Misafirin getirdiğini ikram eder misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi avil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bencede ikram edilmeli kesinlikle...Ben ikram etmeyenlerin sonradan kendi yemek istediklerini dusunurum genelde gormemislik olur bu..unutanlar ayri ama bir kisiye bir defadan fazla gidip her gittigimde getirdigim seylerden hic koymamissa ayiplarim yani sonuc olarak bizde insaniz canimiz cekmis olabilir..yada colugumuzun cocugumuzun cani cekmis olabilir....

kesinlikle ikram ederim. yiyecek değil de başka hediye paketini de önlerinde açar tşk ederim.
hiç unutmam bi arkadaşım ev almıştı bizde ev hediyesi lambader alalım dedik. hediyesini verdik lan insan hiç mi merak etmez o 1 metrelik kutuda ne var diye. ayakkabılığının yanına koydu hiç oralı bile olmadı. eve giderken alıp gelesim geldi o kadar bozuldum yani..

kesinlikle ikram ederim. yiyecek değil de başka hediye paketini de önlerinde açar tşk ederim.
hiç unutmam bi arkadaşım ev almıştı bizde ev hediyesi lambader alalım dedik. hediyesini verdik lan insan hiç mi merak etmez o 1 metrelik kutuda ne var diye. ayakkabılığının yanına koydu hiç oralı bile olmadı. eve giderken alıp gelesim geldi o kadar bozuldum yani..

ahhaaaa haha :37:

bir defasında misafir geldi.dondurma getirmişler.bende erimesin diye hemen buzluğa kaldırdım.hazırladıklarımı ikram ettim.en son dondurmayı veririm diye düşündüm.ertesi gün sabah kalktım aklıma birden akşamki dondurma geldi.bi utandım bi utandım anlatamam:17:

Evet ederim. Bazen dolaba kaldırıp unuttuğum ve çok utandığım oluyor ama artık eşimi uyarıyorum unutursam hatırlat diye :1:

ben de ikram edilmeli diye düşünüyorum. aksi ayıp olur.
ama bazen ben de acaba mı diyorum. mesela geçen akşam gelen misafirler için eşim( ben, al demedim)baklava almıştı. ben de yaş pasta yapmıştım kakaolu. yanında su böreği rus salatası zeytinyağlı yaprak sarma falan da var. gelen misafir de vişneli yaş pasta getirmiş. önce kendi hazırladıklarımı verdim. sonra eşimin aldığı baaklavayı da ikram ettim .ama misafirin getirdiğini veremedim açıkçası. çünkü çok karışacaktı hepsi birbirine.
hatta bazen bi kaç aile birden aynı anda geliyor. hepsinin elinde bişey. çoğunlukla da yaş pasta. ya o kadar çeşit yaş pastayı da aynı anda ikram etmek istemiyorum açıkçası. oh be içimi döktüm bu konuda çok dolmuşum...

kesinlikle ikram edilmeli insanın alırken gözü görüyor canı istiyor çok büyük densizlik ikram edilmemesi geçen akşam biyere giderken çok büyük ve ihtişamlı bir yaş pasta aldık içimiz gitti ama ikram etmediler evde 50 çeşit tatlıda olsa gelen tatlı açılıp verilir ...

Son düzenleme:
ben de ikram edilmeli diye düşünüyorum. aksi ayıp olur.
ama bazen ben de acaba mı diyorum. mesela geçen akşam gelen misafirler için eşim( ben, al demedim)baklava almıştı. ben de yaş pasta yapmıştım kakaolu. yanında su böreği rus salatası zeytinyağlı yaprak sarma falan da var. gelen misafir de vişneli yaş pasta getirmiş. önce kendi hazırladıklarımı verdim. sonra eşimin aldığı baaklavayı da ikram ettim .ama misafirin getirdiğini veremedim açıkçası. çünkü çok karışacaktı hepsi birbirine.
hatta bazen bi kaç aile birden aynı anda geliyor. hepsinin elinde bişey. çoğunlukla da yaş pasta. ya o kadar çeşit yaş pastayı da aynı anda ikram etmek istemiyorum açıkçası. oh be içimi döktüm bu konuda çok dolmuşum...

ben olsaydım hepsinden çok ince birer dilim keser tatlıları ayrı bir tabakta ikram ederdim çünkü ben pasta alırken kendi damak tadıma göre alıyorum cnm çekiyor ikram etmedikleri zaman çok görgüsüz olduklarını düşünüp bidahada götürmüyorum..

Çoğunlukla açar ikram ederim ama bazen öyle oluyor ki gelen ikramlık misafir sayısına göre çok az kalıyor mesela 3-4 aile gelmiş 1 tanesi paket getirmiş e haliyle o adar insana yetmeyebilir o zamanda kimi yer kimi bakar durumu olmasın diye çıkartmadığım zamanlar oluyor nadirde olsa. BÖlünebilecek bir şeyse azr azrda da olsa koyarım ama her zaman öyle olmuyor malesef. Gelen hediyeyide açarım mutlaka.
Aklıma geldi nişanlıyken nişan bohçası götürdüğümüzde kocaman bir yaşpasta almıştık ballı, muzlu, karamelli ama dehşet bir görütüsü vardı vurulmuştum resmen pastaya fakat açmadılar:( aradan 5 yıl geçti aklıma düştü bak gördün mü:4:

misafirin getirdiğini ikram etmeye çalıırım ama bazen misafir kalabalık oluyo yetmeiyecek gibiyse çıkaramıyorum ne yazıkki
ayrıca bende giderken götürdüğümü yemek istiyorum yani
birazdan misafirliğe gidicem kekde yaptım götürmek için çokda güzel koktu
şahsen bir bardak çayla kekden yemek isterim .

bende açıp ikram ederim öteki türlü içim rahat etmez zaten:44::44:

muhakkak getirilen ikramı önlerine koyarım. gerekirse ben yemem onlara yediririm. eger az ise tabaklarda ayrı ayrı servis yerine; ortaya koyar, tabak ve catallarıda birlikte getiririm.

ikram edilmelidir. ama şöyle çok küçük bir ayrıntıda var . gelen kişi arnavutsa kötü görür. arnavutlarda getirilen yiyeceğin ikram edilmesi ayıptır.

ikram edilmelidir. ama şöyle çok küçük bir ayrıntıda var . gelen kişi arnavutsa kötü görür. arnavutlarda getirilen yiyeceğin ikram edilmesi ayıptır.

benim kayınvalidemde arnavut ama özellikle dikkat ederler geleni herkese gösterip ikram etmeye
demek farklı alışkanlıklar var
bazen söyler hatta yaşadığın bölgeye göre adetler değişir diye

bende kesinlikle ikram edilmesi taraftarıyım mutlaka ikram edilmeli

Back
X