Doğuma Hazırlık mina isminin yanına isim arıyorum arkadaşlar yardım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yyasemin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
22
0
86
41
İstanbul
merhaba arkadaşlar Allah kısmet ederse 3 hafta sonra kızımız olacak ama isim konusunda çok kararsızım mina ismini düşündük ama bebeğin adını soranlara mina diyorum ve o ne demek diyorlar bende mina isminin yanına ikinci bi isim bulmak istiyorum mina yağmur düşündüm ama sizinde fikirlerinizi bekliyorum:49:

Asude Mina..... ismini tavsiye ediyorum

ayrıca Mina isminin manası hakkında bilgilerimi paylaşmak istiyorum
Mina sadece türkçedeki gibi gökyüzü vs. anlamlarına gelmiyor..
ayrıca arapça olarak Mina, temenni fiilinin şahsi olarak kullanım şeklidir... yani Allahtan hayırla istenen, murad edilen manasındadır.... (bildiğimiz gibi türkçede temenni kelimesini istemek arzu etmek dilemek manalarında kullanıyoruz)

ve Mekkede ki Mina bölgesi , Rasulullah efendimizin orada ümmeti için Allaha niyaz ve yakarışlarda bulunması ve çokca dua etmesinden dolayı o ismi almıştır.. bilginize.. :79:

ben yine bu forumda bi topikte mina isminin şeytanın taşlandığı dağ olduğunu okumuştum. şimid kafam karıştı. iyice arasştırmak lazım .

merhaba arkadaşlar Allah kısmet ederse 3 hafta sonra kızımız olacak ama isim konusunda çok kararsızım mina ismini düşündük ama bebeğin adını soranlara mina diyorum ve o ne demek diyorlar bende mina isminin yanına ikinci bi isim bulmak istiyorum mina yağmur düşündüm ama sizinde fikirlerinizi bekliyorum:49:

bende 31 haftalık hamileyim ve kızım olacak ismini mina koymayı düşünüyorum bende aynı tepkiyi alıyorum mina ismini söyleyince tuhafa tuhaf yüzüme bakıyolar ama anlamı çok karışık gibi bi de hira var aklımda

evet mina beste de güzelmiş hiç düşünmemiştim çevremde de mina yağmur koy diyenler var çok kararsız kaldım kızım gelecek ama daha ismi belli değil:2:

benim bi arkadaşımın kızının ismi EFLİN MİNA duyunca çok ilgimi çekmişti.

efllin diyince; gimli frodo pippin de geldi aklima. daha önce de cansın diye bir isim duymustum johnson dan ne farkı var. brigitte yerine biricik. hey yavrum hey.
bu arada kızınız hayırlı olsun. sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Son düzenleme:
gül mina. gül ismini sevmem ama çok uyumlu oldu mina'yla:61:

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar allah kısmet ederse 3 hafta sonra kızımız olacak ama isim konusunda çok kararsızım mina ismini düşündük ama bebeğin adını soranlara mina diyorum ve o ne demek diyorlar bende mina isminin yanına ikinci bi isim bulmak istiyorum mina yağmur düşündüm ama sizinde fikirlerinizi bekliyorum:49:

mina rana çok hoş olr

Back
X