Misafirin getirdiğini ikram eder misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi avil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

avil

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2011
153
0
296
İstanbul
arkadaşlar mrb,
bu konuyu açacak hiçbiryer bulamadım, bu yüzden buraya açtım. arkadaşlar sizce evinize misafir geldi ve size gelirken yiyecek tatlı,pasta vs. getirdi. Siz bu hediyeyi misafire ikram olarak çıkarıyor musunuz, yoksa getirilen paketi hemen açmak yanlış anlaşılabşlşr diye misafirler gittikten sonra mı açıyorsunuz? bu kişiye göre değişiyor ama sizce en uygun olan hangisi, neden?

kesinlikle açar ikram ederim..
o görmeden mutfakta açılır diğer ikramlarla verilir..
mesela dün akşam nişanlım ve ailesi geldi tatlı getirmişler benim yaptığım tatlının yanına koyduk..
kola getirmişler ikram ettik onu da..
ben verilmesi taraftarıyım açıkcası..
beraber yiyelim anlamında :1:

bazı kişilerde açılırsa görgüsüzlük olacağını savunuyorlar. nbende arada kaldım. yani sanki gelen hediyeye muhtaçmışsın gibi falan..

gittiğim yerlerde bazıları ikram ediyor, bazılarıda çıkarmıyor. belki unutuyor ya da çıkarmak istemiyor.neye dayanarak tabi b,ilemiyorm.

kesinlikle açılıp ikram edilmesi gerekiyor. bu bir görenektir

tabi ki edilir edilmezse ayıptır bence
eşimin bu konuda çok komik örnekleri var
bekarken bi arkadaşına karpuz almış götürmüş saat 10 oldu yok 11 oldu yok 12 oldu yok artık 1 e kadar oturdum diyo"ya bi karpuz almıştık onu bi kessenizde yesek"demiş:1:
bi keresinde de bi arkadaşa beraber gittik eşimle dondurma almıştık o da çıkmadı tabi eşim diyor ki kulağıma"istesek mi dondurmayı arkadaşımız sonuçta"dedi "sakın haaa"o kadar görmemişlik yapamam ben dedim.çatlağım yaa...:26:
:

Son düzenleme:
Ben de ikram edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim...
Es geçmem, illa ki kendi yaptığımız ikramların yanına koyarım... :56:

Bu konuda komik de bir anım var...
Bayramda amcam tüm yeğenlerine hediye almış, kız erkek karışığız...
Tabi hediye yiyecek olmasa da açıp teşekkür etmek lazım...
Neyse hediyeler açılıyor, sıra erkek kuzenime geldi kuzum daha delikanlı 15-16 yaşlarında...
Biz başladık aç aç aç demeye...
Çocuk bi açtı içinden boxer çıkmasın mı :17:
Sülalecek kopmuştuk :60: :60:

Bence de ikram edilmesi gerekiyor (Tabi unutmazsak bikaçkez unutmuşluğum vardır da :31: )yaptığımız ikramların yanın da servis yapılmalı diye düşünüyorum..

Bende açar ikram ederim.Benim gördüğüm bu.

yorumların çoğu ikram edilmesi yönünde demek ki ikram etmemek ayıp. bende yanlış düşünmüyormuşum:)

ikram etmek görgü kuralıdır.asıl ikram edilmezse ayıp olur.sanki o misafirin getirdiğine tenezzül edilmemiş gibi bir izlenim bırakır.

Son düzenleme:
bizde de mutlaka ikram edilir.Hatta bir keresinde annemler akşam oturmasına gitmiş,giderken de tatlı almışlar.Ama ev sahibi açmayı unutmuş.Gece gece arayıp özür dilemiş kadıncağız ikram etmediği için.Yani bu kadar önemseniyor.

bende açıp ikram etmişimdir hep bencede doğru olan budur

kesinlikle ikram edilmedi bence :31:
hiç unutmam bi akrabamıza giderken bi kilo profiterol almıştık,kardeşimde küçüktü.
yavrum bütün akşam gözü dolapta profitorel bekledi canı istemiş.Kadın çıkarmadı garibimize gitti :53:
bizde bi laf vardı bozukta olsa,kurtluda olsa misafirin getirdiği ikram edilir diye :23:

mutlaka ikram edilmeli bencede ...bu şekilde gördüm ailemden normali de bu diye düşünüyorum

Back
X