• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirliğe ne götürülür?

Çok samimi olduğum birine gidiyorsam; ev yapımı bir şeyler götürüm reçel, ev yapımı sirke, fasulye turşusu, ev yapımı kefir , kendi diktiğim runner, salon takımı gibi

Aşırı bir samimiyetim yoksa ; baklava, kadayıf, ekler türü birşeyler ya da evine ilk kez gidiyorsam ev hediyesi
Ay siz bana gelin 🙈en yapımı kefiri duyunca gözlerim kalp kalp oldu 😍

Ah ah zaten yedikce yarayan bir bunyem var,keske beni ac biraksalar gittigim yerde. Nevresim battaniye supermis ya. Niye kimsenin aklina gelmiyor dicem de fiyatindan dolayi sanirim.
Madame coco english homeda ince battaniyeler oluyor dark daha dün bir arkadaşa götürdüm 50 tl, ya da yatak örtüleri oluyor. Zaten eli yüzü düzgün bir tatlı börek de alsan bu fiyata. Sık görüştüğün samimi birine aman eli boş gitmeyeyim demezsin her seferinde, hani bişeyler almak gerektiği durumlarda bunlar.

arkadaslarima giderken sarap gotururum.

sevgilimin ailesiyle tanismaya giderken babasina kalem annesine cicek+kahve goturmustum.

aile buyuklerine giderken meyve goturmeye calisiyorum hepsi cok yasli. macrodan sacma sapan meyvelerin kurularina bayiliyorlar nedensizce.

ama ailemden gordugum sey su hic kimsenin evine eger ev gormeye gidilmiyorsa esya goturmeyiz cunku zevklerini bilemeyiz kullanmayabilirler. kaliteli bir tatli, pasta, sarap herkesi cok daha mutlu ediyor.

Kuru pasta alma da ne alırsan al. Valla yenmiyor bizim evde hep ziyan oluyor. Benim eşim böyle şeylere takık illa baklava, fıstıklı kadayıf filan alırız beraber giderken. Ben zaten çok insan seçerim bir iki samimi olduğum insan vardır onlara gider gelirim. Mesela arkadaşım çocuklu ve beni ağırlarken bir şey hazırlamasını istemem. Onun ve kendi çocuğumun yiyeceği şeyler yaparım çorbasından krakerine kekine kadar. Yanına da bir çiğ köfte filan alır giderim seviyor diye.

Ben çikolata alıyorum genelde. Pasta bozuk çıkar. Kuru pasta bayat verirler bişey olur dokunur insanlara diye.

Okul arkadasima alkollu icecek ,kahve,cay,kitap gotururum genelde
Is arkadasima ev yapimi kek,antepfistigi badem karisimi cerez
Fazla samimi olmadigim ve evine ilk defa gidecegim kisilere ,bebek gormeye gidecegim kisilere cicek,altin
Disarida satilan hazir seylerden yemedigim icin baskasina da goturmuyorum prensip olarak. Beni taniyanlar bana da getirmezler. Gazli icecekler de ayni sekilde goturmuyorum/kullanmiyorum.
Alkollü içecek mi bana da gelsenize arada. Okul arkadaşınız, iş arkadaşınız herşeyiniz olurum :KK15::KK15::KK15:

Mesafeliysem güzel bir yerden normal baklava, samimiysem kakaolu baklava alıyorum. Bazen arkadaşlara giderken filtre kahve, tartolet gibi o an ne istiyorsam onu alıyorum. Bazen hiç bir şey almıyorum. Her gittiğimde bir şey alacaksam ohooo

Nereye ve kime gideceğim önemli burada. Akşam çayına orta seviyede samimi olduğum birine gidiyorsam tatlı ve kuru pasta ama burada önemli nokta en iyisinden alırım. Bebek görmeye kıyafet illa pahalı olmasına gerek yok ama pamuk olmasina dikkat ederim, ev görmeye samimiyet derecesine göre hediye büyür ya da küçülür ama asla insanların hoşuna gitmeyecek kenara koyulacak şeyler almam. Meselâ nevresim herkesin işine yarar nevresim alırım böyle genel kullanılan şeyler ama asla dekarasyon eşyası almam zevkler çok değişik çünkü. Eğer evde küçük çocuk varsa kitap alıyorum. Sizde alın çocuklarımız kitap okusun♥️ yazılarıda kavun, karpuz alırız. Gazli içecek tüketmedigimiz için almayız kimse almasın zaten çok zararli💆‍♀️

Merhaba arkadaşlar.

Okuldan arkadaşınıza, iş arkadaşınıza, samimiyet derecenize, erkek arkadaşınızın ailesine, normal arkadaşlarınızın ailesine vs. misafirliğe neler götürüyorsunuz?

Her zaman elimi ayağımı bağlayan bir konu olmuştur bu. Sormuşken topluca sorayım dedim, kime ne götürürsünüz samimiyet derecenize göre :KK53:
Ev yapımı triliçe, ıslak kek, normal kek, poğaça, börek çikolata , meyve suyu, lokum,baklava,kadayıf zamana mekana kişiye göre değişir. Eğer gün gibi 3-5 kişi toplanacaksa bir çeşit poğaça ya da kek falan yaparım. Sadece ben kahveye gidiyorsam lokum... Gibi değişir.
Edit: Çocuklara çikolata benzeri sevdiği şeylerden alıyorum.

Yaş pasta yada baklava götürrüm.

Tatlı- tuzlu kurabiye. kurtarıcıdırlar..

Yemeğe davet edilmişsem duruma göre ev eşyası alıyorum. Tabak bardak gibi :KK66: Yeni taşınılmış bir ev yoksa değerli bir ev eşyası almıyorum.

Yakın Arkadaşlarıma gidiyorsam şarap götürürüm.
Birinin evine ilk kez gidiyorsam fincan takımı ya da baytaniye ev hediyesi
Aile büyükleri veya alkol kullanmayan birileriyse tanınmış bir yerden baklava.

Ev yapımı triliçe, ıslak kek, normal kek, poğaça, börek çikolata , meyve suyu, lokum,baklava,kadayıf zamana mekana kişiye göre değişir. Eğer gün gibi 3-5 kişi toplanacaksa bir çeşit poğaça ya da kek falan yaparım. Sadece ben kahveye gidiyorsam lokum... Gibi değişir.
Edit: Çocuklara çikolata benzeri sevdiği şeylerden alıyorum.
Siz bana gelmeyin lütfen )))))

Eğer evine ilk kez gideceksem ve benim için önemli bi insansa evi için ufak bi hediye alırım bütçeme göre( oda parfümü,resim çerçevesi vb gibi)Yanına da ufak bi tatlı alırım.
Evde çocuk varsa çocuğa da bir şey alıyorum oyuncak,kitap gibi mesela.Ev hediyesi yerine alıyorum tabi hepsini birden alsam batarım :)
Yok eğer fazla samimi biri değilse ufak bi tatlı,pasta yeterli olur maksat eli boş gitmemek.
Pasta da çok pahalı artık 60-70 de ucuzu yok 😐

Merhaba arkadaşlar.

Okuldan arkadaşınıza, iş arkadaşınıza, samimiyet derecenize, erkek arkadaşınızın ailesine, normal arkadaşlarınızın ailesine vs. misafirliğe neler götürüyorsunuz?

Her zaman elimi ayağımı bağlayan bir konu olmuştur bu. Sormuşken topluca sorayım dedim, kime ne götürürsünüz samimiyet derecenize göre :KK53:
Bence küçük mutfak esyası alabilirsiniz. Hem kalıcı olur hem kullandıkça sızı anarlar. Yas pasta alsanız nerden baksanız 40-50 lıra o paraya ikı tane ortalama kalitede kayık tabak alınabilir.

Ayyy ben yiyemiyorum ama bu fransız kremasıyla yapılan pastalar var yumusacık oluyor....
Fransız kremalı red velvet pastalar ay ismin asaletine bakkkk yaaa
Neyse ben mukbang izleyeyim de kendime geleyım

onlar çok guzel bence onlardan olabılır
Ya da sey ben en son san sebastian chesecake götürmüştüm tadı muhteşem

tabiki yine yiyemedim alık alık baktım orası ayrı ama ben bunlara bayılıyorum nacizane herkes de beğendi

Back
X