Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoksil kullananlar bi bakabilir mi?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

_passion_

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
736
116
648
Arkadaşlar tepemdeki seyreklik için yüzde 2lik minoksil başlamayı düşünüyorum.Aklima takılan birkaç bsy var şimdi ben bu ilacı sürüp yattım diyelim kurusada yastığa değse ilaç,2tane çocuğum var gelip yatağa yastigima yatsalar veya ellerini sürseler ilaç onlara geçer mi kötü etki yapar mı?cahilligimi mazur görün sırf bu yüzden baslayamadim bı turlu çocuklarıma bı zararı olur diye.seviyoruz oynuyoruz onlarla kafamıza gözümüze dokunuyorlar bı etkisi olur mu?

Minoxil zehir değil, bu kadar korkmayın :)
Bana kalırsa yatmadan 1-2 saat önce seyrek bölgeye 5 fis sıkıp 5 dk masaj yaparak yedirin cildinize. Yastiginiza bulaşmaz. Minoxilin kullandığınız sürece ciddi yararını görürsünüz bence işe yarıyor. Tabi dökülme sebebiniz de önemli. Mühim olan alttaki sebebi çözmek. Demir eksikliği ise onun takviyesini almak, hormon problemi ise onun tedavisini görmek vs. Doktor onerdiyse kullanin. Doktor onermediyse kafanıza gore başlamayın derim.

Polikistikover rahatsızlığım var endokrine gittim hormonlar iyi dedi ama nekadar normal desede bu hastalıkta hormon değerleri farklı oluyor.dogum kontrol hapı kullandım etki etmedi,ferritin eksikligimde var demir hapı içiyorum ama yeterince yüksek değil tabi,d vitaminimde düşük bilmiyorum bunlar sebepmi dökülmeye?14 15 yıldır dökülüyor elimi her attigimda sürekli saç geliyor bıktım artık ölene kadar gecmiycek bu dökülme biliyorum

Siz kullandınız mı saç çıkardı mı baya?

Tamamen aynı durumdayız. Benim de öyle lh/fsh oranım dışında diğer hormonlarim normal ve regl dongum düzenli. Ama dökülüyor. Minoxil kullanıyorum. Belli bir yerden sonra kısır döngüye giriyor ama yine de ciddi yararını gördüm. Yetmiyor, durdurmuyor ama dökülme şiddetini kesinlikle yavaşlatıyor ve saç çıkartıyor. Bence yarar görürsünüz. Bu arada yuzde 2lik değil yüzde 5lik kullanın derim. Yine de siz bilirsiniz.

Gunde kac kere kullanıyorsun?saçındaki seyreklik ne ölçüdeydi kapandı mı baya?kaç aydır kullanıyorsun kusura bakma çok sordum ümide ihtiyacım var

Gunde kac kere kullanıyorsun?saçındaki seyreklik ne ölçüdeydi kapandı mı baya?kaç aydır kullanıyorsun kusura bakma çok sordum ümide ihtiyacım var
Günde iki kere 5 fisla başladım, günde 1 kere 6 fisa düşürdüm. Saçımda su an açıklık yok, önceden de yoktu. Ama gürlüğü ciddi şekilde azaldı. At kuyruğum çok azaldı. 2018den beri kullanıyorum. Bazen bir hafta ara verdiğim oldu. Genel olarak düzenli sıktım. Dediğim gibi çok büyük ümidiniz olmasin. Dökülmeyi azaltsa da durdurmuyor. Ama yine de yarari var. Seyrek bölgeniz kapanır.

Peki son bsy daha sorcam döngüye giriyor dediniz bu döngü döneminde aşırı bir saç dokulmesi mi yasaniyor yani çıkardığı bütün saçlar döngüde dökülüyor mu?kaç gün sürüyor bu döngü dönemi?

Hayır çıkardığı saçları döküyor anlamında söylemedim yani belli bir yerden sonra artık o kadar da etki etmemeye başlıyor. Olumsuz bir durum yok.

Açıklık yoksa saçınızın nerelerine sürüyorsunuz minoksili?birde ilk kullanımda şok dökülme yapıyor deniyor yani ilk saçları döküp sonra çıkartıyormus bu dökülme çok yoğun mu?zaten çok fazla saçım dökülüyor

d vitamini eksikliği saci o kadar dokuyorki anlatamam bide demir eksikliği de varmis bence duzenli hap ve d vit kullanin

d vitamini eksikliği saci o kadar dokuyorki anlatamam bide demir eksikliği de varmis bence duzenli hap ve d vit kullanin
Evet d vitamini kullanıyorum ama değerim 36ydi en son siz nasıl hangi d vitamini ilaciyla duzelttiniz yani saç dökülmesi durur mu çok soruyorum ama napiyim bi çare arıyorum

Evet d vitamini kullanıyorum ama değerim 36ydi en son siz nasıl hangi d vitamini ilaciyla duzelttiniz yani saç dökülmesi durur mu çok soruyorum ama napiyim bi çare arıyorum
canim ben de duzenli kullanmıyorum unutuyorum duzeltemedim benimde oluk oluk geliyo

Pko var hormonal, ferritin düşüklüğü var.hormonlarima bakıldı normal dendi ama pko hastalığında hormon değerleri farklı oluyor tabi düzelme sansida yok
pkonun çözümü beslenme zor ama uygulamak
sekeri ekmegi tamamen kesiceksin kilo fazlan varsa kilo vericeksin cok düzenli saglam diyet yapman lazim
ayrica d vitamini ferritin icin düzenli tedavi olman lazım değerlerin duzelene kadar

Senin saçların ne durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…