• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mini etek giyen biri tecavüze uğruyorsa bunda kendisi haksız!

birkaç kez beğenmek isterdim arkadaşım bu mesajını ama sistem bir kereye izin veriyor, idare et emi..
çok sevgimle,

cok teşekkür ederim.
mesaj, yerine ulaşırsa güzel olacak ama yoksa yazmak da boş aslında.

Son düzenleme:
Mesele tecavüz meselesinden ziyade kılık kıyafette insanları tahrik edecek şekilde giyinmenin getireceği sonuçların önceden tahmin edilebilir olması. Çok doğru bi tespit bence.
Bazen bi bayan olarak hemcinslerimin halinden ben haya ediyorum.
Bu kadar ucuz olmamalı insan bedeni.

Ayrıca bazı arkadaşlar tecavüzü meşru sebeplere dayandırmak gibi algılamış olayı..
Kimse burda tecavüz eden haklıdır demiyorki..
Sadece aklı olan bi kadın erkeklerin şehevi duygularının bizlerden daha ağır bastığını bilir ve ona göre davranır.. Erkekleri tahrik olacağını bile bile açık giyinmek bu tür olaylara davetiye çıkarmaktır..
Şehevi duyguları varsa bir de bunun yanında aklı var o insanın.

Hayvan mı ki sadece iç güdüleriyle hareket edecek?

Bence bu söyleminiz de erkeklere bir hakarettir. :)

Son düzenleme:
Anlatmak istediğim gayet netti ancak anlamak istemeyen, daha doğrusu işine geldiği gibi algılayan birçok arkadaş yorum yapmış.
Sizler eşlerinizi tahrik etmek maksadıyla bazılarının dışarıda giymekte sakınca görmediği kıyafetleri evinizde giymiyor musunuz?
Erkeklerin fıtratı buna müsait. Bu demek değil ki her soyunan tecavüze uğrayacak. Ama nefsine sahip olamayan kendini bilmezlerden korunmak istiyosa bi kadın, hareketlerine ve giyimine dikkat edecek. Etmiyorsa da kendisini bekleyen tehlikeleri göze almış demektir.

erkeklerin fitratı buna müsaitse neden antalyada şort giyene kimse dönüp bakmıyor yada kanadada.
neden biliyormusunuz. çünkü bu kıyafetleri giymeyin ,mini giymeyin dedikçe erkekler bakar taciz eder diye yazdıkça,kadınlar bunun korkusundan giyinmiyor. giyinmedikçede erkekte göz aşınalığı olmuyor. olmadıkça farklı olan dkkat çektiği için bakıyor. oysa alışılsa ve kanıksansa ,söylediğim yerlerdeki gibi adamlarda bakıp geçerler. ama bunu düşünen insanlar yüzünden bunun kanıksanmasını engelliyoruz

Son düzenleme:
erkeklerin fitratı buna müsaitse neden antalyada şort giyene kimse dönüp bakmıyor yada kanadada.
neden biliyormusunuz. çünkü bu kıyafetleri giymeyin ,mini giymeyin dedikçe erkekler bakar taciz eder diye yazdıkça,kadınlar bunun korkusundan giyinmiyor. giyinmedikçede erkekte göz aşınalığı olmuyor. olmadıkça farklı olan dkkat çektiği için bakıyor. oysa alışılsa ve kanıksansa ,söylediğim yerlerdeki gibi adamlarda bakıp geçerler. ama bunu düşünen insanlar yüzünden bunun kanıksanmasını engelliyoruz

Pardon ama çıplaklığın nesinin kanıksanması gerekiyor?
Edep, haya gibi manevi duyguların yokolması sizin için çok da önem arzetmiyor anlaşılan.
Ben bi bayan olarak hemcinsimi o şekilde görmek istemiyorum.
Ha dönüp de ona böyle giyinemezsin diye diretemem, kendi tercihidir.
Ama kimse bunu normal karşılamamı bekleyemez benden.
Kusura bakmayın.

Anlatmak istediğim gayet netti ancak anlamak istemeyen, daha doğrusu işine geldiği gibi algılayan birçok arkadaş yorum yapmış.
Sizler eşlerinizi tahrik etmek maksadıyla bazılarının dışarıda giymekte sakınca görmediği kıyafetleri evinizde giymiyor musunuz?
Erkeklerin fıtratı buna müsait. Bu demek değil ki
her soyunan tecavüze uğrayacak. Ama nefsine sahip olamayan kendini bilmezlerden korunmak istiyosa bi kadın, hareketlerine ve giyimine dikkat edecek. Etmiyorsa da kendisini bekleyen tehlikeleri göze almış demektir.

Evet, yorum yaptık ama hala kelimlerinize dikkat etmiyorsunuz.

''Soyunan'' demişsiniz yukarıda.

Bahsettiğimiz, konuda da geçen mini etek, şort vs. giyinmek, soyunmak değil.

Ayrıca kimsenin soyunduğu da yok. :)

14 yaşında bir çocuğa tecavüz edildi. 6 kişi tarafından. ve bu 6 kişi serbest bırakıldı.
tecavüzü meşrulaştırmak istemek değilde nedir bu. hiçbir cinsel saldırının bahanesi olamaz. uçkuruna sahip çıkamayanın bahanesi bunlar.o 14 yaşında ki çocuk isterse çıplak gezsin bu istismarı hak etmez. ruslar mini giyiniyormuş ,sınırı zorluyormuş. bu nasıl vicdansızlık ki tecavüzü ya da tacizi normal kılıyor ? bir başkasına üzülemeyen insanlarla her gün aynı sokakta,otobüste,okulda olduğum için tiksiniyorum.

Pardon ama çıplaklığın nesinin kanıksanması gerekiyor?
Edep, haya gibi manevi duyguların yokolması sizin için çok da önem arzetmiyor anlaşılan.
Ben bi bayan olarak hemcinsimi o şekilde görmek istemiyorum.
Ha dönüp de ona böyle giyinemezsin diye diretemem, kendi tercihidir.
Ama kimse bunu normal karşılamamı bekleyemez benden.
Kusura bakmayın.
çıplaklıkmı.:53:
mini etek yada şort çıplaklıkmı.
neyse sizle bunu yazdıktan sonra size diyecek kelimem kalmıyor.
bacağı göründü diye giyeni çıplak olarak suçlayana ne diyeyimki ben şimdi.
edep haya şekilde değildir. ahlaktadır. dürüst olmaktadır. kul hakkı yememektedir. hayasız insan bence sırttan vurandır. mini etek giyen değil.

Son düzenleme:
sizler zaten her suçu bayanda gördükçe, erkeği yücelttikçe bu böyle de devam eder.

Mesele tecavüz meselesinden ziyade kılık kıyafette insanları tahrik edecek şekilde giyinmenin getireceği sonuçların önceden tahmin edilebilir olması. Çok doğru bi tespit bence.
Bazen bi bayan olarak hemcinslerimin halinden ben haya ediyorum.
Bu kadar ucuz olmamalı insan bedeni.

Ayrıca bazı arkadaşlar tecavüzü meşru sebeplere dayandırmak gibi algılamış olayı..
Kimse burda tecavüz eden haklıdır demiyorki.. Sadece aklı olan bi kadın erkeklerin şehevi duygularının bizlerden daha ağır bastığını bilir ve ona göre davranır.. Erkekleri tahrik olacağını bile bile açık giyinmek bu tür olaylara davetiye çıkarmaktır..

Sadece şu cümle bile bütün iyi niyetinizi yok ediyor...

Lütfen bırakın artık davetiyeyi falan! Her şey insan beyninde bitiyor.. Biraz akıl,sadece akıl... aynı kadının plajda bikiniliyken farkına bile varmayanlar,şehirde mini etek giydiğinde neden kuduruyor... neden plajda saldırmıyor? demek ki her şey algıda ve beyinde... :ssz:

Kadın kendini çektikçe erkekler daha ileri gider canım..sonra çarşafın altındaki topuklu ayakkabıdan tahrik olur hale gelirler..her adımda kadını kapatacaksak işimiz var.... Bunun çözümü bu değil...

Yapmayın bunlar taktik yaa.. erkekleri aklama taktiği... erkeğin geninde varmış da zayıfmış da yok öyle bir şey!! Bunların hepsi erkek egemen yönetimlerin toplumlara ezberletmesi!!

Bir de şu tecavüz olaylarını araştırsalar kaçı mini etekliymiş :37: İstanbul'da türbanlı üniversite öğrencisinin başına gelenleri hatırlarsınız.. tecavüze uğrayıp öldürülmesi.... :47: :kkk: :kkk:

Yani etek giyim hikaye! amaç sadece erkeklere serbestlik sağlamak.. kapılar açmak..... :ssz:

Gereksiz feministlik yapıyorsunuz.
Söylemek istediklerimi işinize geldiği gibi algılamayın. Açık olan yer çıplaktır. Anadan üryan soyunuk demek değildir.
Kelimeleri cımbızlayıp da açık saçık giyinmeyi meşrulaştırmayın.
Her neyse, siz tartışmaya devam edin bu konuyu. Selametle.

ha bu arada. edep beyinde oluyor. bel altında değil. o kadar kafa yormuş ki bazı insanlar bel altına dikkat etmekten ,düşünceleri mercimek kadar bile olamamış. hafif hissediyorlar çünkü vicdanını bel altına saklamış. o kadar 'namuslular' ki bez parçasına anlam yükleyip kendilerini en 'namuslu' seçebilmiş. ve evet ben böyle düşünenlerin namusunu istemiyorum,işte sırf bu yüzden namussuzum .

tepeden tırnağa sıyah çarşaf gıyen kadına bıle kim bilir bunun altında ne cevherler var dıyen erkekler varken ne gıyelımde çıkalım sokağa bu bızzat yaşanmıştır arkadaşımın başına gelmiş bı durumdur

nasıl koruyalım kendımızı böyle erkekler bakar eder dıyerek bir çözüm üretemeyız bu zıhnıyetın değişmesi gerekır

bunun tek çözümü budur

$öö.jpg bu da son mesajım olsun. Fazla söze ne hacet:ssz:

Edep olan yerde mini etekli,şortlu kadın gören erkekler geçer gider zaten aklına tecavüz etmeyi getirmez.Ne hikmetse kadınların vücutlarını erkeklerden itinayla sakladıkları ülkelerde tecavüz olayları daha çok yaşanıyor bakınız:Arap ülkeleri.Ama bu düşünce yapısıyla normal tabi kadınlar bile mini etekli"çıplak gezen" kadına tecavüzü hak görürken...

İşin en acı tarafı da kadınların hala bu tür kozları erkeklerin eline verebilmesi.

Ayrıca feminizm kötü bir şey değildir.

''Toplumda kadının haklarını çoğaltma, erkeğinkiler düzeyine çıkarma, eşitlik sağlama amacını güden düşünce akımı, kadın hareketi.'' (TDK)

hayır anlamadığım,açıkça ben mini eteği askılı giyinmeyi edeb ve hayaya aykırı görüyorum tasvip etmiyorum deyinde olay anlaşılsın.
önce yok tecavüz etmeye sebebiyet verir yok erkekler fitrat olarak meyillidir vs vs. deyip asıl düşüncenizi önce söylemeyip . sonunda gerçek düşüncenizi çıkarıyorsunuz ortaya.
oysa ben ister kapalı ister açık kadınların özgür olarak gezebileceği ve bunun hayasızlıkla edepsizlikle suçlanmayacağı bir ülke hayal ediyorum. kapalı olmadığım halde kapalı arkadaşlarımın yanında olduğumu hep belirtirken, mini etek giyen arkadaşımada o toleransın gösterilmesini beklemenin aslında ne kadar uçuk bir istek olduğunu gördükçe feci hayal kırıklığına uğruyorum

Gereksiz feministlik yapıyorsunuz.
Söylemek istediklerimi işinize geldiği gibi algılamayın. Açık olan yer çıplaktır. Anadan üryan soyunuk demek değildir.
Kelimeleri cımbızlayıp da açık saçık giyinmeyi meşrulaştırmayın.
Her neyse, siz tartışmaya devam edin bu konuyu. Selametle.

Konu hakkındaki fikirleriniz için söyleyecek bi ton sözüm var. Fakat kendimi yormayacağım. Çünkü kendinizi tekrar edip duracaksınız.

Mesajları okuyacağınızdan bi kaç soru soracağım.

1- Feminizm nedir?
2- Feministliğin gereklisi ve gereksizi olur mu?

Cevap vermeyeceğinizi bile bile soruyorum. Cevap vermeyin ama sessizce beyninizde sorgulayın bu durumu olur mu?

topic halkına düzeltme sanırım agresif davranmışım ,
çünkü
bu yazıdan sonra hayır efendim kadın yanlıştır diyebilen bir kadın beyni olabileceğini düşünemedim
çünkü
son dönemde bazı şeylerin bu kadar görmezden gelinmesini ve emme basma tulumba gibi ISRARLA aynı şeylerin savunulmasını aklım almıyor
çünkü
bir kadının diğer bir kadının giyimi hakkında konuşma hakkını (KENDİ hayatından pay biçerek ) gördüğünü sanmıyorum
çünkü
tecavüz ün insanlık dışı ve savunulacak bir tarafı olduğunu sanmıyorum
çünkü
eğer tecavüz ün haklılığı haksızlığı konuşuluyorsa zaten baştan yanlışız ...

ve son dönemde yalnız benim mi dikkatimi çekiyor bilmiyorum ama kk forumda bu ve benzeri kadın ının hakları olmadı anneliği olmadı eve kapanması olmadı çalışmaması benzeri konular gözüme çarpar oldu ,

Back