• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirliğe ne götürülür?

eski1dost

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
269
240
18
30
Merhaba arkadaşlar.

Okuldan arkadaşınıza, iş arkadaşınıza, samimiyet derecenize, erkek arkadaşınızın ailesine, normal arkadaşlarınızın ailesine vs. misafirliğe neler götürüyorsunuz?

Her zaman elimi ayağımı bağlayan bir konu olmuştur bu. Sormuşken topluca sorayım dedim, kime ne götürürsünüz samimiyet derecenize göre :KK53:

Kuru pasta, ek falan alıyoruz biz genelde
Duruma göre 2 3 çeşit içecek de olabiliyor

Bize eşimin bi akrabası her geldiğinde ev ihtiyacı alır sıvı yağ, yoğurt, tuz gibi şeyler

Ben hediye gibi düşünmüştüm yazilanlardan sonra anladim ki degil:) tatli, kurabiye guzel oluyor. Ev yapimi hamur isi satan yerlerden de olabilir. Bazen gittigimiz dostlarimiz da seviyorsa bildigimiz bir yerden çiğ köfte:) çayın yaninda hepsi de iyi gidiyor..

Misafirliğe gitmediğimi fark ettim :KK70:
Arkadaşlarıma yiyecek içecek, bazen bir buket çiçek neşelensin diye.. öyle duruma göre bir şeyler götürüyorum.

Merhaba arkadaşlar.

Okuldan arkadaşınıza, iş arkadaşınıza, samimiyet derecenize, erkek arkadaşınızın ailesine, normal arkadaşlarınızın ailesine vs. misafirliğe neler götürüyorsunuz?

Her zaman elimi ayağımı bağlayan bir konu olmuştur bu. Sormuşken topluca sorayım dedim, kime ne götürürsünüz samimiyet derecenize göre :KK53:

Çok samimi olduğum birine gidiyorsam; ev yapımı bir şeyler götürüm reçel, ev yapımı sirke, fasulye turşusu, ev yapımı kefir , kendi diktiğim runner, salon takımı gibi

Aşırı bir samimiyetim yoksa ; baklava, kadayıf, ekler türü birşeyler ya da evine ilk kez gidiyorsam ev hediyesi

Eğer evine ilk kez gideceksem ve benim için önemli bi insansa evi için ufak bi hediye alırım bütçeme göre( oda parfümü,resim çerçevesi vb gibi)Yanına da ufak bi tatlı alırım.
Evde çocuk varsa çocuğa da bir şey alıyorum oyuncak,kitap gibi mesela.Ev hediyesi yerine alıyorum tabi hepsini birden alsam batarım :)
Yok eğer fazla samimi biri değilse ufak bi tatlı,pasta yeterli olur maksat eli boş gitmemek.

evine ilk kez gidiyorsam ev hediyesi goturuyoruz.
Cocuk varsa cocuga hediye aliyoruz genellikle. Sik gittigimiz birileriyse, cayin yanina , pasta ,kuru pasta , ekler vs gibi seyler goturuyoruz.

Baklavadan başka bişey gelmedi aklıma 😍😍 çok baklava seven biri olarak her gittiğim yere baklava götürürümm 😍

Okul arkadasima alkollu icecek ,kahve,cay,kitap gotururum genelde
Is arkadasima ev yapimi kek,antepfistigi badem karisimi cerez
Fazla samimi olmadigim ve evine ilk defa gidecegim kisilere ,bebek gormeye gidecegim kisilere cicek,altin
Disarida satilan hazir seylerden yemedigim icin baskasina da goturmuyorum prensip olarak. Beni taniyanlar bana da getirmezler. Gazli icecekler de ayni sekilde goturmuyorum/kullanmiyorum.

Okul arkadasima alkollu icecek ,kahve,cay,kitap gotururum genelde
Is arkadasima ev yapimi kek,antepfistigi badem karisimi cerez
Fazla samimi olmadigim ve evine ilk defa gidecegim kisilere ,bebek gormeye gidecegim kisilere cicek,altin
Disarida satilan hazir seylerden yemedigim icin baskasina da goturmuyorum prensip olarak. Beni taniyanlar bana da getirmezler. Gazli icecekler de ayni sekilde goturmuyorum/kullanmiyorum.

Sizi evime davet ediyorum 😂

Sırf bir şey almış olmak için alınan şeylere sinir oluyorum bu arada ben.
İllaki bir şeyler götürülmeli diye düşünmüyorum şahsen, alacak durumum yoksa o an kendimi sıkıntıya sokmuyorum, yapabilirsem yapıyorum, yapamazsam boş gidiyorum ( çok samimi olmadığım insanlara gitmem zaten )
Örneğin kimsenin ağzına sürmediği , bayat market kuru pastalarından nefret ettim artık. Kocaman kutuyla geliyor ama bir tane bile yenmiyor. Sonra artık onu ne yaparsan yap, atsan atılmıyor yesen öylesine.
Onun yerine bir paket süt çok daha makul, evde çoluk çocuk varsa içer, ya da meyve vs vs

Pasta tatlı sevmeme rağmen az yemeye çalışırım az da götürürüm börek alırım genelde hoş onun da farkı yok ama mideyi tutar en azından :)) daha samimiysem resmi kekim olan havuçlu tarçınlı keki yapar götürürüm ev yapımı her zaman daha iyi bence. Geçen kuzenime bir kutu mixmey götürdüm bi de o da iyi oluyor.

Ev hediyesi olarak da nevresim, koltuk battaniyesi veya lambader alırım kullanışlı bulurum bunları, samimiysem hediye çeki beğendiğini alsın diye. Bebeğe gram altın veya e-bebek çeki. Eskiden çeyrek alabilirdik ne güzel şimdi nerde.

Back
X