• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Minik oğlum için dua istiyorum sizden

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
evet böyle mutlu hikayeler moral ve umut oluyor..
mentalist sen kaç haftalık doğum yapmıştın,oğlun ne kadar küvezde kaldı neler atlattınız yazarsan sevinirim..bizim üç ayı geçti.son haftalara kadar hiç ümit vermiyodu drlar..çünkü erken doğan bi bebekte gelişebilecek ne kadar kötü şey varsa hemen hemen hepsi geldi oğlumun başına.
ama düşe kalka atladı engelleri,hala hayatta.hala nefes alıyor.ve ben bilemiyorum artık üç ayı geçmesi iyi bişeymi umutlanmalımıyım,yoksa kötü bişeymi,bunca zamandır kurtulamadığı için kendimi herşeye hazırlamalımıyım..

ay kıyamam inan ki okuyunca gözlerim doldu tüm kalbimle söylüyorum rabbim oğlunu sana bağışlasın allah can sağlığı versin inşlah mutlu haberi tez zamanda verirsin arkadsım

Yagmurlu canim,siteye girdigim her vakit senden duyacagim iyi haber varmi diye bakiyorum.Dualarimda hep varsin inanki.Rabbim en kisa zamanda mutlu bir sekilde yavrunu kucagina almayi nasip etsin.

yagmurlu canim bastan itibaren bütün gecmisi aglayarak okudum cünkü suan benim bebgimde küvezde 34 gün oldu hala nefesini tam kendi alamio yardimci cihaza bagli.kalbinden ameliyat oldu ve beyninde 2. derece kanamsi var.24 haftalik dogdu 730grdi dogdugunda.doktorlar bize hep umut verdielr siz güclü olun oda sizden güc alacak dediler.hergün hastaneye gidiyorum sütümü sagip götürüyorum,günde 2 saat kucagim alabiliyorum.. rabbime duam hicbir sakatligi olmadan hayatina devam etmesi ama olursada ben bebgimi cok seviyorum bütün hayati boyunca onun en büyük destegi ve yardimcisi ben olurum .. rabbim ogluna sifa versin sanada güc kuvvet versin insallah...

Hilaal soncemre çok teşekkürediyorum,Allah dua eden iyi temennilerini gönderen herkesten razı olsun..çok zor günler geçirdik ama şükür şu an umut doluyuz..laf değilmiş Allahtan ümit kesilmez..gerçekten kesilmezmiş..benim Abimde doktor.bebeğimi gördükten sonra ''kardeşim bi doktor olarak sana söylüyorum,ümidini kes ve kendini hazırla,bu haftayı çıkaracağını sanmıyorum''demişti bundan aylar önce..ama oğlum annesine kocaman bi sürpriz yaptı..gün geçtikçe daha iyiye gidiyor artık.hala zamanımız hala yolumuz var kucaklayıp eve götürmek için,ama insanın umudu olunca beklemek biraz daha kolay..

yagmurlu canim bastan itibaren bütün gecmisi aglayarak okudum cünkü suan benim bebgimde küvezde 34 gün oldu hala nefesini tam kendi alamio yardimci cihaza bagli.kalbinden ameliyat oldu ve beyninde 2. derece kanamsi var.24 haftalik dogdu 730grdi dogdugunda.doktorlar bize hep umut verdielr siz güclü olun oda sizden güc alacak dediler.hergün hastaneye gidiyorum sütümü sagip götürüyorum,günde 2 saat kucagim alabiliyorum.. rabbime duam hicbir sakatligi olmadan hayatina devam etmesi ama olursada ben bebgimi cok seviyorum bütün hayati boyunca onun en büyük destegi ve yardimcisi ben olurum .. rabbim ogluna sifa versin sanada güc kuvvet versin insallah...

Dilerim Allah senin çocuğunada sağlıklı uzun bi ömür,sana da güç ve sabır versin.
bebeğini yüz kusur gündür bekleyen tecrübeli bi prematür annesi olarak bende sana umutlu şeyler söylemek istiyorum..bunca zaman yoğun bakım kapısında beklerken öğrendiklerime göre 2.derece beyin kanmasının sekel bırakma ihtimali çok az. kafatası kemikleri henüz kapanmadığı için kafadaki basınc tolere edilebiliyor,üstelik beyin gelşimi hala devam ediyor. biliyosun benim oğlumda 4.derece.hatta ameliyat oldu.buna rağmen aynı nedenlerle bizde belki ciddi bi hasar kalmaz diye umut ediyoruz.birde kilosu haftasına göre çok iyi. yine öğrendiklerime göre her gram avantaj bu erkenci bebeklerde.
Sende bebeğinin durumu hakkında bilgi ver bize.İnşallah iyileşir yavrularımız, iyi dileklerde bulunan bize destek olan tüm güzel insanlarla mutluluğumuzu paylaşırız burda

yağmurlu canım inşallah herşey yoluna girecek..
oğlunu alacaksın ve sende buraya yaramazlıklarını yazacaksın...

canim bebeginin iyiye gitmesine cok sevindim..rabbim insallah onu sana bagislar..benim kizimin kanamasi büyürse onuda ameliyat edecekler ama sükürler olsun büyüme yok..insallah olmazda..suan bebisim 890 gr 34cm ve 36 günlük oldu..ben yurt disinda yasiyorum ailem türkiyede,, burda yanlizim cok zor bana destek olacak kimsem yok..esimin ailesi var iyiler ama kendi ailen gibi olmuyor..kizim ameliyat oldugu gün kapida bekledik esimle yanliz aglamaktan gözlerimiz sisti bizi teselli edecek bi yakinimiz bile yoktu :(( kimse beni anlamiyor prematüre bebek annesi olmak cokzor..rabbim önce bebislerimize sonra bizlere güc kuvvet versin insallah...

canim bebeginin iyiye gitmesine cok sevindim..rabbim insallah onu sana bagislar..benim kizimin kanamasi büyürse onuda ameliyat edecekler ama sükürler olsun büyüme yok..insallah olmazda..suan bebisim 890 gr 34cm ve 36 günlük oldu..ben yurt disinda yasiyorum ailem türkiyede,, burda yanlizim cok zor bana destek olacak kimsem yok..esimin ailesi var iyiler ama kendi ailen gibi olmuyor..kizim ameliyat oldugu gün kapida bekledik esimle yanliz aglamaktan gözlerimiz sisti bizi teselli edecek bi yakinimiz bile yoktu :(( kimse beni anlamiyor prematüre bebek annesi olmak cokzor..rabbim önce bebislerimize sonra bizlere güc kuvvet versin insallah...

lütfen yalnızım diye üzülme.yanında ailende olsa seni anlamaları,duygularını paylaşmaları çok zor,sadece yaşayan biliyo bunu.ailem benim yanımdaydı ama ''hayırlısı ne ise o olsun,kendini bu kadar tüketme''den başka teselli sözcüğü bulamıyolardı durum karşısında(haklı ve mantıklı olarak),ve bu cümle öyle ağırıma gidiyoduki anlatamam.yıllar sonra,defalarca denedikten sonra,tedaviyle hamile kalmışım,anne olacağım diye sevinirken,daha yolun yarısında.....sonucu hayırlısı buymuş deyip kabullenmek öyle kolay değilki..kısacası ailenin dizi dibindede olsan avunman mümkün olmuyo.
inşallah hep iyi haberler alırsın,artık kimsem yok demezsin, bi de kızın olur gurbet ellerde yanında.Allah yardımcın olsun

inşallah öyle olur,çektiğim bütün sıkıntıyı bütün yorgunluğumu unuturum o zaman

canım benim kızımda 26+4 te doğdu..2ay yoğun bakımda kaldı.inşallah hepsi geçecek,sende sağlıkla kavuşacaksın oğluna.doktorların dediklerine çok takılma.prematür bebekler her zaman şaşırtıyorlar.umarım çok sağlıklı bir bebek olur.

Canım uzun ve yorucu bir dönem geçirmişsiniz belli ki en ağır günleri geride bırakmışsınız en son gördüğüm bebeğim 1.5 kilo oldu demisin şuan nasıl bilemiyorum ama bukadar anneciğine hayata bağlanan bir bebek bundan sonra inşallah dahada hızla iyileşektir Allahın izni ile kısa süre sonra inallah bebeğini kucağına alırsın arkadaşım Allah yardımcın olsun

Yağmurlu canım hiç umutsuzluğa kapılma. Miniğin çok güçlü buna inan. ınşallah sağlıkla evine, yuvasına, annesinin sıcak kollarına kavuşacak kuzucuğumuz.

lütfen yalnızım diye üzülme.yanında ailende olsa seni anlamaları,duygularını paylaşmaları çok zor,sadece yaşayan biliyo bunu.ailem benim yanımdaydı ama ''hayırlısı ne ise o olsun,kendini bu kadar tüketme''den başka teselli sözcüğü bulamıyolardı durum karşısında(haklı ve mantıklı olarak),ve bu cümle öyle ağırıma gidiyoduki anlatamam.yıllar sonra,defalarca denedikten sonra,tedaviyle hamile kalmışım,anne olacağım diye sevinirken,daha yolun yarısında.....sonucu hayırlısı buymuş deyip kabullenmek öyle kolay değilki..kısacası ailenin dizi dibindede olsan avunman mümkün olmuyo.
inşallah hep iyi haberler alırsın,artık kimsem yok demezsin, bi de kızın olur gurbet ellerde yanında.Allah yardımcın olsun

gercekten kimse anlamiyo yada bunalimdayim ben herkesi yanlis anliyorum bilmiyorum ama cok zor .... yinede elimi tutacak gözümün icine sevgiyle bakacak bi yakinimin yoklugunu hissettim...oglun nasil oldu canim..kac gün oldu,,hala küvezdemisiniz.son durumu yazarsan sevinirim..insalllah hersey yolundadir..benim kizim 38 günlük oldu hala solunum cihazinda beyin kanamasi büyümemis 2.derece..dün amelyiat bandajlarini cikardilar ilk defa yarasini gördüm,,bakamadim ..yavrum benim nasil dayanmis baya büyük yarasi..allahim onlari bize sen verdin sen sevdirdin acilarini görsterme rabbim..

gercekten kimse anlamiyo yada bunalimdayim ben herkesi yanlis anliyorum bilmiyorum ama cok zor .... yinede elimi tutacak gözümün icine sevgiyle bakacak bi yakinimin yoklugunu hissettim...oglun nasil oldu canim..kac gün oldu,,hala küvezdemisiniz.son durumu yazarsan sevinirim..insalllah hersey yolundadir..benim kizim 38 günlük oldu hala solunum cihazinda beyin kanamasi büyümemis 2.derece..dün amelyiat bandajlarini cikardilar ilk defa yarasini gördüm,,bakamadim ..yavrum benim nasil dayanmis baya büyük yarasi..allahim onlari bize sen verdin sen sevdirdin acilarini görsterme rabbim..

ynlz bebeğin ne ameliyatı oldu canım?

ylnz çok geçmişler olsun canım allah minik yavruna sonsuz kuvvet ve dayanma gücü versin...sağlıkla çıkmak nasip etsin...24 haftalıktı dimi?

ALLAH size bağışlasın dularımız siznle
arkadaşımın ablasıda erken doğum yaptı
ama şimdi maşallh çocuk tosunnn :)

kalp damarindaki acikligi kapattilar..kalp ameliyati yani..ama gecti sükürler olsun...:ecrin_bebek:

çok geçmiş olsun Allah tez zamanda şifa versin.. bende erken doğum yabtım 13 gündür küvözde kızım bir an önce kavuşuruz inş yavrularımıza..:Saruboceq::Saruboceq:

Back