Misafir menüsü için yardımınız lazım

Biftek yapayım demiştim ona ama Ali Nazik mi yapayım dersiniz? Normalde biftek yanına pilav yapacaktım. Ay şimdiden içim şişti off ehehe :)
O zaman bulgur pilavı yap;)Çeşit bayağı fazla olacak tek başına yapabilecek misin;)
Dolmayı akşamdan doldurabilirsin;)Hatta Cumartesi geleceklerse Perşembe akşam bile olur;)

Merhaba, konunun yeri uygun olarak burası sanırım umarım gören olur :)

Kızlar, bir hafta sonra üniversite yıllarında tanıştığım, uzun yıllardır görmediğim, çok sevdiğim bir çift Türkiye'ye geliyor ve evimde misafir edeceğim. Ben gittiğimde beni çok iyi ağırlamışlardı, açıkçası mahcup olmak istemiyorum. Bende kalmayacaklar ama en azından bir akşam yemeği ve kahvaltıyı bende yapsınlar istiyorum. Çiftimiz İngiliz, gelen hanım kızımız vejetaryen (vegan değil). Et ve tavuk kesinlikle tüketmiyor, nadiren balık yiyormuş ama çok hoşlanarak değil. Erkek tarafında sorun yok. :)

Bir gün dışarıda yedireceğim (gerçi bizim kültür de et ağırlıklı olduğundan nerede yedireceğimi tam bilmiyorum normalde direkt Aspava'ya götürürdüm ehehe) ama bana bir akşam yemeği bir de kahvaltı menüsü önerilerinde bulunabilir misiniz? İngiliz kahvaltısına alışkınlar ama ben kendi Türk kültürümüzden de sevecekleri şeyler yapmak istiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden. :)
Klasik kahvaltiliklarin yanina leziz bir peynir tabagi Muhlama yaninada menemen oh misss
Aksam yemegi menusunde
Ezogelin
Karniyarik
Pilav
Yanina zeytinyagli enginar
Yapmani tavsiye ederim

O zaman bulgur pilavı yap:KK66:Çeşit bayağı fazla olacak tek başına yapabilecek misin:KK66:
Dolmayı akşamdan doldurabilirsin:KK66:Hatta Cumartesi geleceklerse Perşembe akşam bile olur:KK66:

Evime gelen bir yardımcı abla var normalde yemek yapmıyor ama belki dolmayı ondan rica ederim yapması için :)

Klasik kahvaltiliklarin yanina leziz bir peynir tabagi Muhlama yaninada menemen oh misss
Aksam yemegi menusunde
Ezogelin
Karniyarik
Pilav
Yanina zeytinyagli enginar
Yapmani tavsiye ederim

Muhlama hiç yapmadım :) Menemen yapacağım evet. Zeytinyağlı enginar da yapacağım iç baklalı. Çok teşekkür ederim :)

Evime gelen bir yardımcı abla var normalde yemek yapmıyor ama belki dolmayı ondan rica ederim yapması için :)

Muhlama hiç yapmadım :) Menemen yapacağım evet. Zeytinyağlı enginar da yapacağım iç baklalı. Çok teşekkür ederim :)
O zaman süper olur;)Tek başına zorlanırsın:)

Dolma icini eksiden degil tatlidan hazirlat kusuzumlu fistikli falan parmaklarini yerler
Muhlamada yapmayi dusunursen tarif ederim canim kolay gelsin simdiden :KK66:

Bence menemen yerine mücver yap. Yabancilar genelde menemeni görünce "tomato souce" saniyor ve garip karşılıyorlar...
Kavrulmuş yogurtlu havuç (adini unutdum) ve börek kahvaltiya yeterli olur bence. Simit ve acma bide standart kahvaltiliklar işi kapatir. Bizim kızartmayi antipasti saniyorlar :) ama yapsan kesin bayila bayila yerler.

Akşam için mercimek corbasi, ortaya iki veya üç zeytinyağlı meze ( ispanak, barbunya, enginar, )
ana yemek olarak yalancı karni yarik (icine kiyma yerine bulgur pilavi) ve bol salata
Tatli dondurmali irmik helvasi ( yabanci arkadaslarim bayılıyor)

Bence menemen yerine mücver yap. Yabancilar genelde menemeni görünce "tomato souce" saniyor ve garip karşılıyorlar...
Kavrulmuş yogurtlu havuç (adini unutdum) ve börek kahvaltiya yeterli olur bence. Simit ve acma bide standart kahvaltiliklar işi kapatir. Bizim kızartmayi antipasti saniyorlar :) ama yapsan kesin bayila bayila yerler.

Akşam için mercimek corbasi, ortaya iki veya üç zeytinyağlı meze ( ispanak, barbunya, enginar, )
ana yemek olarak yalancı karni yarik (icine kiyma yerine bulgur pilavi) ve bol salata
Tatli dondurmali irmik helvasi ( yabanci arkadaslarim bayılıyor)

Ya olabilir bak bu aklıma gelmemişti. O zaman menemen yapmayayım. Börek alıcam dışarıdan zaten. Kahvaltıya kızartma yapacaktım, bir de fırında kaşarlı mantar yapayım demiştim. Simit fazla gelir dediler ama tadımlık alayım o zaman. Sucuklu yumurta da yapayım diyordum yapmayım mı?

Akşam için mercimek çorbası, z.yağlı barbunya ve iç baklalı enginar, kuru patlıcan ve biber dolması, salata yapayım diyordum ama yalancı karnıyarığı da düşünebilirim. İçine bulgur pilavı nasıl olur bilemedim ama içine et koymadan yapılıyor onu biliyorum. Dondurmalı irmik helvası da iyi fikir ama ben onlar gelince mutfakta cebelleşmek istemiyorum. Helva sıcak olacak dondurma soğuk konacak falan elim ayağım birbirine dolanır, zaten elim yavaş. :/

Tatlı olarak baklava ikram etmeni tavsiye ederim:KK66:

Kahvaltıda menemen patates kizartma yaparsin,birde guzel yapan bi firindan su böreği kol boregi tarzinda ikisinden karisik börek alırsın.gerisi peynir zeytin recel salatalık domates oyle halledersin.

Aksam yemeginde taze fasulye,yaprak sarma veya dolma, domatesli bulgur pilavı cacik,mucver de yapabilirsin mesela.etsiz menü de zormus hani :)))

Tatlı olarak baklava ikram et,madem ingiliz şöyle bi antep baklavasinin tadina baksınlar :))))))))
@MiuLego şu yazılanlara bak dostum nerelerde neler neler yazarken yakaladım ikisini:skandal:

Ya olabilir bak bu aklıma gelmemişti. O zaman menemen yapmayayım. Börek alıcam dışarıdan zaten. Kahvaltıya kızartma yapacaktım, bir de fırına kaşarlı mantar yapayım demiştim. Simit fazla gelir dediler ama tadımlık alayım o zaman. Sucuklu yumurta da yapayım diyordum yapmayım mı?

Akşam için mercimek çorbası, z.yağlı barbunya ve iç baklalı enginar, kuru patlıcan ve biber dolması, salata yapayım diyordum ama yalancı karnıyarığı da düşünebilirim. İçine bulgur pilavı nasıl olur bilemedim ama içine et koymadan yapılıyor onu biliyorum. Dondurmalı irmik helvası da iyi fikir ama ben onlar gelince mutfakta cebelleşmek istemiyorum. Helva sıcak olacak dondurma soğuk konacak falan elim ayağım birbirine dolanır, zaten elim yavaş. :/

Bence kaşarlı mantar yapma... türk mutfağında kal... sucuklu yumurta enfis olur. azcik tadımlık simit olsun bence ve gül receli (yabancilarin cok hoşuna gidiyor)

Menün bence zaten süper. Kuru dolmayi herkes yer ve beğenir. Yalanci karniyarik cok kolay, standart bulgur pilavı yapip icini dolduruyorsun. Bol maydonozlu.

Dordurmalari top top bardağa koyup derin dondurucuya atabilirsin. Helvayi hafif sulu kavurup 50 derecede firinda bekletirsen sorun cikmaz. Taze kavurmana gerek yok

Bence kaşarlı mantar yapma... türk mutfağında kal... sucuklu yumurta enfis olur. azcik tadımlık simit olsun bence ve gül receli (yabancilarin cok hoşuna gidiyor)

Menün bence zaten süper. Kuru dolmayi herkes yer ve beğenir. Yalanci karniyarik cok kolay, standart bulgur pilavı yapip icini dolduruyorsun. Bol maydonozlu.

Dordurmalari top top bardağa koyup derin dondurucuya atabilirsin. Helvayi hafif sulu kavurup 50 derecede firinda bekletirsen sorun cikmaz. Taze kavurmana gerek yok

Ya süpersin, iyi ki konumu görüp geldin çok teşekkür ederim. :KK200: Hepsini unutmamak için kaydettim.

Harikasınız kızlar, sizden müthiş fikirler geleceğini biliyordum! :) O zaman kendimce şöyle bir menü oluşturdum, malumunuz bekar bir kızçeyim sizin kadar döktüremem ama.

Kahvaltı:

Klasik kahvaltılıklarımızdan koyarım dediğiniz gibi, çeşidi bol tutarım onda problem yok.
İyi bir pastaneden su böreği (peynirli ve kıymalı)
Menemen
Domates soslu karışık kızartma
Sucuklu yumurta
Fırında kaşarlı mantar
Cevizli sucuk, pestil falan da koyayım diyorum
Simit de alsam fazla mı gelir?

Akşam yemeği:

Süzme mercimek çorbası
Zeytinyağlı iç baklalı enginar
Zeytinyağlı barbunya
Patlıcanlı bir yemek yapayım diyorum ama kızımızın da yiyebileceği bir şey olsun istiyorum yani et koymayayım. Kuru patlıcan dolması ve biber dolması yapabilirim ama kuru patlıcanı daha önce hiç yapmadım riskli midir? Yoksa imam bayıldı mı yapsam, karnıyarığın etsiz olanıydı o sanırım. Bunların hiçbirini daha önce yapmadım :/
Erkek kişisi için fırında soslu biftek
Pirinç pilavı
Cacık
Çoban salata
Tatlı olarak baklava olabilir ama hepsi baklavayı sevmiyor ağır bulabiliyorlar. Künefe yemeye mi götürsem dışarıya ne dersiniz? Arkasından da Türk kahvesi içiririm. Ne dersiniz? Güzel oldu mu? :110:
Dokturemem demissin ama masallah saydirmissin :)

Ya hahaha ispiyonlamasaydın yazık. Hem onlar yemeyeceklerdi ki, bana yardım için yazdılar yoksa önlerine koysam bile yemezler :)
Kaptan yine de bir iki sopalasın onları sonra ben karşılarına geçip acı yok rocky acı yok diyeceğim:rapci:
:KK48:

Back
X