Misophonia deli edicek beni !!

Hersey tamam da su CİVUYK CİVUYK sesi anlamadim. Cok da merak ettim :))
saka bir yana bende de var. Hastalik boyutunda mi yoksa takinti boyutunda mi bilmiyorum. Yanimda tirnak kesilmesine dayanamam. Horpletme olayini sevmem ama sevdigim insanlar yapinca niyeyse gozume cok batmiyor. esime surekli cok hizli nefes aliyorsun uyuyamiyorum diyorum. Adam cogu zaman drrin bir nefes alip daha yavas nefes almaya calisir garibim. Bilse ki sorun kendinde degilde benim psikolojideymis aboowww
:)) yazik rahatsiz ediyorum seni diye dikkat ediyor iste :)
peki ben hic boyle isimli tanili arastirmamistim bu durumu tedavisi ya da gormeze gelmek icin bir yontemi varmiymis tum sayfalri okumadim

Kelimesi tam anlamıyla "sesten nefret etme", düşük düzeyde sesten hoşlanma biçimidir.

Tırnak kesme,, yemek yeme, nefes alma, koklama,, hapşırma, esneme, sakız çiğneme, horlama, öksürük gibi sıradan sesler misophonia sahibi insanların en çok rahatsız olduğu, öfkelendiği seslerdir.

Yoğun kaygı ve kaçınma davranışı gelişebilir,
Bazıları da gördüğü görsel veya işitsel davranışları taklit etme zorunluluğu hissedebilir.

yemin ederim deliricem,, benım de derdim bu işte
yenemiyorum mesela yanımızda çalışan eleman kahve içiyor hörpüldete hörpüldete allahım sana geliyorum

tısıl tısıl nefes alanlar, koşar gıbı yuruyup soluya soluya kalanlar
habıre bıseyler yıyen hart hurt
dişinden civuyk civuyk diye ses cıkaranlar çıldırıyorummm
ben nefes alırken de baskası rahatsız olucak gıbı sessızce alırım duzenlıce
ses cıkarmamaya cok ozen gosterırım
:KK70:
var mı ya böyle olanınız ?

arkadas cevremle falan yemek yıyemıyorum ben mahsus onceden karnımı doyurup ben tokum deyıp baska seyle ılgılenıyorum yahu
Aman Allahım bunun adı da mı varmış :S yaaaa canım eşimle aram açılıyordu az daha sen beni sevmiyorsun ne yapsam batıyor sana diye :KK70: anneme anlattırdım bekarlıkta elma armut yemek isteyen benim olmadığım odaya giderdi annem sakızı ağzından çıkarsın diye kahve yapıp götürürdüm yatarken yattığım odanınki yetmezmiş gibi yan odadaki saatlerin bile pilini sökerdim fındık fıstık hele çekirdek cinlerimi tepeme çıkarıyo. Yalnız değilmişim buna sevindim ama bu hastalık mı peki?

Hersey tamam da su CİVUYK CİVUYK sesi anlamadim. Cok da merak ettim :))
saka bir yana bende de var. Hastalik boyutunda mi yoksa takinti boyutunda mi bilmiyorum. Yanimda tirnak kesilmesine dayanamam. Horpletme olayini sevmem ama sevdigim insanlar yapinca niyeyse gozume cok batmiyor. esime surekli cok hizli nefes aliyorsun uyuyamiyorum diyorum. Adam cogu zaman drrin bir nefes alip daha yavas nefes almaya calisir garibim. Bilse ki sorun kendinde degilde benim psikolojideymis aboowww
:)) yazik rahatsiz ediyorum seni diye dikkat ediyor iste :)
peki ben hic boyle isimli tanili arastirmamistim bu durumu tedavisi ya da gormeze gelmek icin bir yontemi varmiymis tum sayfalri okumadim

ya nasıl bılmezsınız =) hanı dısıne bısey kacanlar guya dılıyle cıkarmaya calısırken cıvuyk cıvuyk dıye ses cıkıyor ya ıste o =)))

Aman Allahım bunun adı da mı varmış :S yaaaa canım eşimle aram açılıyordu az daha sen beni sevmiyorsun ne yapsam batıyor sana diye :KK70: anneme anlattırdım bekarlıkta elma armut yemek isteyen benim olmadığım odaya giderdi annem sakızı ağzından çıkarsın diye kahve yapıp götürürdüm yatarken yattığım odanınki yetmezmiş gibi yan odadaki saatlerin bile pilini sökerdim fındık fıstık hele çekirdek cinlerimi tepeme çıkarıyo. Yalnız değilmişim buna sevindim ama bu hastalık mı peki?

hastalık ama oyle korkulucak bısey degıl tabı kı yalnız degılsınız =))

fındık fıstık cekırdek öğğğğ

Ayyy birine beni anlat desem bu denli birebir şeyler söyleyemezdi galiba :KK57: okurken bile sinirlerim gerildi :mad: yalnız değilmişim meğer

yalnız degılsın tabı kı ben varım =))

Ben insan seslerinden degil de mekanik seslerden rahatsiz oluyorum.
Kaloriferden gelen ses, buzdolabi, saat tiktaklari, su damlamasi, yazin pervane sesi vs bazen hepsini birden yokedip cit cikmayan bir ortamda olmak istiyorum. Hele geceleri misafirlikte bile cok kez saat pillerini cikarir sabah caktirmadan takarim.

işte sızınkı misophonıa değil
mmm sbu degısık bısey bence obsesıf ıle ılgılı

ya nasıl bılmezsınız =) hanı dısıne bısey kacanlar guya dılıyle cıkarmaya calısırken cıvuyk cıvuyk dıye ses cıkıyor ya ıste o =)))

hastalık ama oyle korkulucak bısey degıl tabı kı yalnız degılsınız =))

fındık fıstık cekırdek öğğğğ

yalnız degılsın tabı kı ben varım =))

İsmi de ilginç yahu :)) daha önce hiç duymadım çözümü falan var mı bunun tamamen psikolojik mi

İsmi de ilginç yahu :)) daha önce hiç duymadım çözümü falan var mı bunun tamamen psikolojik mi

direk vıkıpedia sı var =))
ınternette bol bol bılgı var
ama sanırım Türkiyede çözümü yok gıbı

Teşhise tam olarak emin olmamakla birlikte ben de böyleyim.
Uyuyacağım odada saatin tik tak sesi bile uyuyamama sebep oluyor. Daha dün gece tik tak yapmayan saniyesi yavaşça çalışan duvar saatinin pilini çıkarttırdım eşime. Çünkü çok derinden dişlilerin sesini alıyorum. Taktım mı uykularım kaçıyor.

Yanımda sesli sakız çiğnenmesi. Çekirdek çitlenmesi. Sürekli sesler işte. Resmen davul derisi gibi geriyor beni.
O anda söyleyecek durumum yoksa içimden la havle çekip duruyorum.

Teşhise tam olarak emin olmamakla birlikte ben de böyleyim.
Uyuyacağım odada saatin tik tak sesi bile uyuyamama sebep oluyor. Daha dün gece tik tak yapmayan saniyesi yavaşça çalışan duvar saatinin pilini çıkarttırdım eşime. Çünkü çok derinden dişlilerin sesini alıyorum. Taktım mı uykularım kaçıyor.

Yanımda sesli sakız çiğnenmesi. Çekirdek çitlenmesi. Sürekli sesler işte. Resmen davul derisi gibi geriyor beni.
O anda söyleyecek durumum yoksa içimden la havle çekip duruyorum.

orta derecede =)

Demek brn de hastaymisim yenu ogrendim
Evde saat sesi olamazz,catal bicak asla surtulemez,minibuslerde oturamiyorum o nefes sesinden,sac birinin omuzlarina dokulmusse o tek tel saC beni mahvediyor igreniyorum. Off cok zor bu illet:-(

Demek brn de hastaymisim yenu ogrendim
Evde saat sesi olamazz,catal bicak asla surtulemez,minibuslerde oturamiyorum o nefes sesinden,sac birinin omuzlarina dokulmusse o tek tel saC beni mahvediyor igreniyorum. Off cok zor bu illet:-(

omuza dökülen saç teli hariç ses ıle ılgılı tum rahatsızlıkları kapsar =)
iğrenmek daha da baska
bu tamamen kulak rahatsızlıgı

Ben insan seslerinden degil de mekanik seslerden rahatsiz oluyorum.
Kaloriferden gelen ses, buzdolabi, saat tiktaklari, su damlamasi, yazin pervane sesi vs bazen hepsini birden yokedip cit cikmayan bir ortamda olmak istiyorum. Hele geceleri misafirlikte bile cok kez saat pillerini cikarir sabah caktirmadan takarim.
uuu baya ilginç şeyler bunlar

Bende öyle takıntılar yoktu ama malesef artıl kısmen var. İşyerinde bir bey verdiler yanıma senelerce okulda güvenlikçi olarak çalışmış belli sene sayısını dolduranları masa başına vermişler bu kişide benim odaya geldi ve sanırım hep erkeklerle çalışmasından dolayı bayanın yanında nasıl davranılır bilmiyor. Dişlerine kaçan birşeyi diliyle çıkarmaya çalışıp insanın içini kaldıran sesler çıkarıyor bir elma yiyor insan içinde keserek yemesi gerekirken şapır şupur yiyor üni de kütüphanedeyiz öğrenci de oluyor ders çalışan haliyle bir de parmak çıtlatması var yok böyle birşey insab günde 30 kere 10 parmağını çay çat nasıl çıtlatır bilmiyorum ama son derece rahatsızım nasıl uyarıcam bilmiyorım ama sizinki baya aşırıymış sosyal ilişkinizi etkiler bence profesyonel yardım alın

Offf benden bahsettiniz ya.Bazen annem şapırtadır ağzını,değişik sesler vs.
Çok sinirleniyorum ben de.Bazen insanların nefes alışları bile beni çok rahatsız ediyor.
Takıntı oldu bir de galiba,ben de çok dikkat ederim o yüzden .

Bende öyle takıntılar yoktu ama malesef artıl kısmen var. İşyerinde bir bey verdiler yanıma senelerce okulda güvenlikçi olarak çalışmış belli sene sayısını dolduranları masa başına vermişler bu kişide benim odaya geldi ve sanırım hep erkeklerle çalışmasından dolayı bayanın yanında nasıl davranılır bilmiyor. Dişlerine kaçan birşeyi diliyle çıkarmaya çalışıp insanın içini kaldıran sesler çıkarıyor bir elma yiyor insan içinde keserek yemesi gerekirken şapır şupur yiyor üni de kütüphanedeyiz öğrenci de oluyor ders çalışan haliyle bir de parmak çıtlatması var yok böyle birşey insab günde 30 kere 10 parmağını çay çat nasıl çıtlatır bilmiyorum ama son derece rahatsızım nasıl uyarıcam bilmiyorım ama sizinki baya aşırıymış sosyal ilişkinizi etkiler bence profesyonel yardım alın

işte o dılıyle dişinden yedıgının kalıntısını cıkarmak
:KK20: ıgrenccc
Offf benden bahsettiniz ya.Bazen annem şapırtadır ağzını,değişik sesler vs.
Çok sinirleniyorum ben de.Bazen insanların nefes alışları bile beni çok rahatsız ediyor.
Takıntı oldu bir de galiba,ben de çok dikkat ederim o yüzden .

=)) zor durumlar

ya okurken kötü oldum ama ya dişlerine kaçar olabilir ama insan lavoboya falan gider tövbe tövbe valla ben açıkça söylerdim ona ne yaptığını sanıyosun falan çok kötü durum valla

X