• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mimara ev yaptırmak

cemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
7
0
36
İstanbul
Arkadaşlar selam,
Haziran da dugunum var ve ev içi tamiratta başlayacaz, Kapılar, pencereler, boya badana mutfak ve banyo tamamen degısecek. her bırı ıcın ayrı usta bulmak yerıne bır yer ıle anlasıyorsunuz ve herseyı yapıyorlarmıs. Bız de boyle bısey dusunuyoruz cunku ıkımız de calısyoruz ve zamanımız yok ustaların basında duracak aılemız de yok malesef. Her bırı ıle ugrasmaktansa tek bır yere verıp herseyı yaptırmayı dusunuyoruz ama cok pahalı oluyor dediler bu hafta içi gelıp olcu alacaklar ama almadan once dıkkat etmem gereken seyler neler ve gercekten ıyı yapıyorlar mı? Aranızda hıc yaptıran oldumu yardımlarınızı beklıyorum.

Günaydın.
Ben üç yıl önce evimde büyük çapta bir tadilat yaptırdım. Öyle ki taş taş üstünde kalmadı, iki ay başka bir evde yaşadım. Biz bu iş için bir taşeronla anlaşmıştık. Adam aslında marangozdu ve eşimin arkadaşıydı. Evin tüm ahşap aksamını o yaptı. Tabii benim çizimlerimin de katkısı oldu.
Fakat öyle bir an geldi ki iş marangozu ve bizi aştı. Taşıyıcı kolonlar, kirişler derken bir iç mimardan yardım almak zorunda kaldık. Çok da iyi oldu. Öyle fikirler sundu ki önümüze, en baştan onunla tanışmadığımız için üzüldük. Eğer iç mimar yardımı almasaydık, kaliteli ama biçimsiz bir evim olacaktı.
Bence siz iyi yapıyorsunuz. Mutlaka bu işten anlayan biriyle çalışmalısınız. Sonuçta çok masraflı bir işe girişiyorsunuz ve bunu sık sık yaptırmak gibi bir şansınız yok.
Benim size önerim, sizden habersiz ve izinsiz bir şey yapmalarına izin vermeyin. Parkenizi, fayansınızı kendiniz seçin. Fırsat buldukça fiyat araştırması yapın. Başında duramasanız bile ne yaptıklarını takip edin. Bazı şeylerin geriye dönüşü olmuyor malesef.
Size kolaylıklar dilerim; çünkü gerçekten zor bir işe girişmişsiniz.
Sevgiler...

Cok tesekkür ederım cvp ıcın. Benım kı tas tas uzerınde kalmıyacak sekılınde olmıyacak. ev 20 yıl uzerı oldugu ıcın hıc bırsey degısmemıs, bır tek yerde kı parke kalcak cunku gercekten de cok ıyı kullanmıslar. Gercekten cok zor seyler ve bunun uzerıne dugun olunca, cok daha zorlasıyor hersey nışanlım benden rahat ama bılmıyorum ben bıraz panik olmuş durumdayım su an :) hayırlısı dılıyorum.

Merhaba canım,
hayırlı olsun, allah tamamını erdirsin, mimara ev yaptırmak ile fikir sormuşsun....

öncelikle evin durumu, elbette ayrılan bütçe, seçilecek malzemelerin kalitesi, eve yapılacak harcamanın eve katacağı ekonomik değer, vb... sebepler tadilatın biçimini, değerini oluşturmaktadır...
Piyasada dekor çekeriz, hallederiz, ekibim var tarzı bir sürü eleman var,
öncelikle:
1) anladığım kadarıyla sen sen bir ekip çağırmışsın, öncelikle referanslarını kontrol etmelisin, daha önceki yaptığı işlerin sahiplerinden tavsiyeli biri olmasını öneririm, değil ise güvene dayalı seçim yapmak zorundasın........
2) kesinlikle istediklerini ve onların sunacağı malzeme kalitesini sor (fayans hangi marka, dolaplar sunta-MDF mi? , kapılar ne malzeme ve boyadan olacak, parke hangi kalitede olacak, armatürler, klozet vs. hangi firmanın,
3) yapılacak işin tanımlanması, malzemeler, ödeme şekli, en önemlisi işin süresi..... özellikle anahtarı ne zaman alacağın çok önemli!!!!

Canım, bu iş o kadar detaylı bir süreç ki , kesinlikle bir ekiple çalış çünkü sana abla boya bitti, acil lazım getir diyecek, yada bu armatürü yanlış almışsın değiştir, fayans yetmedi 2 metre daha lazım ...gibi sorunlarla çıldırabilirsin

allah yardım etsin, yolların düz olsun canım....

Back
X