Mini etek giyen biri tecavüze uğruyorsa bunda kendisi haksız!

Arkadas mantiginca edep kavramini o ornek verdigin mercimek tanesine cevirmissin.Ufkunuzu biraz acmak icin orneklendirerek anlaticam.Burda ki sozlerinizin anlami :kendi mantiginda olmayan kisileri yok saymak ve asagilayarak kendi dusunceni hakli cikarna cabasi.Gunes balcikla sivanmaz kardesim.Siz o gunes kadar ki gercegide, ufak bir isik huzmesine benzetebilirsiniz maazallah.

Edep, maddi ve manevi orta cizgide yasamaktir.Edebi bel altina indirgiyemiyecegin gibi, beyindedir diyerek sinirliyamazsin.Konusmadan tutunda, tevazu, hosgoru, yuruyuse, ahlaka, kisilikle, herseyiyle edepli insan vakur durusuyla kendini hissettirir.Bunu bel altina ingirgemek ne kadar yanlissa beyine ingirgemekde o kadar tezat.Edep maddi manevi ozelliklerle ikisinin birlesimiyle anlam kazanir. Beden dili, ruh dili de edebi temsil eder.

Zira vucudunu satan hayat kadini, bu fiili islerken hem madi varligini, hemde manevi varligini kirlerek bizlerin gozunde edep yoksunu olarak adlandirilmiyor mu? Hayat kadininin bu yaptigi fiil, sizin deyiminizle beynini satiyor da kalirdi.. Ama gercek anlamiyla bakilirsa hem ruhunu, hemde bedenini para karsiliginda kirletiyor.Bu dunyanin heryerinde boyledir.Bunun icindir ki hicbir ulkede edebi beyine indirgiyemezssin. Bu yapilansa edep kavramini kisirlastirmaktir.Edep kavramini kisirlastiran da bi zihniyettekilerdir.Bir bez paracasiyla namusu esdeger gormedeki algi eksikligi diyelim.Namus hayat kadinlarina nispet yaparcasina dekolteli giyinmek degildir.Hayat kadini boyle yapiyor cunku sermayesi olan bedenini reklam etmesi lagzim ki para kazansin.Hem bedensel hemde zihinsel olguda edep yoksunu iste budur.Bu nedenledir mi gunluk hayatlarinda dekolte giymekde bir o kadar yersizdir.Herseyde olculu olmak dinimiz geregidir dinimiz edepli olmayi cok guzel aciklar.Ama siz illa beyindedir diye israr ederseniz bu olaya kisir bakmis olursunuz.Beyindedir demek, hirsizin calma eylemini eliyle degil, beyniyle yapti demek gibi bisey.

Edeplilik sirret olmamak orta yol insani olmaktir, ahlaken iyi huylu olup ornek davranislar sergileyebilendir arti menfaati geregi benligini kaybetmeyen olgun kisidir.Bu kavram o kadar genis bir kavram ki tek tek yazmak sayfalari doldurur.

Konuyu acan arkadasin sorusuna gelince;Asiri dekolte giiymekde tecavuz vakasiyla netice bulur demek degildir elbet.Ama olasilik olarak yuksektir denilebilir.Esegin gozune karpuz sokmak gibi bisey.Edep yoksunu erkekler firsatlarini bulunca tecavuze yeltenirler.Tedbir anlaminda kadinin herkonuda noktasinda dikkatli olmasi lagzim.Acik olsun, kapali olsun herkes gelebilcek tehlikelere karsi uyanik olmalidir.Hergun gazetelerde rastladigimiz nice tecavuz haberleri var, bunlarin hepsi aciklarin basina gelmiyor elbette.Burda edep bozuklugu olan erkeklerin eseridir. saygilar...

Son düzenleme:
.parayla yapılan vucut satma olayıyla bir kadının dekolte giyinmesi arasındaki benzerlik göremiyorum ben. bakın bakalım haberlerde yakalanan kadınlara. fuhuş yüzünden. hepsi açıkmı giyinmiş. ben gözlemlemiştim. her türlüsü vardı.
kalkıp mini giyenlerle haya kadını benzetmesini yapmak gerçekten çok büyük ayıp.
dine gelince ,herkes sizin inancınızdamı bakalım.herkesi kendi inancınızda düşünmemeyi bir bilin artık.
fahişelik ve biriyle para için beraber olma hareketide sonuçta beyinle alakalı. Allah o beyini boşuna vermemiş insana.

böyle düşünenleri alıcan taksime vurucan kırbacı vericen g.y arkadaşlara

anlatamazsın, anlamazlar. mantalite farklı. zorlama bebeğim

Valla kızlar, dünden beri yazdığınız bütün mesajları tek tek okudum. Naçizane fikrim, anlıyorum ki daha "kadınları anlamak" için çok yolumuz var. Daha kendi içimizde "kendimizi savunamıyoruz." Ondan sonra kimse demesin "vayyyy efendim kadına şiddet var, aman efendimmmm tecavüze uğradım."

Ataerkil yetişmişiz biz, "erkek ne derse o olur" diye dikte edilmiş bize. Kadın kıracak dizini, çekecek örtüsünü, kapatacak vucudunu,yemek yapacak, doğuracak, koynuna girecek ama onun için sınırsız açacak! Kadın onun kullanımı için yeryüzüne gelmiş.

Kimse istemiyor diye giyimimden, duruşumdan ödün veremem ben, kusura bakmasın! Şort giyiyorum ben bikini değil, plaj şortuyla gezmiyorum sokaklarda. benim edebimin, hayamın derdine düşmesin kimse!!! Çünkü sadece giyimi açık diye bizden aldıkları günahları öteki dünyada sakladıkları edep bile örtemeyecek!!!

Olay zihniyette biter, kim ne derse desin.

Çocuklara, hayvanlara hatta eşyalara bile tecavüz edebilenler de varken iş kesinlikle zihniyette biter.

Giyinmek kişisel bir tercihtir.

Bunu ister inançlarınız şekillendirir , ister zevkiniz ya da her ikiside .

Giyim tercihiniz şekillendirirken , bazen çevredeki bakışlardan rahatsız olduğunuz için bunu sınırlandırabilir bazen de umursamayabilirsiniz.

Ama hiç bir söylem , mini etek giyersen tecavüzcüne davetiye çıkarırsın sözünü kabul kılmaz.

Yani tecavüzcünün hafifletilmiş sebeblerinden biri midir ?Böyle görülebilir mi ?

Ya da tecavüze uğramış kadının psikolojisinde , evet o eteği giymeseydim başıma bu gelmezdi vicdani yargısı oluşur mu ?

Ben bir dolu hayır cevabı verdim bu sorulara ?

Bunu kabul edilebilir görenlerde sorsunlar bence kendilerine ?

siz benim beyin üzerinden yaptığım edep kavramını eleştirirken 'günlük hayatlarında dekolte giymekde bir o kadar yerdizdir.' diye sadece şekilcilik üzerinden,giyim üzerinden edep meselesine misilleme yaparsanız komik duruma düşersiniz. zerdüşt der ki; kişinin kendisini keşfetmesi zordur. ama kendisini keşfetmiş bir insanın iyisi ,kötüsü bellidir. benim kötülük anlayışımda -tecavüz kötüdür ve bunun ufacık haklı bir sebebi dahi olamaz. ben orta yol insanı değilim, siyah beyaz kadar net benim yolum. iyiliğim ,kötülüğüm de bir o kadar net. o yüzden hiç bir sebep benim için tecavüz ''olasılığı '' denen olguyu oluşturmaz.

Bunlar da bizden görüp de mi özeniyor nedir:44:

Başımıza ne geldiyse kendi milletini beğenmeyen zihniyet yüzünden geldi zaten.Arkadaşın biri doğru söylemiş.Türkiyede öyle yetkili bir din adamı bunları söylese millet ayağa kalkardı şeriat geldi diye.Ki aklı başında hiç bir müslüman böyle saçma bir açıklama yapmaz

Bu kadar saçma bir konuşma olur mu allah aşkına yaa. Ya ne kadınlar var açık olupta dinine düşkün açık olan afedersiniz hemn kötü kadın mı oluyor. Herkesin kendi özgürlükleri var kapalı giyinene nasıl normal bakıyorsak açık giyinenede o gözle bakılmalı ve tecavüze uğramayalım laf atılmasın diye de kimsenin elinden giyinme özgürlüğü elinden alınamaz

Kendi milletimi beğenmediğimi nereden çıkardınız?Bence asıl başımıza gelenler karşıt gördüğü insanları anlamadan dinlemeden hükme varanlar yüzünden geldi

Kimse tecavüzü haketmez. Ancak bu üstteki iki cümlede çok doğru. Bizlerin ortama ayak uydurması şart. Küçük yerlerde açık bi şekilde dolaşırsan, bazı şeyleri tahmin etmen gerekebilir. Herkesin içerisinde dekolteyle dolaşırsan bu sadece seni değil başkalarını da etkiler.

Hımmm demek açık kıyafet erkeği kışkırtıyor...

Bu erkeklerin icinde gecerlimi? Merak ediyorum, eger bir erkek cok sik bir pantalon giymis ise ve ben popusunu begeniyorsam, saldirsam sorun olmaz degilmi? Ne de olsa öyle giyinmeseydi ve poposu bana sexy gelmeseydi saldirmazdim.

Son düzenleme:
Bu erkeklerin icinde gecerlimi? Merak ediyorum, eger bir erkek cok sik bir pantalon giymis ise ve ben popusunu begeniyorsam, saldirsam sorun olmaz degilmi? Ne de olsa öyle giyinmeseydi ve poposu bana sexy gelmeseydi saldirmazdim.

yapma canım arkadaşım yaa pantolonla mini etek aynımı sence . mini etekle resmen heryeri gözüküyo bu normal mi sizce ... nefret ederim öyle açık saçık giyenen insanlardan

yapma canım arkadaşım yaa pantolonla mini etek aynımı sence . mini etekle resmen heryeri gözüküyo bu normal mi sizce ... nefret ederim öyle açık saçık giyenen insanlardan

Pantalonda eger popoyu cok güzel sararsa, insani merak icinde birakiyor, o kiyafetlirin altinda ne var diye. O meraktan dolayi o erkegi tecavuz etme hakkim varrr!

Pantalonda eger popoyu cok güzel sararsa, insani merak icinde birakiyor, o kiyafetlirin altinda ne var diye. O meraktan dolayi o erkegi tecavuz etme hakkim varrr!

sen bi baayan olarak nasıl tecavüz etcen erkeğe merak ettim doğrusu
mini eteklilerin şeyi gözüyo resmen mini eteğin yanına birde üst bölge açık ee laflar tacizler kaçınılmaz olur byle durumda

hmm nefret edersiniz demek...çok insancılmışsınız...
şimdi düşük bel pantolonundan eğilip kalkarken boxer donu görünen bir erkek beni tahrik ederse tacavüz edebilirim yani.kendi kaşınmış oluyor bu durumda değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…