Misophonia deli edicek beni !!

Aaa hastaligimi buldum:KK70::KK70::KK70:
Bende buldum saat sesi kapı sesi kocişin nefes alması adamı boğucam bi gece hele o kombinin sesi yokmu Allah o kombiyi ne ede :KK53: Bide bizim petekde bi sorun var takıldığından beri çıt çıt çıt çıt çıtırdıyor:KK57: Allahım kafayı üşütücem eşim bi sen böylesine diyodu :p Yalnız değilim:KK3:

Ağzı kapalı biçimde sakız çiğneyenelere lafım yok ama ağzı açık cak cak çiğnedileri mi veya ağızları açık biçimde şapır şapır yemek yediler mi ağızlarının ortasına vurasım geliyor.

Ben sıkıntımın ne zaman başladığını biliyorum ama, annenannem takma diş kullanırdı ve lokmaları ağzına öyle bir doldurarak yemek yerdi ki çıkarttığı sesleri siz tahmin edin! Birde o takma dişlerle sakız çiğnemeye kalkardı. Cidden tiksinirdim ve kesinlikle aynı masada yemek yiyemezdim onunla.

Yemek konusunda bir daha böylesini görmediğim için sorun yaşamadım ama ağzı açık sakız çiğneyenlere hala sinir oluyorum ve uyarıyorum.İnsanda bir adap olur, evinde ne yapıyorsan yap ama biz mecbur değiliz ki o sesi duymaya!

Ağzı kapalı biçimde sakız çiğneyenelere lafım yok ama ağzı açık cak cak çiğnedileri mi veya ağızları açık biçimde şapır şapır yemek yediler mi ağızlarının ortasına vurasım geliyor.

Ben sıkıntımın ne zaman başladığını biliyorum ama, annenannem takma diş kullanırdı ve lokmaları ağzına öyle bir doldurarak yemek yerdi ki çıkarttığı sesleri siz tahmin edin! . Cidden tiksinirdim ve kesinlikle aynı masada yemek yiyemezdim onunla.

Yemek konusunda bir daha böylesini görmediğim için sorun yaşamadım ama ağzı açık sakız çiğneyenlere hala sinir oluyorum ve uyarıyorum.İnsanda bir adap olur, evinde ne yapıyorsan yap ama biz mecbur değiliz ki o sesi duymaya!

=)) ya ne tuhaf işte
Birde o takma dişlerle sakız çiğnemeye kalkardı demişsin ya tutamadım kendımı güldüm ama ya :KK70:

Bende buldum saat sesi kapı sesi kocişin nefes alması adamı boğucam bi gece hele o kombinin sesi yokmu Allah o kombiyi ne ede :KK53: Bide bizim petekde bi sorun var takıldığından beri çıt çıt çıt çıt çıtırdıyor:KK57: Allahım kafayı üşütücem eşim bi sen böylesine diyodu :p Yalnız değilim:KK3:

kocişin nefes alması :KK70:

orta derecede =)

Ne çok hasta varmış. Teşhis için seni beklermişiz meğer. Tek olmadığıma sevindim. :KK48:
Eşim bana deliymişim gibi bakardı. Yakın çevremde böyle takıntılı kişi yok o yüzden kendimi tuhaf bulurdum.
Bana hiç orta derece gibi gelmiyor ama burada daha beterleri de varmış.

Ne çok hasta varmış. Teşhis için seni beklermişiz meğer. Tek olmadığıma sevindim. :KK48:
Eşim bana deli gibi bakardı. Yakın çevremde böyle takıntılı kişi yok o yüzden kendimi tuhaf bulurdum.
Bana hiç orta derece gibi gelmiyor ama burada daha beterleri de varmış.

kesınlıkle ya ama en kotusu de ortam sessızken sadece bunları duymak
esnerken agzını sonuna kadar acıp yogun nefes verenler falan
ses cıkartarak

Evet ya çok yorgun olduğu zaman uykuya geçerken çok sık nefes alıp veriyor bende saçımı başımı yoluyorum kalkıncada kızıyor:KK57:Gül'ü seven dikenine katlanır:KK60:

benımde erkek arkadasım cok hızlı nefes alır verır
bazen nefesımı tutarım onla bırlıkte almaya calısırım yok olmuyo ben karın boşluguma nefesı doldurana kadar o coktan ıkıncıyı alıyor
ben cok yavas alırım onla aynı anda baslıyorum yok
neyse dıyorum olmucak sen devam et bı ara uyurum ben =)

Kelimesi tam anlamıyla "sesten nefret etme", düşük düzeyde sesten hoşlanma biçimidir.

Tırnak kesme,, yemek yeme, nefes alma, koklama,, hapşırma, esneme, sakız çiğneme, horlama, öksürük gibi sıradan sesler misophonia sahibi insanların en çok rahatsız olduğu, öfkelendiği seslerdir.

Yoğun kaygı ve kaçınma davranışı gelişebilir,
Bazıları da gördüğü görsel veya işitsel davranışları taklit etme zorunluluğu hissedebilir.

yemin ederim deliricem,, benım de derdim bu işte
yenemiyorum mesela yanımızda çalışan eleman kahve içiyor hörpüldete hörpüldete allahım sana geliyorum

tısıl tısıl nefes alanlar, koşar gıbı yuruyup soluya soluya kalanlar
habıre bıseyler yıyen hart hurt
dişinden civuyk civuyk diye ses cıkaranlar çıldırıyorummm
ben nefes alırken de baskası rahatsız olucak gıbı sessızce alırım duzenlıce
ses cıkarmamaya cok ozen gosterırım
:KK70:
var mı ya böyle olanınız ?

arkadas cevremle falan yemek yıyemıyorum ben mahsus onceden karnımı doyurup ben tokum deyıp baska seyle ılgılenıyorum yahu
aaa bende de var öyle bir şeyler, sesler çok dikkatimi çekiyor ve rahatsız ediyor.tesbih, sakız, şapırtı, bardakta kaşık sesi hele ellerinden alıp ben karıştırmak istiyorum işte bu böyle karıştırılır diyesim geliyor.
tv izlerkende yüksek sese tahammülüm yok, tırnak yiyenlerin şapırtısını duyuyorum ve şu ayak bacak sallayanlarada ayar oluyorum :))

benımde erkek arkadasım cok hızlı nefes alır verır
bazen nefesımı tutarım onla bırlıkte almaya calısırım yok olmuyo ben karın boşluguma nefesı doldurana kadar o coktan ıkıncıyı alıyor
ben cok yavas alırım onla aynı anda baslıyorum yok
neyse dıyorum olmucak sen devam et bı ara uyurum ben =)
Uyuyorum bi şekilde napim şuanda koltukta horluyor kulağımı alamıyorum :KK48:

Ben de aynen boyleyim. Gecen gun sinavda yanimda oturan kizin nefes almasindan o kadar rahatsiz oldum ki erken ciktim sinavdan :KK62:
Belli araliklarla tekrar eden seslerden muthis rahatsiz oluyorum.

ben sakızın sesınden,salatalık yerden çıkarılan sesten, havucun sesınden, yemek yerken cıkaırlan sesten, nefret edıyorum hattaa o kadar gıcık oluyorumkı o an sofraddakı yemegı yemez oluyorum

aaa bende de var öyle bir şeyler, sesler çok dikkatimi çekiyor ve rahatsız ediyor.tesbih, sakız, şapırtı, bardakta kaşık sesi hele ellerinden alıp ben karıştırmak istiyorum işte bu böyle karıştırılır diyesim geliyor.
tv izlerkende yüksek sese tahammülüm yok, tırnak yiyenlerin şapırtısını duyuyorum ve şu ayak bacak sallayanlarada ayar oluyorum :))

tırnak yıyenler off calısma arkadaslarımdan birii
ayak sallayan yıne bır dıgerıııı
çay karıstıran yıne bunlardan bırı
heralde bunlar tetıklıyo benı ya :/

Ben de aynen boyleyim. Gecen gun sinavda yanimda oturan kizin nefes almasindan o kadar rahatsiz oldum ki erken ciktim sinavdan :KK62:
Belli araliklarla tekrar eden seslerden muthis rahatsiz oluyorum.
ben sakızın sesınden,salatalık yerden çıkarılan sesten, havucun sesınden, yemek yerken cıkaırlan sesten, nefret edıyorum hattaa o kadar gıcık oluyorumkı o an sofraddakı yemegı yemez oluyorum

ah size takmayın basit şeyler diyebılseydım =))

tırnak yıyenler off calısma arkadaslarımdan birii
ayak sallayan yıne bır dıgerıııı
çay karıstıran yıne bunlardan bırı
heralde bunlar tetıklıyo benı ya :/
belki :)) ayaklarını sürüyerek yürüyenleri de unutmayalım plastiğin zemine sürünme sebebi olan o uyuşuk adımlar :) cep telefonunda mesaj yazarken çıkan tık tık tıklar, gazete çevirilirken çıkan hışırtı hatta ben kapı ziline karşı asabiyim kapıyı tokmağıyla çalarım zili çok ender kullanırım, evdekiler kapı zilini çalınca anahtarın yok mu diye azarlarım

Kesinlikle bende de var.İş yeri açık ofis,haliyle kimin ne iş yaptığı duyuluyor.Sağolsun sesi çok yüksek kahkahası konuşması ses tonu bile beni çılgına çeviriyor.O şahısa mı özel yoksa başka birşey mi bilmiyorum.Sırf bu şahış yüzünden iş güvenliği kulaklığı aldık.Hani şu asfaltı delerken falan taktıklarından.O bile işe yaramadı.Dayanamıyorum ya.

belki :)) ayaklarını sürüyerek yürüyenleri de unutmayalım plastiğin zemine sürünme sebebi olan o uyuşuk adımlar :) cep telefonunda mesaj yazarken çıkan tık tık tıklar, gazete çevirilirken çıkan hışırtı hatta ben kapı ziline karşı asabiyim kapıyı tokmağıyla çalarım zili çok ender kullanırım, evdekiler kapı zilini çalınca anahtarın yok mu diye azarlarım

of of baya var hem de
sabırlar dilerim
Kesinlikle bende de var.İş yeri açık ofis,haliyle kimin ne iş yaptığı duyuluyor.Sağolsun sesi çok yüksek kahkahası konuşması ses tonu bile beni çılgına çeviriyor.O şahısa mı özel yoksa başka birşey mi bilmiyorum.Sırf bu şahış yüzünden iş güvenliği kulaklığı aldık.Hani şu asfaltı delerken falan taktıklarından.O bile işe yaramadı.Dayanamıyorum ya.

kulaklık tabı ya
ben de denedım ama kulaklarım bellı sure sonra uyusuyor o da gıcık bırsey :KK43:

Benim sakiz sesi, agiz sapirtisi, burun cekmesi, sesli nefes alma vb :)

X