olaya yanlış bakıyorsunuz evet şahıs o reklam filmi için 2 milyon dolar alıyor ama bundan çok değil 7-8 sene sonra öyle bir reklam teklifi gelmeyecek ve belki de işsiz kalacak oysa siz gidip bankaya maaşını çekmeye devam edeceksin. üstelik çoğunun sosyal güvencesi bile yok yani sette başına bir şey gelse yine cebinden verecek. parası çok görünebilirler ama senin masrafınla onların ki bir değil.
televizyona iş yapıyor bu kadın iyi para kazandırır ama nankör bir sektördür.bir zaman sonra daha genç ve güzelleri çıktığında popülerlerin pabucu dama atılıyor hemde acımadan.bedel ödüyorlar yani.
bi zamanlar sanem çelik rüzgari vardı hatırlar mısınız?şimdi kim biliyor nerde olduğunu?beren saat de yaşlanacak modası geceçek.
insanlar eskisi gibi dizilere ilgi göstermiyor çünkü millet bıktı ve dizi furyasının yerini yarışmalar aldı.
zaten bizde dizilerin hikayeleri aşk üzerine kurulu..güzel ve melek gibi kızla beyaz atlı prensin başrolünde olduğu işler hepsi.
kaç yaşına kadar esas kadını oynayacak.?
başarılı bir pr çalışmasıyla Allah yürü ya kulum dedi ona.sektörün iyileriyle çalıştı.
o da biliyor bir gün çaptan düşeceğini.şimdi musluk akarken doldurayım ilerde rahat ederim diyor muhtemelen.
örnek almayın ya da o markayı almayın.
gülben ergen de böyle mesela kadın trt de program yaptı..biz ekşi sözlük te bizim vergilerimiz bize sorulmadan bu kadına nasıl gider diye kıyameti koparmıştık.
üstelik çoğunun sosyal güvencesi bile yok
tam da bu sözünüze değinmek isterim, dediğiniz gibi başına bişey gelse cebinden karşılayacak biçok oyuncu var. onlara yapılan da haksızlık. yani neden aynı mesleği icra edenler bile farklı ayrıcalıklara tabi tutuluyo?
tamam elbette ki başrol en üst geliri alan olcak, onun extra istekleri olcak, özel sigortaları olcak ama aynı sette sigortasız çalışan da olcak, asgari ücretiyle bir ayı geçirmek zorunda kalan da olcak
yani bi tarafta haftada 20, 30, 50 binler bi tarafta da asgariyle bir ay...
senin masrafınla onlarınki bir değil demişsiniz bir de, elbette ki değil... olamaz
yapılan teklifleri değerlendircekler tabi
kim olsa geri çevirmez
mesele o kadar büyük rakamları teklif edenler ve destek olanlarda ama kimse bunun farkında olamıyor
zaten onları hedef göstermiyorum, yanlış anlaşılıyor konu özellikle bi isimde yoğunlaşıyor
aynen dediğiniz gibi halkın vergisiyle birileri pastadan büyük lokmayı götürüyor
afiyet olsun...
ama dengeler nasıl desem.... ayarsız... ama bi çok sektörde böyle maalesef...
bu bahsedilen çok göze batan bi örnek sadece.
yani arkadaşlar gazetelerde haberleri okurken içimi acıtan bi kaç konu olmuştu ve peşinden gözüm bu habere ilişti
hani bi siyah beyaz, eski, kenarları yırtılmış bi resme bakar, bir de altın yaldızlı çerçeve içinde, ışıltılı, parıldayan, renkler saçan bi resme bakıp fark gözünüze gözünüze batar ya, öyle okuyunca bakakaldım, öyle kendi kendime düzeni sorguladım heralde...
yoksa kim ne kazanıyorsa güle güle harcasın,
ama farkın büyümesi düşenin daha da ezilmesi... bu adaletsizliklere dur demek aslında biraz herkesin elinde de, elden bişey gelmiyor ne yazıkki!...
Tam ben de bunu soylemeye girecektim ki son sayfada bazi arkadaslar da demis. Zenginin mali zugurdun cenesini yorarmis. Evet, bu konu bu atasozune cuk oturmus.
Kadin calip cirpmiyor, kimsenin hakkini yemiyor, alan razi veren razi. Ne haksizligiymis, ne ahiret hesabiymis bu? Ben burayi anlamadim. Cok para kazanmak gunah da ben mi bilmiyorum? Az emek vermis, cok emek vermis, bunu sen bilemezsin, ben bilemem. Ha bilsek de bizi ilgilendirmez. Dedigim gibi alan razi veren razi. Size ne oluyor, niye bu kadar rahatsiz oluyorsunuz ki? Nerden geliyor bu cekememezlik? Ne zaman birinin cok para kazandigindan bahsedilse herkes aclardan bahseder. Insanlarin aclik sinirinin altinda yasamasi Beren'in sucu mu? Siz fakirlere ne kadar yardim yapiyorsunuz? Internete odediginiz parayla da bircok aileyi doyurabilirsiniz mesela. kimse size hesap soruyor mu sen suna su kadar para verecegine insanlara para ver diye? Hayir. O zaman kimse de zengin birine sadece zengin diye cebine atacagina aclari doyur diyemez, hesap soramaz. Zira orta gelirli aileler de pekala parasindan artirip fakirler icin birseyler yapabilir. Kimse kendine bakmaz, ama herkes tanimadigi zenginler hakkinda boyle internetten atip tutma hakki gorur kendinde. Ben de buna kiziyorum iste. Bir de ahiret hesabina kadar getirmissiniz olayi, pes dedim, guldum yani.
Bu arada ekliyim, Beren Saat'i sevmem, hicbir dizisini de izlemedim. Ama olaya objektif bakiyorum. Beren hakli yani.
simdi beren saat oturdu oturdu sadece 60 sn calisip 2 milyon dolar alacak gibi bir durum yok ki.
Cektikleri diziler sayesinde unlu oldu.
O dizilerin bir bolumu icin o oyuncular gunde 18 saate varan saatler de calisiyorlar.
Arti 60 snlik reklam da 60 snde cekilmiyor.
Hic bir sirket en az 10 katini kazanamayacagini bilse o kadina o parayi vermez.
Futbolculardan bahsedilmis. Onlarin yaptigi fiziki antramani kac kisi yapabilir ayrica cogunda Allah vergisi bir yetenek var ve sektore kazandirdiklari yaninda kazandiklari inanin az kalir.
Ayrica bu insanlar bu paralari ceplerine atmiyorlar.
O 2 milyon dolarin en az yarisi sizin bizim yol su okul vs masraflarinda kullanimak uzere devlete vergi olarak donecek .
Altlarinda 500 milyonluk arabalarla dolasan insanlarin verdigi o 500 milyonlarin yuzde 85i ozel tukeitm vergisi olarak devlete gidiyor mesela.
Ayrica Allahin takdiri sonucta , eger inancliysaniz verenin de alanin da o olduguna inaniyorsaniz. Herkese bereketini veren de Allah.
Bize yargilamak dusmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?