- 8 Temmuz 2016
- 3.804
- 12.232
Selamlar... Bende aranıza gelebilirmiyim..
Bende son zamanlarda minimal ve sade yaşam için araştırmalar yapıyorum.
Elimden geldikçe evdeki fazlalıkları atmaya vermeye çalışıyorum..
Amma benim tek derdim kıyafetlerim..Onların çok eskimişlerini atıp verebiliyorum giyilebilecek derece olanlarını..
Ama bir türlü azaltamıyorum dolabıVersemde atsamda diyorum şundan almam lazım, laci etek siyah etek falan derken birden takrar dolabım dolmaya başlıyor
Benim en büyük zaafım giyim..Çalıştığım için hergün değişik giyinmek istiyorum..
Bir giydiğime bi daha taa 1 ay sonra sıra geliyor..
Bu döngüden kurtulmak istiyorum ben..
Az kıyafet olsa seçmekde bir o akdar kolay olur aslında..
Evde olsam herlade bu durumdan daha çabuk kurtulurum ama çalışınca olmuyor sanki
ben başaramıyorum..
Kapalı bir bayanım..Eşarplarım deseniz en az 50-60 vardır kıyafetime uydurmak istedieğim için böyle fazla..
Ben ne kadar minimal olsam da kocaman kütüphanem olsun istemişimdir.
kitapları vermeden önce iyi düşün derim :)
Gunaydinnn
Bende atıyorum ama benimde daha atmam gereken çok şeyim var
Geçen yıl elektrikli ısıtıcı almıştık çok yer tutuyor evde aşacak yer yok ne yazikki eşim dün gidip fanli ısıtıcı aldi ufak olanlardan daha az yer kaplıyor diğerini de kv lere vereceğim yeter ki evden kalabalığı gitsin bunaldım gerçekten
Birde bı gümüşlük takım var mutfakta duruyor kalabalık atcam eşim izin vermiyor çok canımı sıkıyor bu durum ondanda kurtulmak istiyorum
Oğlumun oyuncaklarindanda eleyeceklerim var bakalım ne kadar başarılı olabilecegim
Harikaaa.. Bu dediğinizi yapacağım..Aslında en mantıklı olanı da o..çalıştığınız için farklı giyinmek zorunluluğu hissediyor olmanızı anlıyorum. ancak şunu bilin ki çalıştığınız yerdeki kişiler her gün farklı giyindiğinizi fark etmezler. naçizane önerim: kendinize renk ve model seçin. en çok giymeyi sevdiğiniz renkler ve modeller hangisi? sonra gardrobunuza bakın, bunlardan hariç olanları bir hurça koyup kaldırın. geri kalanıyla haftanın her günü için kendinize bir kombin yapıp dolaba o sıraya göre yerleştirin.
kaldırdığınız hurçtaki kıyafetlere ihtiyaç duymayacağınızı düşünüyorum. ihtiyaç duyarsanız o parçayı alıp yeniden dolabınıza koyabilirsiniz.
kıyafet alacağınız zaman dolaba asmadan önce dolaptan bir kıyafet eleyin.
şahsen siyah ağırlıklı giyiniyorum, çevremdekiler de bana böyle alıştı. çok da mutluyum, kıyafet seçme derdim hiç yok. baştan aşağı siyah giymiyorum. örneğin siyah pantolan, hardal gömlek, siyah ceket ya da hırka. ya da siyah pantolon siyah gömlek bordo hırka vs. gibi. sabah işe giderken ne giycem derdi hiç yaşamıyorum. bütün bir yaz boyunca kendime sadece bir sandalet ve iki siyah tşört aldım. kışlık bir şey henüz almadım, ihtiyacım da yok.
Kesinlike haklısın canım..Bende şu son zamanlarda onu düşünüdüğüm için böyle muallkata kaldım ya..Gel tabi ne demek sormana bile gerek yok :)
Giyim evet zamanında çok aldım.
1 kez giydim verdim.
etiketiyle kalanlar oldu.
bende çalışıyorum.
öncelikle niye çalışıyoruz?
yaşamımızı daha rahat geçirmek için.
peki kıyafetler bize ne sağlıyor?
yük, harcama, zaman kaybı.
ne yapmalıyız ?
kaliteli yaşam, az öz sadelik
Çalıştığımız için tabi ki özenli olmalıyız ama
bazen diyoruz ya çalışıyoruz sunuda almak hakkımız olsun.
bence çok yanlış.
ne kadar çok birikim o kadar iyi yaşam.
sade kalmayı dene.
benim salonda bir kitaplığım, mutfakta bir kitaplığım var. daha 9 yaşındaki oğlumun da bir kitaplık dolusu kitabı var. ayrıca kalemler, ajandalar, boyalar, kağıtlar bir dünya kırtasiye malzemesi her yerde.
aslında evde bir çalışma odası olsa, boydan boya kitaplık olsa ne iyi olurdu.
hiç sevmediğim kitaplar oluyor bazen, onları direk veriyorum ama dediğin gibi diğerlerine kıyamıyorum. ben üniversite ders notlarımı bile mezun olduktan 10 yıl sonra atabilmiş biriyim. kitap defter olaylarında o kadar fenayım yani :)
Günaydin herkese. Konu cok guzel.
Kesinlike haklısın canım..Bende şu son zamanlarda onu düşünüdüğüm için böyle muallkata kaldım ya..
çalış al kıyafet al eşya..Al ver hesabı..Çalıştığımızı böyle şeylere harcamak bir kısır döngü ..
En iyisi az öz alıp dolabı azaltmak..Benimde hiç giymediğim kıyafetlerimde var.. Bir heves alıp daha sonra hiç giymediğim kıyafetlerim..Bence onalradn başlamam lazım vermek için zaten..Almışım ama içime sinmemiş ki giymiyorum.Çok teşkler canım.
Bende öyle yapıyorum değişik olunca daha iyi oynuyor yoksa yüzüne bile bakmıyorbende oyuncakların birazını baska odaya koydum birazıyla oynuyor.
dün çıkarttım seviniyor.
arada değişiklik iyidir.
vermek istiyorsan kimseyi dinleme sonra yine sen ugrasıyorsun.
minimal olmayı ben de çok önemsiyorum. hatta mutfakta fazlalık eşyam hiç yok. kullandığım tek bir yemek takımı var, misafir için de kendimiz için de onu kullanıyoruz. kıyafetlerden de çok verdim fakat verilecek daha çok kıyafet ve malzeme var.
son bir kaç gündür dolap içlerine bakamadım ama kullandıklarımıza bakıp atıyorum. özellikle çorap, atlet vs. elime geçeni inceliyorum, çoğunlukla da atıyorum. azalmam gereken çok miktarda kırtasiye malzemesi ve kitap var, kıyamıyorum.
bu sene sonuna kadar evi minimal bir hale getirmeyi hedefliyorum.
Selamlar... Bende aranıza gelebilirmiyim..
Bende son zamanlarda minimal ve sade yaşam için araştırmalar yapıyorum.
Elimden geldikçe evdeki fazlalıkları atmaya vermeye çalışıyorum..
Amma benim tek derdim kıyafetlerim..Onların çok eskimişlerini atıp verebiliyorum giyilebilecek derece olanlarını..
Ama bir türlü azaltamıyorum dolabıVersemde atsamda diyorum şundan almam lazım, laci etek siyah etek falan derken birden takrar dolabım dolmaya başlıyor
Benim en büyük zaafım giyim..Çalıştığım için hergün değişik giyinmek istiyorum..
Bir giydiğime bi daha taa 1 ay sonra sıra geliyor..
Bu döngüden kurtulmak istiyorum ben..
Az kıyafet olsa seçmekde bir o akdar kolay olur aslında..
Evde olsam herlade bu durumdan daha çabuk kurtulurum ama çalışınca olmuyor sanki
ben başaramıyorum..
Kapalı bir bayanım..Eşarplarım deseniz en az 50-60 vardır kıyafetime uydurmak istedieğim için böyle fazla..
benim salonda bir kitaplığım, mutfakta bir kitaplığım var. daha 9 yaşındaki oğlumun da bir kitaplık dolusu kitabı var. ayrıca kalemler, ajandalar, boyalar, kağıtlar bir dünya kırtasiye malzemesi her yerde.
aslında evde bir çalışma odası olsa, boydan boya kitaplık olsa ne iyi olurdu.
hiç sevmediğim kitaplar oluyor bazen, onları direk veriyorum ama dediğin gibi diğerlerine kıyamıyorum. ben üniversite ders notlarımı bile mezun olduktan 10 yıl sonra atabilmiş biriyim. kitap defter olaylarında o kadar fenayım yani :)
ben de bir kırtasiye düşkünüyüm
en zayıf noktam
ama şöyle düşünüyorum
hayatım boyunca yazsam bitmeyecek kadar kalemim var
önce kullanmayacaklarımı ayıkladım bi okula gönderdim. yardım toplanıyordu
sonra romanları aldım elime
bir romanı eğer çok çok çok sevmemişsem birden fazla okumam
öyle kitaplıkta durur
onları aldım bende duracağına başkası okusun diye bir kısmını kütüphaneye
bir kısmını da internetten bulduğum insanlara hediye ettim.
özellikle roman türü kitapların aslında durmasının bir anlamı yok
şiir kitaplarım var
onları arada açıp bakarım
ama romanlar bence boş yere dolap bekliyor.
artık kitap da satın almıyorum
gidip kütüphaneden alıp iade ediyorum
Bende bir ara boya kitabı almıştım.
ama sevdiğim bir arkadaşın çocuguna verdim.
kalemlerde öylece kaldı.
boya kalemlerini bende vermek istiyorum.
aklımda birkaç yer var.
bakalım.
çocukluğumdan kalma not kagıtları bile var.
değişik değişik biriktirmişim.
atamadım da kullanamadım.
düşünüyorum o konuyu :)
nasıl değerlendirsem acaba.
bence çocukluğundan kalan bazı şeylerle artık vedalaşmalısın.
anılar insanın zihnindedir <3