mısır patlatmayı beceremiyorum.

Biraz sıvı yağ koyup patlatıyorsunuz değilmi.Yağsız küçük ve sert oluyor :)

bazı mısır türlerindende sert olabiliyor bimden aldığım çok kötüydü sonra yaylanınkini aldım gayet güzel patladı.biraz margarin koyuncada lezzetli oluyor.

tencereye biraz sıvı yağ koyun ısınmasını bekleyin. İçine mısırları ekleyin birazda tuz ve karıştırın. Harlı ateş olsun. Tam mısır patlamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın. Tamamen hepsi patlayacak ve yumuşacık olacak, tabi mısır markasıda önemli. Marka verilir mi bilmiyom ama duru nun mısırı çok güzel.

Son düzenleme:
ben ilk önce mısırı tencereye koyuyorum sonra üzerine tuz tabi tuzun miktarı biraz fazla olsunki çabuk emiyor tuzsuz olabiliyor sonra üzerine zeytinyağı gezdirip sallaya sallaya patlat..birde ifadan aldığım seyhanlar marka mısır süper tavsiye ederim tek bi tane bile patlamamış kalmıyor

:KK37:duru kullanıyorum zaten.
önce yağı kızdırıp sonra mısırları atıyordum içleri çok sert kalıyordu. sonra yağ mısır tuz ekleyip ocağı açtığımda daha iyiydi ama tam anlamıyla yumuşacık olmuyor. yağını azaltıp çoğalttığımda oldu ama neden beceremiyorum anlamıyorum yemek yapmasını beceriyorum bu kadar basit birşeyi bilmiyorum :KK37:

ben mısır tuz ve sıvıyağ hepsini tencereye koyup tuzun dağılması için kaşıkla karıştırıyorum sonra ocağı yakıp tencereyi ocağın üstüne koyup kapağını kapatıp bekliyorum hiç sallamıyorum patlama sesi kesilene kadar başında bekliyorum patlama sesi kesildiğinde ocağın altını kapatıp mısırları tabağa alıyorum hangi marka mısır olursa olsun bir tane bile patlamamış kalmıyor

hatta tencere bazen içine koyduğum mısırlara küçük geliyor patladıkça tencerenin kapağı yükselmeye başlıyor ama yinede patlama sesi kesilene kadar müdahale etmiyorum ama patlama sesi kesilir kesilmez ocaktan indirmek gerekiyor yoksa dibi yanabiliyor afiyet olsun:KK56:

ben kapağına gazete koyuyorum hem mısırdan çıkan nemi alıyo hemde kapak temiz kalıyo
banada teyzem söyledi sağolsun

ben mısır tuz ve sıvıyağ hepsini tencereye koyup tuzun dağılması için kaşıkla karıştırıyorum sonra ocağı yakıp tencereyi ocağın üstüne koyup kapağını kapatıp bekliyorum hiç sallamıyorum patlama sesi kesilene kadar başında bekliyorum patlama sesi kesildiğinde ocağın altını kapatıp mısırları tabağa alıyorum hangi marka mısır olursa olsun bir tane bile patlamamış kalmıyor

hatta tencere bazen içine koyduğum mısırlara küçük geliyor patladıkça tencerenin kapağı yükselmeye başlıyor ama yinede patlama sesi kesilene kadar müdahale etmiyorum ama patlama sesi kesilir kesilmez ocaktan indirmek gerekiyor yoksa dibi yanabiliyor afiyet olsun:KK56:
bnde aynen böyle yapıyorum her marka mısır patlıyor gerçektende
buarada bimin mısırıda güzel

geniş teflon tencereye az sıvı yağ, tuz ve mısırı koyun... kapagını kapatıp biraz yedirip çalkayın. yüksek ateşe bırakın. kendi kendine hallolur:)

bende teflon tencerede patlatıyorumm.. hem daha guzel patlıyor hem de temızlemesı kolay oluyor. bol yag ve bol tuzdan tasarruf etmemek lazım tabi :) hehehe

dün gazetede okudum mısır ne çok yüksek ateşte,nede kısık ateşte olmalıymış.orta hararet çok önemliymiş.

bende hiç beceremem ne zaman yapsam ev yangın çıkmış gibi kokar yanar hepsi daha bu pazar yaktım gene

bende mısırı koyarım çay kaşığı kadar yağ ... tencereyi ısıtırım harlı ateşte patlamya başlar
.mısır patlatma makinalarıda mısırı etrafında döndürerek pişirir. bence daha lezzetli oluyor.
tencere de önemli . hem tüm ısının eşit yayılması için çalkalayarak pişirmek mısırın yanma olasılığını düşürür...

tencerede kalan mısır sesi tek tük olunca da tencerenein altını kapatırsın...
süper mısır keyfi sizinle...

Önüme koca bi tencere koysalar geride hiç bişey bırakmam. . En sevdiğim şeydir mısır

Bende bilmezdim yavaş yavaş öğrendim . alimnyum tencere olursa daha güzel oluyor bence .az sıvıyağ ve birzz tuzla karıştıyorum yağ eriğince kapatıorum kapağı ve sallamaya başlıorum .Sonuç harika :) :KK53:

bende önce yüksek ateşte yagtuz mısırı şöyle bi çeviriyorum ilk patlama sesinden sonra tencerenin agzı kapalı tüp kısık ateşte hiç sallamadan kendi kendine patlıyor
ama her zaman ocağın en büyük gözünde pişiriyorum

önce tencerey ısıtıyorum ısınan tencereye sıvı yağ ve tuzu koyup karıştırıyorum yağımda ısındıkten sonra mısırı koyup karıştırmaya devam ediyorum mısırlar hareket etmeye başlayınca kapağını kapatıp bekliyorum. Kocam yanık sevdiği için bilhassa biraz yakıyorum duman tütmeye başlayınca tencereyi salalyarak yanan ve yanmayan mısırların yerini değiştirip üstte kalanları alta alarak biraz daha yakıyprum istediğim kavrumuşluk oluştuğunda altını kapatıp alıyorum ocaktan. Bizde çok tüketilir öyle bildiğim bir markada yok marketlerden açık kilo işi alırım. Haftada 3-4 kez mısır patlar bizim evde.

kızlar evdeki mısır nemlenmiş, yeni mısır aldım ve harlı ateşte patlattım sonuç harika.
bence işin sırrı harlı ateş.

X