- 18 Ağustos 2016
- 4.887
- 20.179
- 308
- Konu Sahibi depresifbirinsan
-
Gelebilir değil gelir evet çok gereksiz bana göreNot:ülkemiz de yaşanan felaketler sonrası benim sorum bazılarıniza çok gereksiz gelebilir.
Son 3 Ramazan menümde güzeldi, yani baya iyiydi yaEt yemeği veya tavuk yemeğinde ağır ve doyurucu bildiğiniz tarif var mı?
Rahatladiniz mi? Çok garipsiniz ne oldu şimdi bir başkasına hatta hiç tanımadığınız bir başkasına bunca şeyi söylediniz ne oldu. Bir de artist gibi banlanirsam da banlanayim yazmışsınızGelebilir değil gelir evet çok gereksiz bana göre
Bunca acı varken daha iyi nasıl ikram yaparım mı?
Ramazan nefsi terbiye ayı
AÇın halinden anlama ayı
elindekini olmayanla paylaşma ayı sözde
Valla çoğunuzun müslümanlığı gösteriş kusura bakmayın
Banlanırsamda bamlanayım
Kibarlığınızı anlıyorum ama benim ki gerçekten bu kadar kabarmadı.Yarısı kadar bile kabarmadı.Yetenek işte.Tadı da güzel olmuş. Yumurtalar büyüktü belki ondan kabarmıştır
Ne kadar leziz gözüküyor. Elinize saglik. Tadını nasıl buldunuz?Sizin yorumdan esinlenerek yaptım 3 kaşık tatlısı akşam tadına bakacağım
Esnaf lokantalarindan hiç yemek almadım desemEskiden çok severdim yedirip içirmeyi artık üşeniyorum. Misafir gelse dışarıdan söylerim. Çok lezzetli ev yemeği yapan esnaf lokantaları var oradan alıp tencereye boşaltınannem de çok üşengeç benim, misafir geleceğinde dışarıdan söylüyoruz.ben söz keserken de böyle yapmıştım Yormayın kendinizi bence, seviyorsanız yapmayı ayrı tabi
Teşekkür ederim. Kaydettim. Ağır ugrasli ama bir o kadar da leziz fikirlerYemekli misafir agirlamayi bende cok severim mesela arkadas cevrem gelicekse dunya mutfagindan biseyler denerim ilk kezde yapsam yaptigim hersey guzel olur mesela bu ramazanda arkadaslara ortaya karsiik bir menu dusundum corba dan sonra yaglama perde pilavi su boregi salata icli kofte ve saksuka sonrasinda tatliya karar vermedim ama yeni bir tarif gordum cok hosma gitti onu yapabilirim adi kardelen tatlisi gibi biseydi. Aile akraba olunca daha klasige donuyorum ana yemek gulas yada et kavurma sehzade kebabi bunlar oluyor corba pilav salata meze borek tarator vs bu sekilde yapiyorum tatli yine gecnlere cheesecake tarzi orta yasa daha farkli klasik seyler seviyorum :)
Teşekkür ederim. Kayıt ediyorum. Çok güzel fikirler paylastiniz iyi ki konu acmisimBen bu sene herkesi basit menü ile ağırlıyorum.
Mercimek çorbası,
İzmir köfte/pilav-et sote/pilav-tandır/pilav,
Yeşil salata,
zeytinyağlı barbunya ya da sarma
piyaz/vardabit(evet Tv'de gördüm) şeklinde gidiyorum.
Tatlı fix, Kemalpaşa tatlısı. Üstüne tahin ceviz falan.
Coook teşekkür ederimEt veya tavukli bir ana yemek, yanina pilav ve sebze iceren bir garnitur. Bir sicak bir soguk meze ya da ara yemek. Genelde sicaklar börek oluyor, soğuk da salatamsı biseyler ya da meze. Yeşil salata ve menuye uyan bir corba. Ben genelde yemekli davet ettigim kisilere tatli icin cok abartmiyorum. Bir cesit yapip geçiyorum. Yemege degil yemek uzerine çaya gelen misafire 2 tatli 1 tuzlu 3 cesit yaparim genelde. Ben yemek yapmayi yeni seyler denemeyi mutfakta vakit gecirmeyi cok severim. Ama bebekten beri risk almak veya uzun vakitleri mutfakta gecirmek benim icin biraz zor. Genelde bir kere yemekli aldigim kisiyi tekrar uzun sure yemekli almiyorum. Aile akraba cevresi olan bir sehirde degiliz. Misafirlerimiz genelde alakasiz virbirini tanımayan kisiler olur. O yuzden "aaaa sana da mi o yemegi/tatliyi yapti? Bu kadin hep ayni seyi mi yapiyor" denilmesinden cekinmeden uzmanlaştigim menuyu hep hemen hemen ayni seyi yapip geciyorummesela gecen yil her gelen misafire tatli sekerpare yapmsitim. Efsane yaparim. Iknnci kez geliyorsa da trileçe
Menum de asagi yukari şöyle:
(Genelde et ana yemekli menu yaparim)
-yogurtlu havuclu sehriye corbasi veya tavuklu yayla corbasi (yogurtlu bir meze vs yoksa, yogurtlu meze varsa corba buzlukta hazir bulundurdugum mantiyla yüksük corbasi veya mercimek)
- ana yemek hatay tepsi kebabi + pilav (pilav bezelye havuc misirli oluca hos görünüyor, ama garniturlu bi boregim var onu yapmissam pilava garnitur koymam) (kisi sayisi fazlaysa yemekler yetmeyecek gibi gelirse ek olarak patates graten mesela)
- ara yemek sicak olarak tavuklu boregim var cok severim garniturlu olan bu. Genelde herkese bunu yapiyorum. Milfoyle
-soguk olarak humus yaparim ozellikle tepsi kebabi yaptigimda, hatayda usulu budur cunku. Annemin spesyali bi tavuklu salata var, tavuklu borek yapmamissam onu yaparim. Temel olarak tavuk bezelye ve yesillikten olusuyor.
- yesil salata + sofra zengin dursun diye atistirmaliklar eklerim. Turşu tabagi olur vs vs
Teşekkür ederimNe kadar leziz gözüküyor. Elinize saglik. Tadını nasıl buldunuz?
Off off hepsi de pek güzel menüler. İçli köfte ben de kaç kez denediysem tutmadı. İki poşet arasında denedim yapıştı. Elimde denedim dağıldı. Her zaman da farklı tarif deniyorum olmadı. Elimden olduğuna karar verdim.Son 3 Ramazan menümde güzeldi, yani baya iyiydi ya
1. Kremalı Mantar Çorbası
Yahni
İçli pilav
Salata
2. Sütlü badem çorbası
Körili mantarlı kapya biberli tavuk fileto
Altına patates püresi
Şehriyeli pilav (olmasaydı da olurdu ama misafirim vardı yapayım dedim)
Salata
3. Mercimek çorbası
Kayseri Yağlaması
Salata
Artı bir de hazır yufkadan cevizli baklava yaptım, çok iyiydi diyebilirim
Geçenlerde içli köfte yaptım, iki poşet arasında açarak yaptım ve incecik harika olmuşdu.
Evliliğimin başlarında çok takıyordum bu işi. Ama sonra alışıyorsunuz. Ben genelde geceden hazırlıkları yaparım ertesi güne işim kolay olur. Şimdi 3 saat önceden başlasam bir çok çeşit çıkarabiliyorum
Ben de tatlıda kurabiyede iyiyim yemek konusunda pek iyi değilimKibarlığınızı anlıyorum ama benim ki gerçekten bu kadar kabarmadı.Yarısı kadar bile kabarmadı.Yetenek işte.
Size katılıyorum. Meze olunca insanın gözü de doyuyor. Yoğurtlu pancar denemedim bunu deneyebilirim. Çok teşekkür ederim.Bence aradaki mezeler yemeği çok zengin gösteriyor özellikle ramazanda böyle az az yiyebileceğin şeyler ortada olunca hem göz dolduruyor hem de yapması kolay . Yoğurtlu pancar , humus , avokadolu yeşil bir salata mesela ortaya çok güzel olur . Gençler geliyorsa yemeğe lazanya çok güzel bir ana yemek yanına da çorba . Gayet modern ve şık bir sofra olur
Elinize saglik. Ayrıca tebriklerben genelde yemekli misafir ağırlamıyorum ne yalan söyleyeyim. 4 senedir evliyim, iftara bile ilk sene çağırdım sadece kendi ailemi ve eşimin ailesini. başka da kimseyi ağırlamadımkahveye çağırırım genelde.
ama menü olarak yayla çorbası, fırında tavuk patates, pilav ortaya da havuç tarator ve salata olabilir. tatlı olarakta sütlaç olabilir.. kolay ve lezzetli şeyler
Mikserde yapınca daha rahat oluyor ama muhtemelen bulguru çok ıslatıyorsunuz. Baktınız yapışıyor, içine un değil de irmik katın ve tekrar iyice yoğurunOff off hepsi de pek güzel menüler. İçli köfte ben de kaç kez denediysem tutmadı. İki poşet arasında denedim yapıştı. Elimde denedim dağıldı. Her zaman da farklı tarif deniyorum olmadı. Elimden olduğuna karar verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?