- 20 Ocak 2023
- 5.384
- 20.917
Sancaktepe’ye güvenli yer diyorlar ben de duymuştumsancaktepe
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sancaktepe’ye güvenli yer diyorlar ben de duymuştumsancaktepe
İstanbul o kadar güzel ki. Ben 7 yıldır buradayım, daha önce defalarca gittiğim yerlere tekrar gidince bile şaşırıyorum bir şehir nasıl bu kadar muazzam olabilir diye. Ve çok üzülüyorum bu hale getirdikleri için. O kadar yazık ettiler ki. Başka bir ülkede bu değerde bir şehir olsa pamuklara sararlar, inci gibi tutarlardı.Eşim emekli olunca sahil kasabasina yerleştik.once bir kirada oturalım alisirsak ev alalım dedik. Pandemi ile iki katına çıktı. Hadi merkeze uzak yerlere bir bakalım dedik. elimde ki para 3+1 e yetiyordu.( Yazlık yer olunca gelip giden çok oluyor) şimdi depremden sonra oralarda bile 2+1 e ucu ucuna yetiyor ne çabuk guncelleme geldi.
İstanbul u öyle özlüyorum ki çocukluguma gömdüm.Dusunebiliyor musunuz evimizden yürüyerek Sarayburnu na giderdik çay bahcelerine. Samatya da teraslar da geçti çocukluğum. O muazzam güzelliği gördükten sonra buralar hiç keyif vermiyor. Geçenlerde İstanbul a gidince çocukluğumun geçtiği mahalleye gittim bir tane Türk yoktu. Binalar bakımsız çok sevimsiz geldi bana.Hiçbir şey aynı degildi.
Hayır değilNeden güvensiz bu siteler?
Merak ettiğim için soruyorum niye güvensiz buluyorsunuz yani.
Esenyurtun zemini Beylikdüzü'nden iyi değil mi mesela?
Zengin değilim ama oldum olası hiç rezidansta oturma hayaline sahip olmadımArtık umarım kimse hava atmaz 18 katın rezidansında oturuyor diye
Özellikle zengin kesim
Afat başkanı ilahiyat mezunu,bu kurumun başına olmamalıydı,gelecek kişi bu konun hakimi deneyimli bilgi sahibi olmalı,karar merci insyatif ellerinde olmalıydı,böyle durumlarda zaman çok önemli bazı Afat yetkilileri 2 gun sonra müdahale etmem zorunda kaldıklarını dile getirdiler devlet yetkililerin imzası beklendi,ülkemizin gerçeği ülkemizde acı bilançolari oldu bir türlü koordine olamıyorlarAhh o kadar Haklısınız kii. Diyecek, konuşacak çok şey var aslında.
Yaa sen AFAD başkanısn doğal afette millete koşmak, yardım götürmek senin işin neden talimat beklersin ki. Yada asker için askerin ilk işi milletin can ve mal güvenliğini korumaktir ama gel gör ki hepsi bir kişiden talimat beklemiş ve sonuç geç kaldılar
Fatih altaylinin programında bu konuya değişmişti bir beton firması betonlarda çok cidi sorunlar var biz betonlari yüklediğimiz zaman c4,c6 uygun bir şekilde kamyona yüklüyoruz inşaat firmasının kalfası betonun alışkanlığından dolayı bu betonu kullanmak istemiyor fazla zaman harcamak zorunda vb bir sürü söyledi aslında evrak üzerinde görünen c4 beton aslında c1 bunun denetimi olmadığı için,izlemek isteyenler için link bırakıyorumBen de istanbul'da kozyatağındayım. Depremin olduğu geceden beri son 5 yıldır yapılan evlerin ilanlarını takip ediyorum. Ama çok pahalı evler. Biz evde 4 kişiyiz, ben ve babam çalışıyoruz, asla mümkün değil yeni yapılan bir binaya taşınabilmemiz. Taşınsak yeni ev nasıl güvenilir olacak endişemiz var, bizim binanın karşısındaki bina kentsel dönüşüme girdi, bakın gerçekten bir kere bile ben bir yetkilinin gelip bu inşaatı devam eden bina için kontrolünü görmedim ve duymadım. İnşaat işçileri kendi hallerinde bina dikiyorlar. O duvarlar yamuk yumuk inşa edildi. Mahalleden arkadaşımın da otursuğu bina 4 yıllık, resmen çivi çakarken duvarları kayıyor, sürekli binada arıza çıkıyor.
Şehirden gitsek nereye gideceğiz. Hayatımızın temeli maalesef para. İş güç burada, kardeşim üniversite okuyor.
Belediyeyi şikayet etmeyi düşündüm, kimi kime şikayet edeceğim. Beni dinleyecekler mi, dinlemezler. Sıradan vatandaş ne yapabilir böyle kocaman bir şehir için. Düşün düşün yemin ederim beynim yanıyor.
Arkadaslar sakin olalim herkes gergin deprem yuzunden bakin goruyorsunuz saniyelik olayda kac bin can gitti kalp kirmayalim. Bende egede yasiyorum herkes tedirgin korkuyor ama bence kacmak cozum degil. Nereye gidiceksin Turkiye deprem ulkesi tum ulkenin trabzon yada konyada yasayacak hali yok. Evleri kontrol ettirmek lazim guvenlimi degilmi saglam yikilmayan binalarida gorduk ki iki adet cok yuksek derecede deprem oldu o bolgede. Demekki saglam binada yapilabiliyor. Bunlari konusabiliriz burda her meslekten insan var sonucta mimar muh yardimci olurlar.biz de ne konuşup konuşmayacağımızı size soracak değiliz. O kadar bencilsiniz ki deprem konularıyla keyfimi kaçırıyolar diye şikayet ediyosunuz. sizin etkilenmeniz umrumuzda değil. Görmek istemiyosanız def olun gidin biz konuşmaya devam edicez
Bu ülke de kimse olması gereken yerde değil ki zaten. O yüzden hiç bir şey düz gitmiyor her kurumda her alanda kriz var sıkıntı var. Fazla siyasete girmek istemiyorum bu açılan konu başka ama işte insanın içi yanıyor zoruna gidiyorrr. Allah kahretsin ki konulara nerden bakarsak bakalım siyasete geliyorAfat başkanı ilahiyat mezunu,bu kurumun başına olmamalıydı,gelecek kişi bu konun hakimi deneyimli bilgi sahibi olmalı,karar merci insyatif ellerinde olmalıydı,böyle durumlarda zaman çok önemli bazı Afat yetkilileri 2 gun sonra müdahale etmem zorunda kaldıklarını dile getirdiler devlet yetkililerin imzası beklendi,ülkemizin gerçeği ülkemizde acı bilançolari oldu bir türlü koordine olamıyorlar
Iyide gelen gavur mu oda Turk vatandasi ne kadar sacma bi yorum bu. Sanki izmirde safkan izmirliler oturuyor. Gorende suriyeli afgan geliyor sanarda etnik yapi bozulmasinmis Gelin arkadaslar burasi surekli sallandigi icin enerji bosalimi oluyor. Merkez bizdede sikintili ama Izmirin ilceleri rahattir. Evler dusuk katli. Bende bu arada Izmirliyim dogma buyume merkezde degil ilcesinde oturuyorum. Gelicek olanlara bilgi verebilirim ozelden. Sizde gercekten Izmirli degil sagdan soldan gelmis birisiniz ki hicbir Izmirli bu sekilde kendi vatandasina yazmaz bu da size tokat gibi cevap olsun..hemde osmanli tokatiGelmeyin sağdan soldan etnik yapısını bozmayın güzel izmirimin
Kompleks değil tokat gibi gerçekler size
bende sizle ayni fikirdeyim. Izmirli birisi asla boyle konusmaz. Turkiyenin her yerinden insan var burda cok hosgorulu bir sehirdir.Olur abla. Biz izmiri terkedeli çok oldu,siz giderken biz dönüyorduk
Aslen İzmirli olmayanlar genelde böyle konuşurlar büyük büyük laf ederler
Lütfen konumu siyasete çekmeyelim. Söylenecek çok söz var da ama yeri burası değil. Konum kapansın istemiyorum. Dünden beri ufkumu açan onlarca yorum okudum burada. Rica ediyorumÜniversite kapandı tabi gençler evlerine gitti seçim vakti geldiğinde ikametleri nerdeyse orada oy kullanacaklar çoğu üniversiteli zaten oy kullanamayacak kullanması için okuduğu şehire gitme mecburiyeti var , hükumet gençlerden korktuğu için sinsi yasalar çıkartıyor
Celal Şengör e göre en çok deprem olan yer Ege bölgesiymis dünyada. Büyük ölçekli olmadan küçük küçük bosaltiyordur umarım enerjisini. Bende egedeyim.3 yıl önce Ege bölgesine taşındım 27 yıl İstanbulda yaşadım.
Sürekli sallanıyor burası. Şaka değil ciddiyim.
Travması olan insanlar buraya göçerse bilmiyorum düzelmeleri zor olur. geçen ay misal her gün sallandık 3-4 gün boyunca
İstanbul'dayız 12 yıldır eşim de ben de çalışıyoruz.Var olan işi bırakmak kolay mı? Kiralar olmuş 10bin üzeri , mecbur kalan insanlara bahane diyemezsiniz. Durumunuz iyi heralde siz ha diyince şehir değiştirebiliyorsanız ne ala.
Sanki insanlar şehir çekici diye kalıyor.
Durum yok para yok anladınız mı
Ben de Ayvalik'a taşındım. 7 yıldır ufak ufak sallanıyoruz.cok katlı binalar yok en fazla 4 katlı. Benim oturduğum 2 katlı geneli 2 kat , 3 kat.Celal Şengör e göre en çok deprem olan yer Ege bölgesiymis dünyada. Büyük ölçekli olmadan küçük küçük bosaltiyordur umarım enerjisini. Bende egedeyim.