Misafir geldiginde artan yemekler

Kizlar misafir geldiginde bir suru sey hazirliyorum abartmadan. Ama tam tamina bitmiyor tabi kim artanlar oluyor. Bazen birkac gun, bir hafta ya da daha uzun surelerde kaliyorlar. Boyle bir durumda artanlari ne yapiyorsunuz? Sonraki gun tekrar mi koyuyorsunuz, cope mi atiyorsunuz ya da baska ne yapiyorsunuz? Cok buyuk bir dert degil ama merak ediyorum. Atsam israf, sonraki gun koysam ayip mi olur?
Anladığım kadarıyla sormak istediğiniz, yatılı misafire artan yemeği ertesi günde yedirirmisiniz .. Evet yediririm kalanların yanına ilave biseyler yaparım.gerekirse .. hergun ayrı menü için ne vaktim ne bütçem nede vicdanım yeter . Ziyan etmek olmaz asla sokakta ac hayvanlar var onlarada veririm ama asla ziyan etmem

Kizlar misafir geldiginde bir suru sey hazirliyorum abartmadan. Ama tam tamina bitmiyor tabi kim artanlar oluyor. Bazen birkac gun, bir hafta ya da daha uzun surelerde kaliyorlar. Boyle bir durumda artanlari ne yapiyorsunuz? Sonraki gun tekrar mi koyuyorsunuz, cope mi atiyorsunuz ya da baska ne yapiyorsunuz? Cok buyuk bir dert degil ama merak ediyorum. Atsam israf, sonraki gun koysam ayip mi olur?
Bir misafir daha ağırlarım ‍♀️ şaka tabiki gelen misafirlerimin yanına koyarım samimiysem ,hemen bozulacak türde olanları önce tüketirim difrize var komşu var sokaktaki kedi köpek var atılmaz yani

Ben de çocuklu arkadaşlarım gelince onlarla gönderiyorum pasta börek vs artarsa.
Kalan yemeği yemiyor musunuz? Biz eşimle yemek artıınca çok mutlu oluyoruz valla 2. Gün de ısıtıp yiyoruz. Hiç yemek atmam ben

Misafirlerinizde evde her gün başka yemek yemiyordur
Tabisi ertesi günde verilir artan
Ama öyle bir hafta kalacak kadar da çok yapmayın
Üçüncü günden sonra kalmasın yani
Birde yiyeceğiniz kadarını ayrı bir kapta ısıtıp yiyin bozulmaz o zaman

Derin dondurucuya koyuyorum bzilarini ve o günden sonraki günler tüketmeye çalışıyoruz.

Kimse soruyu anlamamış galiba. Konu sahibi bir hafta, on gün kalan yatılı misafirine kalan yemekleri ikram ederse ayıp olup olmayacağını soruyor. Bir hafta kalan yemek değil, misafirler yani.

Bir hafta kalacak yakınlıkta iseler aynı yemeği ertesi günde yiyebilirler sanırım. Yanına birşeyler daha eklersiniz, olur biter. Üçüncü güne sarkmasın tabi.

Sokak hayvanları var mesela yardıma muhtaç :işsiz:

Patates köfte kalırsa biz kahvaltıda yemeye bayılıyrouz soğuk soğuk :spor:
yok soguk yemem ben oyle seyleri : ) corbada iceriz bazen. kahvaltida kuru pilav yedigim bile olur benim : ) cocuklar isterse yerler istemezlerse kahvaltilik hazirlarim : ) hazir yemek gibisi var mi yaaa, altin gibi birsey bi kadin icin : )

Kimse soruyu anlamamış galiba. Konu sahibi bir hafta, on gün kalan yatılı misafirine kalan yemekleri ikram ederse ayıp olup olmayacağını soruyor. Bir hafta kalan yemek değil, misafirler yani.

Bir hafta kalacak yakınlıkta iseler aynı yemeği ertesi günde yiyebilirler sanırım. Yanına birşeyler daha eklersiniz, olur biter. Üçüncü güne sarkmasın tabi.
evet yanlis anlayanlardan biride benim : )

sonucta tonla yapmiyosundur en fazla 1 gun daha gider yanina birseyler yapar ikram eder yatili kisilerden bahsediyorsa tabii

Eger hamur isi kaldiysa buzluga atarim hem acil gelecek biri olunca pratik oluyor eger salata tarziysa kisir vs ertesi gun yiyorum yada cope gidiyor ne yazikki

Kesinlikle atmam tuzladıgım domatesi bile tekrar kapaklı bi kaba koyarım eşim yer israf olduğu için.. dondurucuya atılabilecek seyleri oraya atabilirsiniz klan yemeği de ertesi gün yapacağınız yemeği az yaparak hepsinden yenmesini sağlayabilirsiniz ayıp değil. Bide muhakkak yemekler sürekli artıyorsa az yapmayı deneyin ama biz Türkler bu işi beceremiyoruz galiba (bende oyle) :deli::KK70:

Samimi misafir ki gece yatıya kalıyor :) ben olsam ertesi gün öğlen koyarım sofraya. Yada akşama ortaya koyarım artı ek bişeyler daha yaparım

Atmak asla birkaç gün üst üste yiyince ne oluyor incilerimiz mi dökülecek bu zamanda yemeyi çöpe atmak :110:
Zaten evde artan ne varsa hiç biri çöpe gitmez sokakta bolca kedim köpüşüm var :anne:

Yemek atmaya karşıyım, asla da atmam. Ya buzluğa atarım yada bahçemizde beslediğimiz kedi köpeklere veririm. Zaten artacak derecede yemek yapmamaya da özen gösteririm.

Back
X