Aklıma bir anım geldi. 15 yaşlarındaydım, yazın dayımlara kalmaya gitmiştim başka ilde yaşıyorlardı. 2 haftalık gitmem gereken bir kurs tarzı bir şey vardı gittiğim ilde de başka akrabam olmadığı için onlarda kalmıştım. Onlar kal dediler bu arada neyse. Dayım yeni evli sayılırdı 1 yıllık falan. Neyse ben kalıyorum bunlarda yazın hava da çok sıcak.
Duşa girdiğim ilk gün yengem yanıma geldi ve dedi ki “Tatlım sen hep böyle uzun uzun mu alırsın duşu? Bak 20dk oldu yeni çıktın? Hani bizim burda su öyle sizinki gibi bol değil, biz suya para veriyoruz satın alıyoruz, su yükletme sistemi var. Sen yarın üniversiteye gittiğinde yurtta kalacaksın sana orda böyle duş aldırmazlar haa çok kısa sürede alman lazım….”
Çok üzüldüm, kalbim kırıldı sessiz de biriydim ses çıkarmadım tamam dedim sadece gülümsedim öyle bir şeyler hatırlıyorum.
Bu arada bahsettiğim yengem anneannemlere gelir, yemin ediyorum 1,5-2 saat boyunca duş alıp süslenir makyaj yapar odadan çıkmaz. Kendisi minimum 40dk duş alıyordur herkes şahit.
Bir de o kaldığım sırada saçlarım eve dökülüyor diye laf etmişti. Kendisi saçlarını hiç toplamaz bu arada. Bana demişti de senin saçların hep açık ve çok dökülüyor bence saçlarını topla demişti.
Hatorladıkça sinirlerim bozuldu. Dengesiz