'i seçtim. Ozel sigortam yoktu ve ve Jinemedin ssk ile anlasması vardı. O sebeple.
dr cihat Ünlü (prof) kendisi duayen.
dr Sedat Varol (operator) açık ameliyatı tercih ettiği için kendisini tercih etmedim ama muayne ve taşhis açısından iyi.
dr Ahmet Cem iyi bozkurt (prof) laparoskopi de başarılı genç, iyi bir dr.
görüşmediğim ama iyi referans aldıklarım;
dr Kılıç Aydınlı (prof)
dr Banu Goker Ozdemir (operator)
dr Taner Usta (Doç)
Herkes sağlığına kavuşsun. Sevgiler.