cübbeli ahmed hoca erva kız ismini önermesi beni daha çok mutlu etti açıkçası. hocaların dediği gibi islamda ki isimlerin anlamlarına takılmayın siz onların ahlakı gibi yaşasın diye koyun demiş. çok doğru. mesela fatma ismin anlamı sütten kesen kadın demek ama peygamber efendimizin kızı olması ve ahlakının en güzel olması nedeniyle koyuluyor. benim annemin ismi
Ben almanya da yaşıyorum zeyneb ismini de çok beğeniyorum ve zeynebler okuduğum kadarıyla çok sakin ve akıllı olurlarmış. hiç zeyneb tanıdığım yok. ailem zeyneb koymamı istiyor. bende seviyorum o ismi ama daha değişik olsun diye erva ya karar verdim. sizce zeyneb mi erva mı almanya’nda her iki isminde tanıdığım kimse yok
Ne kadar degisik isimler..Hangi dil bu isimler. Çoğu ismi ilk kez duydum. Turkce soz dizilimine pek uymuyor. Kürtçe ve Farsça'ya benzettim ben.Size isim söylemeye geldim ;
Mihran
Ebrâr
Aden
Mehveş
Hazel
Yezra
Yade
Yazgı
Yankı
Revan
Aklıma gelenler ..Ne kadar degisik isimler..Hangi dil bu isimler. Çoğu ismi ilk kez duydum. Turkce soz dizilimine pek uymuyor. Kürtçe ve Farsça'ya benzettim ben.
ama sadece hanım sahabe isimlerin anlamları için denildi. her kız isim için değil tabi ki anlamı çok önemli put ismini vermeyin çocuğaO zaman Sanem de koyabilir miyiz. Sanem de güzel kadın putu olarak yazıyor ya sözlüklerde. Sanemi çok beğeniyoruz eşimle ama anlamından dolayi vazgeçtik.
ebrar dışında diğer isimleri hiç duymadım hoşda gelmedi açıkcası. üstelik ebrar ismi internette yanlış anlamda yazılmış gerçek manası başka caiz olmayan isimlerden koymayın. ceylin, ecrin, irem, aleyna, ebrar, vb birçok isim yanlış verilmiş bu isimleri koymayınNe kadar degisik isimler..Hangi dil bu isimler. Çoğu ismi ilk kez duydum. Turkce soz dizilimine pek uymuyor. Kürtçe ve Farsça'ya benzettim ben.
Evet inci de çok zarif bi isimAmiin inşallah tabii öncelikli olan sağlıklı doğması hepimiz için. Tek derdimiz isim olsun :) ama isme karar vermek de zormuş keşke doğduktan sonra kendileri seçebilseydi acaba bu nasil isim derler mi diye endişe duymazdık :) şimdiki minnoşlar çok zeki zaten keşke adım .... olsaydı anne diyebiliyorlar :) Uygar çok hoş en azından farklı ve akılda kalıcı Bilge de çok zarif İnci için de aynısını düşünüyorum çok zarif birini çağrıştırıyor ikisi de :)
Ha bi de annanem çok sağlam bi vaatte bulundu bana... annesinin adını koyarsam bana sağlam bi güzellik yapacakmış ki yapar da dediğini...Ama esma koymak istemiyorum bi anlamı yok sözcük anlamı isim yani al çocuğum senin ismin isim işte mi diyeceğiz...Tamam islami bi isim ama anlam olarak tek başına bisey ifade etmiyor
..kalbini de kırmak istemiyorum yazık rahmetlinin adını hicbir evladı hicbir torunu koymamış ben torununun çocuğuyum ama ben de koymayacağım galiba
kızım olursa ayşe nehir düşünüyorum yada öykü-nehir
aminInşallah, Allah kalbinize göre versin :)
zehra ismi çok güzel benim yakınım olmasaydı koyacaktım çok güzel beyaz tenli oluyorlarKızlar bende Zehra koymak istiyorum kişilik olarak gayet iyi diyorlar analiz yapılabilcek biri var mı?? Bu zamana kadar eşim hic yorum yapmadı simdi de Ipek diyor benim kafama yatmadi ama sizce ??
Öyleymiş beyaz tenli oluyolarmiş ama karakter olarak düzgun insanlar cevremde tanidiklarim var ve ben onları çok severim galiba Zehra olucak hast. Oda rezervasyonu na bile Zehra bebek yazıldızehra ismi çok güzel benim yakınım olmasaydı koyacaktım çok güzel beyaz tenli oluyorlar