• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamur İşleri Mini Mini Külahlar-Resimli

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.943
33
683
1 paket oda sıcaklığında tereyağ,5 y.kaşığı yoğurt,1 yumurta akı,1 çay bardağı sıvıyağ,1 paket kabartma tozu,1,5 ç.kaşığı tuz,1,5 ç.kaşığı şeker,3-4 dal tereotu ve alabildiği kadar un..Hamur yumuşak olucak arkadaşlar ve de yarım saat dinlendirmeniz gerekiyor kolay değil işleme tabii tutulacak..Daha sonrada resimde görüldüğü gibi şekiller verilip (külahlarla)üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 175 c deki fırında pişirilir.
İçi içinde:Biraz labne peyniri,biraz beyaz peynir ve minicik süzme yoğurdu ..1-2 sapda t.otu ekledim bilgilerinize..Tüm arkadaşlara afiyetler olsun..

Son düzenleme:
11xb2.jpg

resim alıntıdır

Son düzenleme:
ben hayatta veremeem bu sekilleri,acilen veriyosun kargoya bende yiyorum

:mymeka: sana yasak çiLekcik sen ne geziinonn buralarda hıı...
Yaparız feda osssunn daa kıta değiştirmem gerek sana ulaşmam için ya da kıtalar arasıkargo :roflol:

gooobişe bak yirin gıı

cok guzeller canim bunlari bende yapiyorum burdaki araplardan ogrendim ama biz icine balli ceviz koyuyoruz :))

libyanacim bu sekilleri verdikten sonra firina pismesi icin bos koydun sanirim onun yapismamasi icin icine bir kalip konuluyor sen ne koydun??

hamurları varsa külah şeklindeki kalıba sarıyoruz yoksa yağlı kağıttan külahlar yapıp onun dışına sarıyoruz

evet bunu sormustum canim...tesekkurler...peki icine sadece krem peynir koyup ucunu dereotu ve kiyilmis maydonoza batirsak olurmu???veya hani kendiliginden otlu krem peynirler varya onlara cok guzel olur bence....yada icini tatlida yapabiliriz balli ceviz veya balli fistik...cokacimcoook

evet bunu sormustum canim...tesekkurler...peki icine sadece krem peynir koyup ucunu dereotu ve kiyilmis maydonoza batirsak olurmu???veya hani kendiliginden otlu krem peynirler varya onlara cok guzel olur bence....yada icini tatlida yapabiliriz balli ceviz veya balli fistik...cokacimcoook

Sen adamı dellendirecen mii kııı gece geceeee :mymeka:

Canımı çekirtti yinee zatiii potansiyelll Fiil olma yolunda ilerliyorum :roflol:

Bu şekilde yapılıp içine farklı malzemeerde konulabilir sanırım..Çünkü tere otunu sevmem..
Elinize sağlık çok hoş, çok farklı bir tarif, sırf görüntüsünden deneyeceğim..
Ama şimdi ramazan olduğu için bizde gitmez..İnşallah ramazandan hemen sonra..
Biriktirdim tarifleri :))

Soruma geleyim;
1 paket tereyağ diyor..Yani ne kadar kaç gr ?

libyooossssssss bak anacim bende yaptim :)) yanindakileride onun hamuruyla yaptim cok lezzetli oldular :)) hihoyyyt
photo0112jd0.jpg

w640.png

bak yine yapmış hatun yapacağını ya, nefis görünüyorlar, ben bunun içine krema konan versiyonunu biliyordum ama sanırım o milföy hamuruyla yapılıyordu.

libyooossssssss bak anacim bende yaptim :)) yanindakileride onun hamuruyla yaptim cok lezzetli oldular :)) hihoyyyt
photo0112jd0.jpg

w640.png

Harika görünüyorlar ellerine sağlık bıdık...kaydirigubbakcemile2
Benim de canımı çekirttin -tatlicadiarzu-
Ben de yapayım barii...
Şeklini sen nasıl verdin peki?
Kalıpla mı ?

[FONT=:sm_cool:"Lucida Sans Unicode"]kızlar burası harika bi siteymiş ne zamandır ,KK dayım buraya hiç uramamıştım,çok yazık ettimişim..çok güzel gözüküyor bu külahlar ELLERİNİZE SAĞLIIIK.....[/FONT]

Back