Aynı fikirdeyim. Ama işte...
Şimdi kayın ailem çok uzak bir şehirde yaşıyorlar. Bize daha önce geldiklerinde (pandemiden önce) Kayınpederimle bir tatsızlık yaşanmıştı (bununla ilgili eski bir konum var bdv'de) Bu yüzden görümcem tatilim berbat oldu deyip bir daha bizim eve gelmeyeceğini söylemiş. Sonra herşey tatlıya bağlandı biz bu eve taşındı, çağırdık vs görümcem de gelmek istedi, çalışan kadın her daim tatil yapamıyor. Gelseydi tek gelecekti (kayın pederim zaten asla gelmez, kayınvalidem ise genelde yaz ortasında ya da yaz sonu gelir, kızı ise babası ile kalıyor tatillerde) yani görümcem tek başına gelecek iken (kafa tatili için) sonradan iki arkadaşı da gelmek istemiş; bize sordu onlar da gelebilir mi? diye biz de gelsinler dedik. üç kişi geleceklerdi. Bu da sorun olmayacaktı. Sonra kızı da gelmek istemiş, kayınvalidem de gelmek istemiş... 5 kişi oldular. Bir samimi arkadaşı da kendi arkadaşları ile 2. araba geleceklermiş ama onlar bizim evde kalmayacaklar.
Yazlık demek eş dost akraba için her şey dahil bedava otel, tatil yeri demek. Ancak ben artık akıllandım yok yemekti bilmem neydi uğraşamam. Geldikleri gün için bir şeyler yaparım sonra aha mutfak, aha buzdolabı ne istiyorsanız yiyin. Arkadaşlarını çağıran düşünsün ne yiyeceklerini. Eşim de arabasıyla gezdirecekse gezdirsin. Ben kedilerimin durumuna üzülüyorum sadece yani tabi durumu bilmiyorlar. Evde kedi olduğunu biliyorlar ve seviyorlar da ama kedinin kaçma olayını, evin durumu vs yaşamadıkları için bilmiyorlar.
aslında bilseler iyi olur. Nasıl söyleyeceğimi bilemedim kayınvalidem dün gece aradı söyledi geleceğini torunu ile beraber. Sordu ytatacak yer var mı diye üç kişi bir odada yatarsa olur dedim. o da görümcem kızı ve o diğer kız arkadaşın bir odada yatabileceğini söyledi. Kayınvalideme de gelme diyemem.