Popüler Konu Minimal Yaşam

kıyamam ya Allah uzun güzel ömür versin inşallah :))
bu arada sadeleşme yolundayım ben de topikle alakasız değilim yani :) ama çok yolum var çeyizimden gelinliğime kayınvalidemin her geldiğinde getirdiği kızım için dantel havlu vs hepsi evimde henüz :)
hepinize kolaylıklar diliyorum :KK25:

Sağol canım hepimizin evladına Allah uzun ömürler versin inşallah...
gelinliğin vs duruyorsa yolun başındasın :)
benim çekmecelerde boşluklar görünmeye başladı :)
Sanada kolay gelsin :)

Sağol canım hepimizin evladına Allah uzun ömürler versin inşallah...
gelinliğin vs duruyorsa yolun başındasın :)
benim çekmecelerde boşluklar görünmeye başladı :)
Sanada kolay gelsin :)
Aynen çok başındayım :olamaz: ama olsun hedeflerimin içinde artık en azından :KK37:
çok güzel anılarla fotoğraflarla dolsun çekmecelerimiz inşallah :KK72:

ben bunu unutmuştum iyi oldu paylaşman teşekkür ederim

yeni yıla girmeden düzen ve sadeleşme işini yeniden elden geçireceğim
sağlıklı gıdalar tüketme alışkanlığı kazanacağım (paketli gıdalardan kurtulacağım)
bakımlı olmak için rutin oluşturacağım
51. madde tüm korkularınızı bir kağıda yazın
55. madde haftada 1 kere şehirden uzaklaşın diyor ben bunu ayda 1 olarak kendime uyarladım :)
*72. madde bugüne kadar yapmak isteyip yapamadığınız şeylerin listesi / bu benim için en önemli madde bundan sonra keşkesiz hayat için uğraşacağım listemi yapmaya başlıyorum belki sonra sizinle de paylaşırum
77. madde sene içinde yapmayı planladığınız şeyleri yazın / bunu hepimiz 2018 için yapalım mıııı....

diğer maddeleri uyguluyorum tabiki geliştirmeye ve süreklilik kazandırmaya ihtiyacım var.

yeni yıl yeni umutlar:KK36:

Evet çok güzel olur :)
yeni yıl yeni başlangıçlar.
55. madde bende böyle...
biz şehir dışı olarak merkeze gidiyoruz
hava gezmeye müsaitse termale gideriz pikniğe vs.
yılda 1 tatile gideriz en güzeli de bu deniz kum güneş açık büfe :)

bunların dışında yeni farklı yapılacaklar bulmalıyım.

ben bunu unutmuştum iyi oldu paylaşman teşekkür ederim

yeni yıla girmeden düzen ve sadeleşme işini yeniden elden geçireceğim
sağlıklı gıdalar tüketme alışkanlığı kazanacağım (paketli gıdalardan kurtulacağım)
bakımlı olmak için rutin oluşturacağım
51. madde tüm korkularınızı bir kağıda yazın
55. madde haftada 1 kere şehirden uzaklaşın diyor ben bunu ayda 1 olarak kendime uyarladım :)
*72. madde bugüne kadar yapmak isteyip yapamadığınız şeylerin listesi / bu benim için en önemli madde bundan sonra keşkesiz hayat için uğraşacağım listemi yapmaya başlıyorum belki sonra sizinle de paylaşırum
77. madde sene içinde yapmayı planladığınız şeyleri yazın / bunu hepimiz 2018 için yapalım mıııı....

diğer maddeleri uyguluyorum tabiki geliştirmeye ve süreklilik kazandırmaya ihtiyacım var.

yeni yıl yeni umutlar:KK36:

2018 için çok heycanlıyım nedense bakalım
en azından evlerimiz eşyalarımız hafifleyecek bu bile tek başına çok yeterli bir sebep
55. madde yi bende ayda 1 yapabilirim buna eşiminde oğlumunda çok ihtiyacı olur

77. madde de bende varım :)

bakım konusunda kendimce temiz bir insanım ama tırnakları frenchli saçı her daim fönlü insanlara özeniyorum
bundan tezi yok evde kendim yapmayı deneyeceğim oje sürmeyi :)
birde saçıma fön özel günler haricinde çektirmiyorum
ama önümüzdeki ay saçımda değişiklik yapıcam

2018 e
daha sade bir ev
daha sade ve bakımlı bir ben (sadelikten kastım biraz bencil olmaya çalışmak)
daha sade bir ilişki (dedikocu arkadaşlara mesafe - ilişkilere sınır)
daha sade alışveriş (birikim yapma adına )
daha çok oyun
daha çok kitap (en az 8 kitap okumak )
kesinlikle günlük tutmak (1 kr bile harcadığımı not etme )
daha çok anneme zaman ayırma
daha verimli çalışma (bugünün işini yarına erteleme )

öncelikle yıllık , aylık , haftalık plan yapıcam

çok heycanlıyım

30 yaşımdan korkmuyorum bekle beni 2018 :)

2018 için çok heycanlıyım nedense bakalım
en azından evlerimiz eşyalarımız hafifleyecek bu bile tek başına çok yeterli bir sebep
55. madde yi bende ayda 1 yapabilirim buna eşiminde oğlumunda çok ihtiyacı olur

77. madde de bende varım :)

bakım konusunda kendimce temiz bir insanım ama tırnakları frenchli saçı her daim fönlü insanlara özeniyorum
bundan tezi yok evde kendim yapmayı deneyeceğim oje sürmeyi :)
birde saçıma fön özel günler haricinde çektirmiyorum
ama önümüzdeki ay saçımda değişiklik yapıcam

2018 e
daha sade bir ev
daha sade ve bakımlı bir ben (sadelikten kastım biraz bencil olmaya çalışmak)
daha sade bir ilişki (dedikocu arkadaşlara mesafe - ilişkilere sınır)
daha sade alışveriş (birikim yapma adına )
daha çok oyun
daha çok kitap (en az 8 kitap okumak )
kesinlikle günlük tutmak (1 kr bile harcadığımı not etme )
daha çok anneme zaman ayırma
daha verimli çalışma (bugünün işini yarına erteleme )

öncelikle yıllık , aylık , haftalık plan yapıcam

çok heycanlıyım

30 yaşımdan korkmuyorum bekle beni 2018 :)

ben yılbaşında daha eğlenceli bir yere gitmek isterdim.
hani böyle 2018 de sihirli değnek değicekmiş gibi hissetmek
sonrasında hersey eskisi gibi devam etmesi baya moral yerlerde oluyor. :KK70:

mesela yılbaşında en azından evde huzurlu geçirmek isterim.
arkadaşlarımı çağırsam sonrasında dağınıklık,misafir ağırlama vs vs zor
ayrıca doğum günüm olduğu için exra özeniyorum sanırım.

gecen yıl ablamdaydık son dk görümcemler gelicez size demişti.
ben 3 saatte ev temizlediğimi bilirim.
hiç birşey anlamamıştım.

ben yılbaşında daha eğlenceli bir yere gitmek isterdim.
hani böyle 2018 de sihirli değnek değicekmiş gibi hissetmek
sonrasında hersey eskisi gibi devam etmesi baya moral yerlerde oluyor. :KK70:

mesela yılbaşında en azından evde huzurlu geçirmek isterim.
arkadaşlarımı çağırsam sonrasında dağınıklık,misafir ağırlama vs vs zor
ayrıca doğum günüm olduğu için exra özeniyorum sanırım.

gecen yıl ablamdaydık son dk görümcemler gelicez size demişti.
ben 3 saatte ev temizlediğimi bilirim.
hiç birşey anlamamıştım.

benimde babamın doğum günü 1 ocak ama zaten babam kendisi gidip almış kimliğini kardeşlerinin kini de babam almış hepsinin doğum tarihi 1.1 diye yazıyor sadece yılları farklı
babaanneme sorunca başaklar çıkmıştı yok buğday zamanıydı vs net bir tarih yok zaten :)
bizde de genelekseldir illa o gün babamın doğum gününü kutlarız
zaten saat 10:30 gibi annemde babam da uyuduğu için sonrasında kendimize bakarız ya ablamlarda toplanırız ya bizde
geçen sene ablamdaydık oğlumu ablama bırakıp 11:45 de podyumpark diye bir yer var açık havada kutlama yapıyor millet
ayy beni aldı bir korku (ondan öncesinde istanbul bursa ankara gibi yerlerde terör saldırıları olmuştu)
hayatımda yılbaşına girdiğim en korkulu gündü sanırım
zaten o akşam istanbulda ünlü bir eğlence yerinde bir çok insan can vermişti :KK43:

bende bu sene yine geleneği bozmadan babamın doğum günü sonrasında ablamlarla evde çay çekirdek kutlama yaparız herhalde diye düşünüyorum

benim doğum günüm ocak ayında ama her yıl başında 1 yaş alıyorum diyorum ben :)

benimde babamın doğum günü 1 ocak ama zaten babam kendisi gidip almış kimliğini kardeşlerinin kini de babam almış hepsinin doğum tarihi 1.1 diye yazıyor sadece yılları farklı
babaanneme sorunca başaklar çıkmıştı yok buğday zamanıydı vs net bir tarih yok zaten :)
bizde de genelekseldir illa o gün babamın doğum gününü kutlarız
zaten saat 10:30 gibi annemde babam da uyuduğu için sonrasında kendimize bakarız ya ablamlarda toplanırız ya bizde
geçen sene ablamdaydık oğlumu ablama bırakıp 11:45 de podyumpark diye bir yer var açık havada kutlama yapıyor millet
ayy beni aldı bir korku (ondan öncesinde istanbul bursa ankara gibi yerlerde terör saldırıları olmuştu)
hayatımda yılbaşına girdiğim en korkulu gündü sanırım
zaten o akşam istanbulda ünlü bir eğlence yerinde bir çok insan can vermişti :KK43:

bende bu sene yine geleneği bozmadan babamın doğum günü sonrasında ablamlarla evde çay çekirdek kutlama yaparız herhalde diye düşünüyorum

benim doğum günüm ocak ayında ama her yıl başında 1 yaş alıyorum diyorum ben :)

benimde annemle ikimizin doğum günü
ama annem izmire gidicek
eşim de öyle planlar süprizler yapmaz
evde yada kv geçer diye düşünüyorum.
pazar gününe geliyor dimi yılbaşı

Günaydınlar
Dün göz dr gittik ailecek.
kızımın gözlerinde problem yokmuş sağlıklı.
bende kuruluk varmış.
eşimde alerji :)

Eve geldiğimizde çok geçti saat
mutfagı zar zor toparladım kızım yanına çağırdı hep

kendime birsey almadım.
kızıma oyuncak aldık o kadar.

bugün banyo temizlenicek.
çamaşır yıkanır.
çiçeklerimi sularım
yemek olarak kızartma düşündüm.

işlere de yogunluk vericem
Geçmiş olsun canım

Dün 1 mak çamaşır yıkandı astım
yemek yedik topladım.
oyuncakların birazını kaldırdım.
2 mak çamaşır katladım.
ama istediğim gibi ev düzenli değil
her yerde birşeyler var.

bugün
1 mak çamaşır yıkanıcak
banyo temizlenicek
mutfak-salon süpürülcek
ıspanak temizlenicek
yarına yemekle uğraşmam.
güzel bir plan yapıp çözmeliyim durumu.

dün gece bir tadınıdığımızın kınası vardı
oğlum ve eşim oyun hamuru oynamışlar
haliyle bütün her taraf oyun hamuru olmuş
geç saatte eve geldiğim için temizlik yapmak canım istemedi
bu aralar oğlum uykusundan uyanıp beni yanına istiyor
sanırım rüya görüp korkularının oluştuğu bir dönem
uykumu alamıyorum dinlenemiyorum
hayırlara vesile olsun inşallah :)

Sonunda ev toplandi temizlendi
Birkac isim kaldi
Acil olmayan isleri hergun biraz biraz yapicam sonradan cogalmasinlar
Balkonlari supurdum
Camasir yikandi
Supuruldu
Mutfak temizlendi buzdolabi kontrol edildi
Banyo temizlendi ayrintiya giremedim
Wc temizlendi

Silme toz alma ve cicek sulama isi kaldi

geçmiş sayfalarda temizlik malzemeleri konuşulmuş.. ben de yazmak istedim..bende de öyle çokfazla çeşit yoktur.. ilk zamanlarda denemek ve kendime göre iyi temizlik malzemesi bulmak için bi çok çeşit almıştım.. ama arada beğendiklerim olunca çeşit azaltmaya gittim. şuan evde:
  • fairy platinyum var kullanıyorum bi tane de açmadığım hala ağzı kapalı yedeğim var..(81 lik paket)
  • elde yıkama için de yeni açtığım fairy var
  • yer silme için arap sabunu
  • toz almak için bim in mavi slikonlu denilen bi fısfısı var.. bu inoks eşyalarımın temizliğinde acayip farketti..öncesinde pahalı pahalı şeyler denedim ama bimden aldığım en güzeli..
  • ocağı silmek için de yine hem bimden yağ çöz var hem de şoktan aldığım mintax yağ çok amaçlı birşey var ( mor fısfıs şişe)
  • çamaşır suyu abc 2 adet var ( bunu mutfakta bazen de bulaşık makinasına biraz damlatmaya kullanırım)
  • mintax veya bim çamaşır suyunu da banyo wc için kullanırım.
  • perwoll beyazlar için var şuan ama bitince beyazlar için değiştireceğim.. renkliler için de alo var.. ikisi de bitince değiştirmeyi düşünüyorum.( renklilere perwoll mavi olandan beyazlara da omo düşünüyorum) bakalım hangisi denk gelse artık.
  • yumuşatıcı artık kullanmayı düşünmüyorum.. belki perde yıkamaya alırım o da yılda bi şişe anca gider..
  • sadece LOC almayı düşünüyorum.. başkada alınacak temizlik malzemesi olmaz sanırım..

Kızlar ben minimal yasam denemesine geçtim. Kıyafetlerimi ayırırken içinde kendimi iyi hissetmediklerimi ve son 1 yıldır kullanmadiklarimi ayırdım. Giymeyi en çok sevdiklerimi yerleştirirken farkettim hiçbiri eşimin onayladığı kıyafetler değil. Kendi sevdiklerim hep dar ve açık kıyafetler :KK11: napsam ki ?

Kazaklarımın hiçbirini sevmiyorum çünkü çok kapalılar. Daralıyorum içlerinde. Onları da ayirirsam kışın giyecek bir şeyim kalmayacak

Kızlar ben minimal yasam denemesine geçtim. Kıyafetlerimi ayırırken içinde kendimi iyi hissetmediklerimi ve son 1 yıldır kullanmadiklarimi ayırdım. Giymeyi en çok sevdiklerimi yerleştirirken farkettim hiçbiri eşimin onayladığı kıyafetler değil. Kendi sevdiklerim hep dar ve açık kıyafetler :KK11: napsam ki ?

Kazaklarımın hiçbirini sevmiyorum çünkü çok kapalılar. Daralıyorum içlerinde. Onları da ayirirsam kışın giyecek bir şeyim kalmayacak
O zaman en sevmediklerini ayır.
eskiyenleri vs
ileride kazaklarını hem eşine göre hem kendine göre orta halli seçenekler bulabilirsin diye düşünüyorum.

Bu iş çok zormuş. Obsesyonlarimla mücadele etmeye çalışıyorum resmen. İç çamaşırlarımdan eskiyenler delinenler lastiği gevsemisler var. Ancak ne zaman atmak için elimi uzatsam okuduğum bi kitap aklıma geliyor "Leyla".

Bosnalı bir kadın sırplar tarafından tecavüze uğruyor ve intihar etmeden önce iç çamaşırını çıkarıp daha eski iç çamaşırı giyen bi arkadaşına veriyor. Sonra camdan kendini atıyor.

Sürekli o sahne aklıma geliyor ve savaş zamanı insanlar çok mahrum kalıyor ben bunları atamam diyorum.

Bu iş çok zormuş. Obsesyonlarimla mücadele etmeye çalışıyorum resmen. İç çamaşırlarımdan eskiyenler delinenler lastiği gevsemisler var. Ancak ne zaman atmak için elimi uzatsam okuduğum bi kitap aklıma geliyor "Leyla".

Bosnalı bir kadın sırplar tarafından tecavüze uğruyor ve intihar etmeden önce iç çamaşırını çıkarıp daha eski iç çamaşırı giyen bi arkadaşına veriyor. Sonra camdan kendini atıyor.

Sürekli o sahne aklıma geliyor ve savaş zamanı insanlar çok mahrum kalıyor ben bunları atamam diyorum.

Kitabı okumak için not aldım.
aynen savaş zamanı yaşananlar benimde aklıma geliyor.
bazen yemek dökerken bile onları düşünüyorum.
daha dikkat ediyorum.

ihtiyaç fazlası israftır.
fazla kıyafetim olsun istemem.
dengeyi kurmak gerekiyor.
28 yaşıma giricem yakında.
15 yıl sonra bedava bile satsalar almıyacagım kıyafetler olucak.
hersey zamanında güzel derler ya.
bana yakışıyorsa evde tutuyorum.
diğerleri sadece yük oluyor.

geçmiş sayfalarda temizlik malzemeleri konuşulmuş.. ben de yazmak istedim..bende de öyle çokfazla çeşit yoktur.. ilk zamanlarda denemek ve kendime göre iyi temizlik malzemesi bulmak için bi çok çeşit almıştım.. ama arada beğendiklerim olunca çeşit azaltmaya gittim. şuan evde:
  • fairy platinyum var kullanıyorum bi tane de açmadığım hala ağzı kapalı yedeğim var..(81 lik paket)
  • elde yıkama için de yeni açtığım fairy var
  • yer silme için arap sabunu
  • toz almak için bim in mavi slikonlu denilen bi fısfısı var.. bu inoks eşyalarımın temizliğinde acayip farketti..öncesinde pahalı pahalı şeyler denedim ama bimden aldığım en güzeli..
  • ocağı silmek için de yine hem bimden yağ çöz var hem de şoktan aldığım mintax yağ çok amaçlı birşey var ( mor fısfıs şişe)
  • çamaşır suyu abc 2 adet var ( bunu mutfakta bazen de bulaşık makinasına biraz damlatmaya kullanırım)
  • mintax veya bim çamaşır suyunu da banyo wc için kullanırım.
  • perwoll beyazlar için var şuan ama bitince beyazlar için değiştireceğim.. renkliler için de alo var.. ikisi de bitince değiştirmeyi düşünüyorum.( renklilere perwoll mavi olandan beyazlara da omo düşünüyorum) bakalım hangisi denk gelse artık.
  • yumuşatıcı artık kullanmayı düşünmüyorum.. belki perde yıkamaya alırım o da yılda bi şişe anca gider..
  • sadece LOC almayı düşünüyorum.. başkada alınacak temizlik malzemesi olmaz sanırım..

ben ersag markasını beğeniyorum. Hem türk mali hem de bazı ürünleri çok kaliteli. Ben genel temizlik ve yağ çözünü kullanıyorum. İnanılmaz memnunum. Alerji ya da nefes darlığı yapmıyor . %100 Bitkisel deniyor ne kadar doğru bilmiyorum.

Bu ürünlerinden çok memnun kalınca kozmetik ürünlerini de kullanmaya başlamıştım ama resmen facia oldu. Kozmetik malzemeleri koca bi hayal kırıklığı oldu. Şikayetimi belirttim ama inşallah dikkate alırlar.

Ben de bugün gardrobu düzenledim. Kıyafetlerimi 1-2-3 olarak numaralandirdim 3 leri hurc yaptım elden çıkaracağım. 2 ler için zamana ihtiyacım var. .

Çorapları açıkladım iç çamaşırları ayıkladım. Baya ferahladı dolabım. Ordan mutfak dolaplarına baktım. Zaten çok sadeydi. Sadece fazla baharatları çıkardım elden.

Rahatladigimi hissediyorum.

Çok fena işim varr
Ve ben iş yapmamak için resmen çaba sarfediyorum
Buraya yazayım da gaza gelip yaparım belki :)
Hala üstümü değiştirmiş değilim :KK43:

Yarın sabahtan anneme gideceğim için hafta sonu işlerini bu akşam bitirmem gerek

Her zaman olduğu gibi
Balkon ve banyo önceliğim
Balkonu yıkayıp banyoyu dezenfekte etmem lazım
Duş kabin camlarını silmem lazım
Mutfaktaki erzak dolabını gözden geçirip erzakları not edeyim
Yatak odasındaki çamaşırları ayırmam lazım
Koyu renklileri kısa programda yıkayıp beyazları uzun programa ayarlayıp sabah saatlerinde bitmiş olması lazım
Bu akşam dolap içlerini gözden geçireyim diyorum
Hadi bana kolay gelsin

Kendime inanamıyorum resmennn
Mutfak ve banyo dolabındaki deterjanlara baktım
Resmen 2 yıl yeticek kadar temizlik malzemesi varmış
Elimdeki stoklr bitene kadar temizlik reyonlarına girmeyeceğim
Kağıda yazdım telefonumun notlar bölümüne geçtim

X