Et veya tavukli bir ana yemek, yanina pilav ve sebze iceren bir garnitur. Bir sicak bir soguk meze ya da ara yemek. Genelde sicaklar börek oluyor, soğuk da salatamsı biseyler ya da meze. Yeşil salata ve menuye uyan bir corba. Ben genelde yemekli davet ettigim kisilere tatli icin cok abartmiyorum. Bir cesit yapip geçiyorum. Yemege degil yemek uzerine çaya gelen misafire 2 tatli 1 tuzlu 3 cesit yaparim genelde. Ben yemek yapmayi yeni seyler denemeyi mutfakta vakit gecirmeyi cok severim. Ama bebekten beri risk almak veya uzun vakitleri mutfakta gecirmek benim icin biraz zor. Genelde bir kere yemekli aldigim kisiyi tekrar uzun sure yemekli almiyorum. Aile akraba cevresi olan bir sehirde degiliz. Misafirlerimiz genelde alakasiz virbirini tanımayan kisiler olur. O yuzden "aaaa sana da mi o yemegi/tatliyi yapti? Bu kadin hep ayni seyi mi yapiyor" denilmesinden cekinmeden uzmanlaştigim menuyu hep hemen hemen ayni seyi yapip geciyorum
mesela gecen yil her gelen misafire tatli sekerpare yapmsitim. Efsane yaparim. Iknnci kez geliyorsa da trileçe
Menum de asagi yukari şöyle:
(Genelde et ana yemekli menu yaparim)
-yogurtlu havuclu sehriye corbasi veya tavuklu yayla corbasi (yogurtlu bir meze vs yoksa, yogurtlu meze varsa corba buzlukta hazir bulundurdugum mantiyla yüksük corbasi veya mercimek)
- ana yemek hatay tepsi kebabi + pilav (pilav bezelye havuc misirli oluca hos görünüyor, ama garniturlu bi boregim var onu yapmissam pilava garnitur koymam) (kisi sayisi fazlaysa yemekler yetmeyecek gibi gelirse ek olarak patates graten mesela)
- ara yemek sicak olarak tavuklu boregim var cok severim garniturlu olan bu. Genelde herkese bunu yapiyorum. Milfoyle
-soguk olarak humus yaparim ozellikle tepsi kebabi yaptigimda, hatayda usulu budur cunku. Annemin spesyali bi tavuklu salata var, tavuklu borek yapmamissam onu yaparim. Temel olarak tavuk bezelye ve yesillikten olusuyor.
- yesil salata + sofra zengin dursun diye atistirmaliklar eklerim. Turşu tabagi olur vs vs