Mısır yağı nasıldır? Yardım

pelinnacar

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2010
679
102
323
Merhaba, arkadaşlar eşim dün arkadaşlarıyla markette dolanırken, mısır yağı almış ve ben hiç mısır yağı kullanmadım. Ayçiçek yağını evde sadece kızartmalarda kullanıyorum, zeytin yağını yemeklerde kullanıyorum.

Mısır yağı mı daha iyi yoksa ayçiçek yağı mı? Diğer yağlardan farkı nedir? SAğlık açısından nasıldır? gibi sorulara takıldım. Bilgisi olan ve mısır yağı kullananlar varsa, yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Son düzenleme:
kızartmalarda Ayçiçek en iyisi çünki ısıya dayanıklı ve diğer yağlar gibi çabuk yanmaz yani özelliğini kaybetmez,zeytinyağlı yemeklerde yani ısıtmadanda soğuk olarak yiyeceğin yemeklerde kesinlikle zeytinyağı,sağlık açısındanda en iyisi.
mısır yağını daha çok pasta,börek ve tatlılarda kullanıyorum ben, hafif olması ve belirgin bir kokusu olmaması açısından.
makarnalarda ve özellikle pilavda ise eğer lezzet arıyorsanız tereyağı (kaymak yağ) derim..

Mısır yağını hamur işlerinde kullanıp bitirmeye çalışın.
Ben sevemedim mısır yağını ayrıca zzararlı yağlar sınıfında bulunuyor.
Kızartmada ayçiçek,yemeklerde fındık ya da tereyağ ve salatalarda sızma mümkünce eski usul yöntemle satışa sunulan zeytinyağlarnı tercih et.

kızartmalarda Ayçiçek en iyisi çünki ısıya dayanıklı ve diğer yağlar gibi çabuk yanmaz yani özelliğini kaybetmez,zeytinyağlı yemeklerde yani ısıtmadanda soğuk olarak yiyeceğin yemeklerde kesinlikle zeytinyağı,sağlık açısındanda en iyisi.
mısır yağını daha çok pasta,börek ve tatlılarda kullanıyorum ben, hafif olması ve belirgin bir kokusu olmaması açısından.
makarnalarda ve özellikle pilavda ise eğer lezzet arıyorsanız tereyağı (kaymak yağ) derim..

Teşekkür ederim canım, o zaman dediğin gibi bende hamur işlerinde kullanayım. bir denemek amaçlı dün makarnada kullandım, makarna çok lezzetli oldu. Başka yerlerde kulllanmayayım.

Mısır yağını hamur işlerinde kullanıp bitirmeye çalışın.
Ben sevemedim mısır yağını ayrıca zzararlı yağlar sınıfında bulunuyor.
Kızartmada ayçiçek,yemeklerde fındık ya da tereyağ ve salatalarda sızma mümkünce eski usul yöntemle satışa sunulan zeytinyağlarnı tercih et.

Teşekkür ederim canım, cevabın benim için iyi oldu... Dediğin gibi hamur işlerinde kullanıp bitireceğim, eşimide tembihlemem lazım mutfak malzemelerini bana bırak diye :1:

Ayçiçek yağı da mısırözü yağı da ısıtıldığında trans yağa dönüşüyor bu yüzden zararlı. Aralarında pek bir fark yok. Ayçiçek biraz daha hafif o kadar. Yüksek ısıya dayanıklı yağları tercih etmek gerekiyor. Kızartmalarda fındık yağı, soya yağı veya kanola yağı kullanırım ama kızartma yapmıyorum orası ayrı misafir falan gelirse. Fındık, soya ve kanola yağları yüksek ısıya dayanıklı olduklarından yanmıyorlar. ve kızartmaları kıtır yaparlar. yemeklerde tereyağı ve zeytinyağı kullanıyorum. Mısırözünü kullanmadıysan hiç bulaşma yani :)

Son düzenleme:
Back
X