• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Milli "İçki" Ayran

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Başbakan Erdoğan, "Alkollü bir içki olan bira, Cumhuriyet'in ilk yıllarında, bazı kitaplarda, 'milli bir halk içkisi' olarak takdim edilmiştir. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle düzenlenen Global Alkol Politikaları Sempozyumu'nun resmi açılışında konuştu.

Başbakan Erdoğan, sempozyumun hükümet olarak halk sağlığına verdikleri önemin ve sağlık alanında insan merkezli yaklaşımlarının da bir tezahürü olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Tek parti iktidarı döneminde, alkol teşviki o kadar abartılı bir propagandaya dönüştürülmüştür ki, lokantalara afişler asılmış, alkolün ne kadar faydalı olduğu anlatılmıştır. O dönemde, alkollü içkilere adeta 'halis gıda süsü' verilmek istenmiştir. Dahası, alkollü bir içki olan bira, Cumhuriyet'in ilk yıllarında, yayınlanan bazı kitaplarda, maalesef, 'milli bir halk içkisi' olarak takdim edilmiştir. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır. O kadar ki, bazı aileler, sağlığa faydalı diye lanse edilen birayı, besleyici olduğu gerekçesiyle ilkokul çağındaki çocuklarına, evlatlarına içirmeye başlamışlardır.

doğru halis gıda, glukoz şuruplarıyla gdo lu soyayla bezenmiş fabrikadan çıkma çiletalar biskevitlerdir.:27::27:

$528347_513869955325529_1301460439_n.jpg

:1::1::1:

cumhuriyete düşman olanın, her şeyi cumhuriyete yıkması olağandır. taş yağsa, cumhuriyet yüzünden diyecek bazıları.

dönüp baksınlar o allayıp pulladıkları osmanlıya... 2. selim (lakabı bile sarhoş), 4. murat, 3. ahmet, 1. mahmut, en içkicisi 2. mahmut.

bu arada rakı osmanlı zamanında yani 17. yüzyılda gelmiştir bize.

dip not, her gün ayran içerim, içerdim, artık ayrandan soğudum.

ayranı çok severim ama hiç milli bir "içki" olabileceğini düşünmemiştim ..olsa olsa kebabın yanına güzel bir içecek olur sevgili ayran:52:

Son düzenleme:
cumhuriyete düşman olanın, her şeyi cumhuriyete yıkması olağandır. taş yağsa, cumhuriyet yüzünden diyecek bazıları.

dönüp baksınlar o allayıp pulladıkları osmanlıya... 2. selim (lakabı bile sarhoş), 4. murat, 3. ahmet, 1. mahmut, en içkicisi 2. mahmut.

bu arada rakı osmanlı zamanında yani 17. yüzyılda gelmiştir bize.

dip not, her gün ayran içerim, içerdim, artık ayrandan soğudum.

konuşmayı dinledin dimi, her cümlenin başında cumhuriyetin ilk yılları... tek partili dönemde.... vs...
yani insan düşmanlığını bu kadar mı belli eder

üstelik ben ilk defa duydum biranın milli içki olarak lanse edildiğini, hadi rakı dese daha inandırıcı olurdu
ben çocukken bi yaşlı diyetisyen bisküvi çok besleyicidir derdi mesela, fabrikalar iş yapsın diye muhtemelen, sanırım ül.. markasının çok satmasında bayağı etkisi olmuştu, tamamen kansorejen olan bu ürünleri çocuklar yerken hiç rahatsız değildi ama halis gıda yanlısı başbakanımız
:27::27:

Son düzenleme:
Başbakan Erdoğan, "Alkollü bir içki olan bira, Cumhuriyet'in ilk yıllarında, bazı kitaplarda, 'milli bir halk içkisi' olarak takdim edilmiştir. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle düzenlenen Global Alkol Politikaları Sempozyumu'nun resmi açılışında konuştu.

Başbakan Erdoğan, sempozyumun hükümet olarak halk sağlığına verdikleri önemin ve sağlık alanında insan merkezli yaklaşımlarının da bir tezahürü olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Tek parti iktidarı döneminde, alkol teşviki o kadar abartılı bir propagandaya dönüştürülmüştür ki, lokantalara afişler asılmış, alkolün ne kadar faydalı olduğu anlatılmıştır. O dönemde, alkollü içkilere adeta 'halis gıda süsü' verilmek istenmiştir. Dahası, alkollü bir içki olan bira, Cumhuriyet'in ilk yıllarında, yayınlanan bazı kitaplarda, maalesef, 'milli bir halk içkisi' olarak takdim edilmiştir. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır. O kadar ki, bazı aileler, sağlığa faydalı diye lanse edilen birayı, besleyici olduğu gerekçesiyle ilkokul çağındaki çocuklarına, evlatlarına içirmeye başlamışlardır.

konuşmanın şu kısmına ayrıca pes demek istiyorum..tamam abartılmış ama bu kadarı da komik duruyor artık..

Milliyeti yok ama milli içeceği ayran boşbakanın. Gündem değiştirme vol 1234435453132...

nesinden rahatsız oldunuz ki açıklamanın?

milli içeceğimiz rakı olsun da topluca ayyaş mı olalım?

açıklamadan değil ama verilen mesajlardan rahatsız oldum ben..tek partili dönem,cumhuriyetin ilk yılları vurgualrı enteresan geldi..çok mu kötü niyetliyim acaba?

neyse,milli içkimiz hayırlı olsun.ayrıca milli içecek ne olursa olsun sarhoş olunmaz merak etmeyin,insan kendini bildikten sonra.

Son düzenleme:
nesinden rahatsız oldunuz ki açıklamanın?

milli içeceğimiz rakı olsun da topluca ayyaş mı olalım?

Biri milli içeceğiniz rakı dese, sen içip içip sarhoş mu olmayı düşünüyorsun? Aklına gelen bu mu yani? Valla çok ilginçsiniz ya...

açıklamadan değil ama verilen mesajlardan rahatsız oldum ben..tek partili dönem,cumhuriyetin ilk yılları vurgualrı enteresan geldi..çok mu kötü niyetliyim acaba?

neyse,milli içkimiz hayırlı olsun.ayrıca milli içecek ne olursa olsun sarhoş olunmaz merak etmeyin,insan kendini bildikten sonra.

tek partili dönem ve cumhuriyetin ilk yıllarında olan olayları anlatırken nasıl bir tabir kullanılması gerekirdi peki? ben daha güzel bir ifade bulamazdım. bunları tabu haline getirmeyin rica ediyorum, yanlış her zaman yanlıştır cumhuriyetin ilk yıllarında olması o yanlışı doğru kılmaz.

kapatsın o zaman fabrikaları, memlekette herşey onun iki dudağının arasında,

kendisi ya da akrabaları hissedar değilse tabii!! öyle mi değil mi bilmiyorum, ama öyle bişey varsa hiç şaşırmam, holding sever bi sülale

Son düzenleme:
tek partili dönem ve cumhuriyetin ilk yıllarında olan olayları anlatırken nasıl bir tabir kullanılması gerekirdi peki? ben daha güzel bir ifade bulamazdım. bunları tabu haline getirmeyin rica ediyorum, yanlış her zaman yanlıştır cumhuriyetin ilk yıllarında olması o yanlışı doğru kılmaz.

tabulaştırmak? yazımdan anladığınız bu mu? bakış açımız çok farklı..size iyi akşamlar.

Son düzenleme:
Biri milli içeceğiniz rakı dese, sen içip içip sarhoş mu olmayı düşünüyorsun? Aklına gelen bu mu yani? Valla çok ilginçsiniz ya...

toplum yönlendirilmesinden haberiniz yok sanırım :) o yıllarda milli içki olarak lanse edilen bira normalleştirildi ve çocuklara dahi çekinmeden içirildi. sağlık konusuna değinmiyorum bile.

Tutturmuşsunuz bir de tabu tabu, başka bildiğiniz bir kelime varsa onu kullanıverin sevabına. 10'nuzdan 9'u tabu haline getirmeyin diyor.

Ne başbakan ne muhalefet ne ocular ne bucular işiniz yaş az kaldı siz ayranla uğraşırken düdüğünüzü sıkacaklar yakında.. En azından ayranı köpüklü içinde bir yerleriniz ayarsız kalmasın... Ülkeyi oynata oynata uyutttunuz sonumuz ne olacak ne ayranlar ne hıyarlarla buluşacak çook meraktayım...

Back