• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir ağırlama ☹️

Yaglamayi denedim ben sevmedim. Çok da güzel tarifti ama istediğim verimi alamadım ben
Açık söyleyim herkesin eli damağı kendi yöresinin yemeğine alısık çerkez mantısını çerkez olmayandan kayseri mantısını kayserili olmayandan yediğinizde veya denediğinizde mutlak fark oluyor bence birkez daha deneyin sevmeyenler sadece vejateryanlar herkes çok sever genelde

3 kaşık tatlısını ilk defa duydum trilçe lezzetinde diyor trilçe çok zahmetli. Şerbetine süt falan konuyormuş bu da..tarif verir misiniz?
3 yumurta-3 kaşık şeker çırpılıp,3 er kaşık sıvı yağ,süt,irmik,un ekleniyor.Kabartma tozu,vanilin.Limon kabuğu rendeledim.20 dakikada pişiyor zaten.Sıcakken üstüne 1 su bardağından az şeker ve 3 su bardağı sütü karıştırıp döküyorum.Üstüne şekeri karamelize edip dökerseniz trileçe gibi oluyor.Ben üşeniyorum o kısmı yapmaya.

Açık söyleyim herkesin eli damağı kendi yöresinin yemeğine alısık çerkez mantısını çerkez olmayandan kayseri mantısını kayserili olmayandan yediğinizde veya denediğinizde mutlak fark oluyor bence birkez daha deneyin sevmeyenler sadece vejateryanlar herkes çok sever genelde
Evet bu yonude var lezzetlerin.

Çorba,pilav-et veya tavuk,1 çeşit zeytinyağılı,1 çeşit börek,salata,kahvaltılık,tatlı yeter.Ama az az yapın.Porsiyonları ölçerek.Mesela yarım kilo veya 750 gr sebzeden yapın zeytinyağlınızı.Börekle,zeytinyağlınızı bir gece önceden yapın.Böreği hazırlayıp,sonra pişirirsiniz.Fırın yemekleri mantıklı.Az bulaşık çıkar.Tatlıyı da önce yaparsanız.Çorba,pilav,salatayı hemen hazırlarsınız.

Yemekten anlamam.Elimin lezzeti de yoktur zaten.Tatlı olarak 3 kaşık tatlısını öneririm.Yiyen herkes beğeniyor.Yapılışı kolay.Üstelik ben yapabiliyorsam herkes yapar.Kolay gelsin.
Sizin yorumdan esinlenerek yaptım 3 kaşık tatlısı akşam tadına bakacağım 😁

Eklentiler

• A3356FCB-616E-43D2-8E64-0626B6F4FF68.jpeg
    A3356FCB-616E-43D2-8E64-0626B6F4FF68.jpeg
    145 KB · Görüntüleme: 118
Eskiden çok severdim yedirip içirmeyi artık üşeniyorum. Misafir gelse dışarıdan söylerim. Çok lezzetli ev yemeği yapan esnaf lokantaları var oradan alıp tencereye boşaltın 😂 annem de çok üşengeç benim, misafir geleceğinde dışarıdan söylüyoruz.ben söz keserken de böyle yapmıştım 😄 Yormayın kendinizi bence, seviyorsanız yapmayı ayrı tabi

3 kaşık tatlısını ilk defa duydum trilçe lezzetinde diyor trilçe çok zahmetli. Şerbetine süt falan konuyormuş bu da..tarif verir misiniz?
Trileçe hiç zahmetli değil, benim Arnavut komşum var , orjinal tarifi ondan alıyorum (bazen üşenip ona yaptırıyorum :). ) hem malzemesi az hem pratik yapması aslında

Yemekli misafir agirlamayi bende cok severim mesela arkadas cevrem gelicekse dunya mutfagindan biseyler denerim ilk kezde yapsam yaptigim hersey guzel olur mesela bu ramazanda arkadaslara ortaya karsiik bir menu dusundum corba dan sonra yaglama perde pilavi su boregi salata icli kofte ve saksuka sonrasinda tatliya karar vermedim ama yeni bir tarif gordum cok hosma gitti onu yapabilirim adi kardelen tatlisi gibi biseydi. Aile akraba olunca daha klasige donuyorum ana yemek gulas yada et kavurma sehzade kebabi bunlar oluyor corba pilav salata meze borek tarator vs bu sekilde yapiyorum tatli yine gecnlere cheesecake tarzi orta yasa daha farkli klasik seyler seviyorum :)

Back