- 22 Haziran 2016
- 12.668
- 57.649
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Değil mi yaYa hahaha ispiyonlamasaydın yazık. Hem onlar yemeyeceklerdi ki, bana yardım için yazdılar yoksa önlerine koysam bile yemezler :)
Bence yemekte çöp şiş yapabilirsin.
Bazı şişlerde köfte ya da tavuk olur.
Bazı şişleri sadece sebzelerden oluşturursun.
Tek taşla iki kuş :)
Sarma da olsun kesinlikle.
Arkadaşlar güzel fikirler vermiş zaten.
Kahvaltida mantara girmeyin ferim neticede cok da turk kulturu sayilmaz. Sucuklu yumurtadan vazgecmeyin. Bulundugunuz yerde bulabilirmisiniz bilmiyorum ama katmer pastirma kete su boregi bunlar da turk usulu kahvaltinin vazgecilmezleridir.
Astoria cım geldi mi misafirlerin? Ankarada mısın sen aspava demişsin :) restoran ve yemek önerilerinde bulunacağım ona göre
![]()
Ben aciktim detaylardan oyyyyBu arada bende yabancı arkadaş çok fazla. Genelde dolma, sarma vs. sevmiyor kimse tadını beğenmiyor -sen kötüsünü yedirmişsin demeyin boşa, anneannemin tüm sülalede havada kapılan sarmalarını bile beğendiremedik- . Bizim yemekler çok baharatlı geliyor sanırım onlara ki öyle hint mutfağı gibi baharat olayımız da yok ama işte karşı tarafın mutfağında eksik olunca normali de fazla. Baklavayı da yiyemiyorlar çünkü şerbetli tatlı lügatları pek yok. Kuş üzümlü sarma için pilavın içine neden üzüm fıstık kouyorsunuz neden yaprağa sarıyorsunuz gibi garip sorular almışlığım çok :) Etli sarmaya da benzer yaklaşımlar oldu. Biber dolması vs. zaten yurt dışında da olan bir şey stuffed pepper diye geçer hatta peynir de ekler onlar kıyma yerine. Bu gözler akşam yenen tavuk yemeğinin yanında çay içen nice avrupalı çocuklar gördü
Konuya dönecek olursak,
-kahvaltı için menemen gereksiz olabilir pek hoş bulmuyorlar. Simit alabilirsin ama şöyle gerçek ankara simiti al en çıtırından ben yanık kıvamındakilere bayılıyorum :)
-Mücver denmiş çok mantıklı hem de vejetaryen dostu yiyecek. Ayrıca ortaya bir sucuklu yumurta olabilir, vejetaryen arkadaşın için de sebzeli omlet jest olsun .
- yöresel peynirler, reçeller , vs.
-kızartma tabağı hazırla zorlamazsa, üzerine de sarımsaklı domates sosu içine 1 küp şeker de at çok lezzetli olur öyle sos.
- Mado'nun maraş böreği çok leziz oluyor sıcak servis edersin peynirler uzar da gider . Veya başka bir börekçiden su böreği de alternatif olur.
-evde iyi bir zeytinyağı varsa domatesleri de doğra üstüne kekik,zeytinyağı, az pulbiber az da limon sık enfes oluyor
bence kahvaltı için yeterli :)
akşam kısmı;
- süzme mercimek çorbası içine azcık kereviz de katarsan süper oluyor . Ya da sadece az miktarda havuç katarsın.
-karnıyarık olabilir, erkek kişisine geleneksel kıymalı. Hatun kişisine de kıymasız, iç harcı konusunda araştır istersen neler konabilir ama üzerine peynir yakışıyor ben ingilterede üstü keçi peynirli karnıyarık yemiştim kıymasızdı içinde aromatik bir şeyler vardı ama çözememiştimKözlenmiş patlıcanla sağlıklı ve pratik olabilir bu tarifler. ha bu arada yanına pilav tabi
-fırında mantar
-ızgara sebze veya sebze güveç
yok ben karnıyarığa üşenirim dersen, hatuna daya sebze güveç. Erkek arkadaşınıza da hünkar beğendi. Yalnız sakın konserve köz patlıcan koyma bir şeye benzemez. Hünkar beğendi daha esaslı bir ana yemek bence karnıyarığa göre.
ortada barbunya pilaki olabilir ve enginar.
salata vs sen ayarlarsın zaten uygun yakışan ne ise.
bu kadar menü onlara ağır kaçar, şerbetli tatlıyı iptal et bence.
Eğer ben akşam yemeğiyle uğraşmam diyorsan restorana götür kökten çözüm![]()
ben de yazarken acıktım. Ama yabancı misafirlere özenilir genelde, ben de özenerek anlattım :)Ben aciktim detaylardan oyyyy![]()
![]()
ankaranın en meşhur kebapçılarından birine gittik allam nasıl heyecanlıyım hani tattırcaz ya kendimiz bayılarak yiyoruz. Ne sarma, ne dolma, ne içli köfte hiç birini yiyemediler . YıkılmıştımBenim misafirlerim hep Hindu oldugundan genelde tavuk ya da balikla isi kurtariyordum ama vegan sikintili hele hele Turk mutfagindakizlarin dedigi gibi dolma sevmediler ama mangal da kuzu cop sis olayina bayilmislardi :) imam bayildi, yayla corbasi, sebzeli pilav, mucver, barbunya pilaki, enginar benim genelde servis ettiklerim ama dedigim gibi tavuk ve balik hayati onem tasiyordu bende
![]()
ankaranın en meşhur kebapçılarından birine gittik allam nasıl heyecanlıyım hani tattırcaz ya kendimiz bayılarak yiyoruz. Ne sarma, ne dolma, ne içli köfte hiç birini yiyemediler . Yıkılmıştımtavuk yediler kebap bile yiyemediler çok ağır gelmişti
ben çiğ köfteyi yedirmiştim ama avruplalılardı , çünkü kendileri de steak tartare denen mereti yiyolar direk çiğ kıyma üstüne çiğ yumurtainanırım, ben de ayıla bayıla anlattığım katmeri yedirmiştim de bunu nasıl yiyorsunuz çok ağır demişlerdi. çiğ köftenin içinde çiğ et mi var ayyyyy demişlerditabi o şokla ziftin pekini yiyin demedim ama içim neler dedi neler
gelecek sefere hint lokantasına götürüp kendilerini evlerinde hissettirme planım var
![]()
ben çiğ köfteyi yedirmiştim ama avruplalılardı , çünkü kendileri de steak tartare denen mereti yiyolar direk çiğ kıyma üstüne çiğ yumurtaama Hintli kardeşler yiyemez sanırım öyle haklısın . Bas tavuğa baharatı daya önlerine köriyi falan yesinler amaan sanki harika bir mutfakları var.
Antep'te katmerciye götürdüm ben de , ki orada has katmer yedik yani büyükşehirdekinden farklı şerbet merbet pek yok . Onu da bitiremediler ben de ziftin pekini yiyin yulaf ezmesine tamah edin diyemedim![]()
Bu arada bende yabancı arkadaş çok fazla. Genelde dolma, sarma vs. sevmiyor kimse tadını beğenmiyor -sen kötüsünü yedirmişsin demeyin boşa, anneannemin tüm sülalede havada kapılan sarmalarını bile beğendiremedik- . Bizim yemekler çok baharatlı geliyor sanırım onlara ki öyle hint mutfağı gibi baharat olayımız da yok ama işte karşı tarafın mutfağında eksik olunca normali de fazla. Baklavayı da yiyemiyorlar çünkü şerbetli tatlı lügatları pek yok. Kuş üzümlü sarma için pilavın içine neden üzüm fıstık kouyorsunuz neden yaprağa sarıyorsunuz gibi garip sorular almışlığım çok :) Etli sarmaya da benzer yaklaşımlar oldu. Biber dolması vs. zaten yurt dışında da olan bir şey stuffed pepper diye geçer hatta peynir de ekler onlar kıyma yerine. Bu gözler akşam yenen tavuk yemeğinin yanında çay içen nice avrupalı çocuklar gördü
Konuya dönecek olursak,
-kahvaltı için menemen gereksiz olabilir pek hoş bulmuyorlar. Simit alabilirsin ama şöyle gerçek ankara simiti al en çıtırından ben yanık kıvamındakilere bayılıyorum :)
-Mücver denmiş çok mantıklı hem de vejetaryen dostu yiyecek. Ayrıca ortaya bir sucuklu yumurta olabilir, vejetaryen arkadaşın için de sebzeli omlet jest olsun .
- yöresel peynirler, reçeller , vs.
-kızartma tabağı hazırla zorlamazsa, üzerine de sarımsaklı domates sosu içine 1 küp şeker de at çok lezzetli olur öyle sos.
- Mado'nun maraş böreği çok leziz oluyor sıcak servis edersin peynirler uzar da gider . Veya başka bir börekçiden su böreği de alternatif olur.
-evde iyi bir zeytinyağı varsa domatesleri de doğra üstüne kekik,zeytinyağı, az pulbiber az da limon sık enfes oluyor
bence kahvaltı için yeterli :)
akşam kısmı;
- süzme mercimek çorbası içine azcık kereviz de katarsan süper oluyor . Ya da sadece az miktarda havuç katarsın.
-karnıyarık olabilir, erkek kişisine geleneksel kıymalı. Hatun kişisine de kıymasız, iç harcı konusunda araştır istersen neler konabilir ama üzerine peynir yakışıyor ben ingilterede üstü keçi peynirli karnıyarık yemiştim kıymasızdı içinde aromatik bir şeyler vardı ama çözememiştimKözlenmiş patlıcanla sağlıklı ve pratik olabilir bu tarifler. ha bu arada yanına pilav tabi
-fırında mantar
-ızgara sebze veya sebze güveç
yok ben karnıyarığa üşenirim dersen, hatuna daya sebze güveç. Erkek arkadaşınıza da hünkar beğendi. Yalnız sakın konserve köz patlıcan koyma bir şeye benzemez. Hünkar beğendi daha esaslı bir ana yemek bence karnıyarığa göre.
ortada barbunya pilaki olabilir ve enginar.
salata vs sen ayarlarsın zaten uygun yakışan ne ise.
bu kadar menü onlara ağır kaçar, şerbetli tatlıyı iptal et bence.
Eğer ben akşam yemeğiyle uğraşmam diyorsan restorana götür kökten çözüm![]()
ankaranın en meşhur kebapçılarından birine gittik allam nasıl heyecanlıyım hani tattırcaz ya kendimiz bayılarak yiyoruz. Ne sarma, ne dolma, ne içli köfte hiç birini yiyemediler . Yıkılmıştımtavuk yediler kebap bile yiyemediler çok ağır gelmişti