Tekrar merhaba. Oncelikle daha dunyaya gelmemis cocugumun ismi icin bu kadar kaygilandiginiz icin tesekkur ederim. Oncelikle ismin caiz olmadigini soylediniz.Gercekten bilgi alisverisi yapmak icin yaziyorum.Benim bildigim kadari ile ismin caiz olup olmamasi anlami ile ilgili bir durum.Kotu bir anlami yok ise koyabilirsiniz deniliyor.illa kutsal kitabimizi kurani kerim de yer almali ya da sahabe ismi olmali diye bir ibare yok.Sadece cocugunuza anlamli isimler koyun deniliyor.Bir arkadas diyanete yazmisti cocugunun ismini bu isim uygun mudur diye. Diyanetten gelen mesaj.Isimlerin anlamlari icin internetteki en guvenilir kaynak olan Turk dil kurumu nun kisi adlari sozlugune bakin yaziyordu.Ben de hep oraya baktim.Hatta orda yer almayan isimleri eledim.Sizden daha guvenilir bir kaynak istedim gercekten eger kaynaginiz guvenilir ise vazgecicektim ama belirtemediniz.Sonra da ismin anlami arı dediniz.Arı diye seslenecekseniz siz bilirsiniz dediniz.Melis isminin anlami; bal arisi,bal ,tatli sey, cayir,cayirli ve ogul otu dur.Ve burda bakildiginda caiz olmayan bir anlami yok.Buğra ve Burak da hayvan isimleri. Sahabe isimlerine cok baktim anlamlar da sikinti var .Erkek ismini cagristiriyor ama kadin ismi.Mesela Ebrar,Erva.Daha cok anlam ve soylenis olarak erkek isimleri.Benim gorusum bu yonde. Şu anlik ortada caiz olmayan bir durum yok:))).Berra 'yi cok begendim.Peygamber efendimiz.bu ismi degistirdigi ici vazgectim.Kutsal ,kisiligi ornek olan kadin isimlerine baktim.Hifa,Erva,Berra ,Berre ,Ebrar soylenisleri kaba geldi acikcasive Turkce soz dizilimine uygun degil.Derin arastirma yapinca zaten Ebrar erkek sahabeymis.Berra ya isinmistim ama dedigim gibi Peygamber efendimiz bu ismi degistirmiş.Caiz olmayan isimlerden uzak durduk.