mısır patlatmayı beceremiyorum.

Mısır patlatırken sıvıyağı bol koyarsanız mısır daha güzeloluyor.
Ben cam kapaklı teflonda patlatıyorum meydana gelen tüm olayları görüyorum .
:KK76:

Mısır patlatırken sıvıyağı bol koyarsanız mısır daha güzeloluyor.
Ben cam kapaklı teflonda patlatıyorum meydana gelen tüm olayları görüyorum . :KK76:
Evet aynen yağ konusunda katılıyorum yağı fazla koyunca daha lezzetli oluyor ve bende cam kapaklı teflonda yapıyorum. Teflon temizlik açısından çok rahat.

kesinlikle katılıyorum arkadaşlara mısıra tadını veren yağ
bide mısırda tuzu ne kadar koyarsan koy tuzsuz oluyo ilginç :KK53:

benim mısırım da çok güzel patlar.....hatta bir arkadaşım vardı ben senin gibi güzel yapamıyorum derdi...

Tencereye yapı koyuyorum,sonra tuz atıyorum birlikte kızınca mısırı atıyorum ve mısırla birlikte mısır patlayacak duruma gelinceye kadar karıştırıyorum ki tuzu ve yağı iyice hapsetsin....sonra tencere kapağını kapatıyorum....Ve yine arada tencereyi sallayarak mısırı patlatıyorum...

tabi ki mısırın güzel patlatmayı becerebilmenin yanında mısırında güzel olması lazım...Gerçi benim mısırlarım hep güzel patlıyor :KK60::KK60:

eğer mısırlarınız nemli falan olursa patlamaz,biraz fırında yada odun sobasının fırınında biraz bekletin ...Nemi gitsin....

Afiyet olsun arkadaşlar.....Hergün olsa yerim :KK56: ama kilo ve selülit yapar diye hergün yiyemiyorum

mısırı bende güzel patlatırım çoğu arkadadaşım püf noktasını vermiş..bende başka söliyeyim de mısırınız güzel patlasın :KK53: mısırı patlatırken kesinlikle çelik tencere kullanmayın temizlik açısından hiç hoş olmuyor daha sonra yağ tuz ve mısırı aynı anda koyup patlamaya başlayana kadar karıştırın bir iki pıt pıt yapmaya başlayınca kapağını kapatın ara ara tencereyi sallayın mısırınız harika patlar...:KK74: bide arada popuşu sallamayı unutmayın işin rajonu o :KK19::111::125:

mısırı bende güzel patlatırım çoğu arkadadaşım püf noktasını vermiş..bende başka söliyeyim de mısırınız güzel patlasın :KK53: mısırı patlatırken kesinlikle çelik tencere kullanmayın temizlik açısından hiç hoş olmuyor daha sonra yağ tuz ve mısırı aynı anda koyup patlamaya başlayana kadar karıştırın bir iki pıt pıt yapmaya başlayınca kapağını kapatın ara ara tencereyi sallayın mısırınız harika patlar...:KK74: bide arada popuşu sallamayı unutmayın işin rajonu o :KK19::111::125:

Bende bu tarifdeki gibi yapıyorum gerçekten de güzel oluyor. :KK1:

Benim misirlarim super patlar.Onceden tuzu ve yagi koyup isininca misirlari ekliyordum.Simdi sadece yagi isitiyorum misirlari atip karistiriyorum bir iki patlayana kadar.Sonra kapagini kapatip hepsinin patlamasini bekliyorum.misirlari en son derin buyuk bir kaseye alip ustune tuz atiyorum ve yayilsin diye salliyorum kaseyi.

Misir cok kotu degilse hic sasmaz kocaman patlar :)

cnm ben büyük bi tencereye biraz zeytinyağı koyuyorum sonra mısırları içine atıp en büyük ocakta en büyük ateşte kapağını kapatıp öyle bırakıyorum sonra mısırlar patlamaya başlayınca da kısıyorum zaten hemen dolduruyor tencereyi patırdama sesleri azalınca da ocağı kapatıp servis kaselerine paylaştırıyorum he tuzlu istersen de zeytinağıyla beraber tuz da ekliyorum sallamıyorum bile tencerede kendi kendine patlıyor mısırın cinsi de önemli.

içleri hep sert kalıyor. varmı güzel mısır patlatırım diyen...

canım tencereye mümkünse içini görebileceğin cam kapaklı bir tencere olsun örneğin 4 kişi için bir çay fincanından biraz eksik olsun 2 3 kaşık yağ lazım önce sıvı ayçiçek yağı koy zeytinyağ kokar sonra üzerine ısınmadan mısırı dök 2 çay kaşığıda tuz koy ağzını kapat cam kapaklı bir tencere olursa görürsün zaten sonra ara ara tencereyi ateşten al salla koy al salla koy ateşe baktın şişiyor mısırlar ateşin altını kısıver ki diptekiler yanmasın çıtlama sesi kesilince tamamdır hemen al ateşten..afiyet olsun..ahh olsada yesem..:KK9:

Son düzenleme:
canım tencereye mümkünse içini görebileceğin cam kapaklı bir tencere olsun örneğin 4 kişi için bir çay fincanından biraz eksik olsun 2 3 kaşık yağ lazım önce sıvı ayçiçek yağı koy zeytinyağ kokar sonra üzerine ısınmadan mısırı dök 2 çay kaşığıda tuz koy ağzını kapat cam kapaklı bir tencere olursa görürsün zaten sonra ara ara tencereyi ateşten al salla koy al salla koy ateşe baktın şişiyor mısırlar ateşin altını kısıver ki diptekiler yanmasın çıtlama sesi kesilince tamamdır hemen al ateşten..afiyet olsun..ahh olsada yesem..:KK9:
Bizde tam aksine yansın diye beklenir, kocam yanık severde. :KK37:

Sorun markadan kaynaklı olabilir ama ben nasıl patlattığımı söyleyim bi deneyin, eşim sevmez ama ben çok severim koca bi tencere patlatır kendim yerim valla :) Tencereye yağı koyuyoruz, mısırı koyuyoruz ağzını kapatıyoruz. O kadar. Ben sallamam falan, kendi kendine patlar, altını biraz kısarım o kadar. Yağ ve mısırı aynı anda koyacağız, ikisi aynı anda ısınacak olay bu. Ben hep böyle yaparım ve hepsi patlar kocaman kocaman. Ben tuzunuda sonra üzerine atarım hatta tuzu pek aramam ben tuzsuzda yerim. Aynı anda atınca tuz olduğu gibi yağda kalıyo çünkü.

ben hiç markalı mısır almadım:KK66: hep kuruyemişçiden açık alırım
tencereye yağı, tuzu ve mısırı koyup altını açıyorum kendi kendine patlıyor ve çok güzel ve yumuşak oluyor

:KK37:duru kullanıyorum zaten.
önce yağı kızdırıp sonra mısırları atıyordum içleri çok sert kalıyordu. sonra yağ mısır tuz ekleyip ocağı açtığımda daha iyiydi ama tam anlamıyla yumuşacık olmuyor. yağını azaltıp çoğalttığımda oldu ama neden beceremiyorum anlamıyorum yemek yapmasını beceriyorum bu kadar basit birşeyi bilmiyorum :KK37:

canım yağı tuzu ve mısırı tencereye koy yağ ısınıncaya kadar tencerenin kulpundan tutup dairesel çevir yağ iyice kızdığında anlarsın zaten kapağını kapa ve patlamaya bırak arada tekrar kulplardan tut dairesel çevir bu şekilde yapınca içine patlamayan kolay kolay kalmıyo tuzu eşit dağılıyo ve yumuşak oluyooooo afiyet olsun kolay gelsin:KK56::KK56::KK56:
ayy kalkıp patlatayım ya canım istedi bak:KK52:

bu işin püf noktası ; yağı ısındırmak değildir. hiç bir şey koymadan önce, tencerenizi çok iyi ısıtmalısınız. ocağa koyduğunuz tencere çok çok çok ısınmalıdır, daha sonra yağ+tuz+ mısır karışımını biraz karıştırıp beklemektir. yani yağı kızdırmayacaksınız, tencereyi kızdıracaksınız.

içleri hep sert kalıyor. varmı güzel mısır patlatırım diyen...
ben gerçekten güzel patlatırım sırrı ise tamamen mısırın cinsinden kaynaklanıyor nemli mısır patlamaz ama şunu keşfettim bimde satılan bi marka var ismini hatırlamıyorum kocama bir arkadaşı tavsiye etmiş denedim gerçektende harika tek bir tane bile patlamamış mısır kalmadı.

birde şunu tavsiye edeyim denediniz mi bilmem mısırı ve sıvı yağı tencereye koyun tuz eklemeyin tama patlayacağına yakın daha patlamadan üzerine bir kahve fincanı esmer şeker serpiştirin ağzını kapatın mükemmel bir lezzet tatlı mısır olarak geçiyor benimgibi tatlı hastaları için mutlak tadına varılması gereken bir lezzet

derya baykalın programında elif korkmazel tencerede 2-3 tane mısır patlatın onları alın sonra da dilediğiniz mısırı koyup patlatabilirsiniz demiş

Valla simdilerde genellikle mikrodalgada patlatiyorum misiri.Ara sira yine eski yöntem. Ama önceden cok patlatirdik tencerede ablamlarla. Tencereye siviyagi, misiri ve tuzu koyup karistirarak isinmasini bekle. Sonra bir iki tane patlamaya baslayinca tencerenin agzini kapat. Iki kulpundan tutarak arada sallayarak patlat.Sesler kesilmeye baslayinca ocagin altini kapat. Oh miss gibi. :KK56: Birde tencere kucukse fazla misir koyma ozaman guzel olmuyor.

X