Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi'den inciler:)

birileri çıkıp bu tür açıklamalr yapıyor sonra o birine kızan birileri o kişiye kızarken söylediği her şeyi iyisiyle kötüsyle, doğrusu ile yanlışı ile yuhalayıp tü kaka ilan ediyor ama olan değerlere oluyor. değerler dili sopalı insanlarla kazanılmaz tamam ama onlara inat ta yanlışa iki daha katılıp bu benim doğrum diye yutturulmaz da diye düşünüuorum Offiscim.
gülümsemeye gelince o konuda hep muzdaribimdir nedense , doğuştan mahkeme suratlıyım:)

Dün gece geyikte yazışırken eşim söyledi bana bu yazarın dondurma olayını.
Dumur oldum bir an algılayamadım.
Ancak açıkladı da anladım

Sonra da bu zihniyete ağzıma ne geliyorsa söyledim ,
yazıklar olsun!

dondurma smıleyı hareketlıydı. niye şuan hareketsiz duruyor

DatluCadu,
ablacım şahsen ben eğer bu lafları eden İslam' ı diline dolayarak söylemeseydi, farklı yorumlardım ama amaç bambaşka.

Yazacaklarımı sakın üstüne alınma olur mu? Yazar'a neden tepkili olduğumu açıklıyorum sadece

Sokakta yürürken birşeyler yiyip içmiyor zaten çoğu kimse, bir yere oturmayı tercih ediyoruz, kahkahalarsa zaten insan sokakta her an çatlayana kadar gülmez ki, eleştirmek ayrıdır özellikle kadınları hedef alarak aşağılamak apayrı, son zamanlarda sürekli kadınlara karşı sözler sarf edilir oldu, bu ürkütücü, düşünsene bir lokma kız çocuklarına tecavüz edenler sokaklarda, sebep tecavüze uğrayan o küçük kızın rızası varmış, hamile kadınların karınlarını göstererek dolaşmaları estetik değilmiş, biz nerede taşıyacağız çocuklarımızı?

Üstelik çoğu kadın günlük yaşamda eşi sabah gidip akşam dönen kadınlar olduğundan her işlerini kendileri görmek zorunda, yani dışarı çıkmamız gerekiyor, hani göbekler dışardaymış ya, insanlar hamileyken zaten rahat şeyler giymek istiyor, sağını solunu sıkan kıyafetler giymemeye çalışıyorsun, elbiseler bile alabildiğine bol oluyor zira insan daralıyor, ortada olan birşey yok, başın kapalı olur kapatma biçimine kulp takarlar, açık olur eteğin boyuna.

Bir insan diline dini dolayarak birşeyler söylüyorsa dinimizin kitabını, Peygamber efendimizin (SAV) kadınlarla ilgili güzel sözlerini kulak arkası edip dini kendine göre yorumlayamaz, İslam diyor, sonra kadınları aşağılıyor, hangi ayette yazıyor aşağılanmamız gerektiği?

He ama derse ki konu edeple alakalı, o zaman başka, o onun edep anlayışı denir, şahsi fikir denir, kaldı ki seni rahatsız eden birşey gördüğünde başını çevirirsin, dik dik bakmakta nahoştur, yanlış bulduğunu uyarmak istersen de Peygamberimizin tarzını benimseyerek onun gibi tatlı dilli olursun, aşağılamazsın.

Birşeyleri dine bağlarken ya da din böyle diyor derken ki üslup bile o dine yaraşır olmalı.

Dışarda bende dondurma yemem Bikere yiyordum 6 sene önce benimkini yala demişti arabalı bir adam ogün bugün sondu
Dışarda deli gibi güleni de sevmem açıksası ben gülmem de .
Ama bunu dine bağlayıp insanları yargılamak kimsenin haddide değil .

Sokakta simidimi bir guzel yiyorum.eger bu edepsizlikse evet edepsizim.ha ayrica arkadaslarimla gezerken biri espri patlatiyor.kahkaha atiyoruz.evet feci edepsizim ben..

Ha.ayrica degerler dogrumu.onu konusalim o zaman.her adet her edep denen sey dogrumu.yoo degil
Mahalle baskisi guzelmi.degil
Kardesim kahkaha atmak neden kotu olsun.sen sakrak olmak.nese sacmak neden tu kaka ilan edilsin.
bu bizim degerimizse.almayim bu degeri.hatta yok olsun bu deger
onu yasatmayim ben.disarda simidimle dolasmakta tu kakaysa .o degeride almayim
.ha dikkat edin .bu laflar neden hep kadinlara.
bu adam neden her iki cins icin demiyor bunu.
neden kadinlar.cunku adamin aklii baska seyde de ondan.ben yemem bu deger lafini.yiyenede afiyet olsun.

Son düzenleme:

sana çok katılıyorum canım. katılmak edepsizlik değilse tabii ki
benimde arkadaşım espiri yaparsa nerede olursam olayım gülerim. ha sen gülene bak, ağlayana bak, etek açana bak, başını nasıl kapatmış ona bak.. e kusura bakma ama açta biraz kendine bak.. kardeşim neden kendine bakmıyorsunda başkasına bakıyorsun. illa bişeyler bulmak istersen zaten karşı tarafta bişey bulursun. ama senin derdin kendi bulduğun şeyi karşı taraf sana sunmuş gibi yapıp uçkurunda bile dürüst olamaman. Allah herkese akıl fikir ihsan eylesin. ve bizi en çok 'ben biliyorum'cuların şerrinden korusun. çünkü ağzı olan konuşuyor...

Piyonist yorumunu begenecegimde telden giriyorum.bir turlu bulamadim begen butonunu.dunden beri net arizali da:)

Piyonist yorumunu begenecegimde telden giriyorum.bir turlu bulamadim begen butonunu.dunden beri net arizali da:)
Teşekkür ederim bende cepten girince beğenileri göremiyorum ve kendim bişey beğenemiyorum. ya bişi var biz bilmiyoruz yada kk sürümü henüz o kadar güncellenmedi.
geçmiş olsun net için. insan 1 kere alışınca dünya ile bağlantısı kesilmiş hissediyor kendini, kapalı kutuda kalmışsın gibi. oysaki dışarda ne güzel bi hayat var hep kaçırıyoruz herşeyi netten farmville de dünyalar ekene kadar saksıya 2 çiçek, maydonoz ekemiyoruz. bunu diyorumda sanki ben çok uğraşıyorum ama kelin ilacı olsa başına sürer zaten aman neyse işte beklerim gülüm netin gelsinde accık daha çekiştirelim şu düzeni

Dondurma yalayan inek olduk, çıngıraklı zilli kahkahalar atan yılan olduk.
Kadın olmayı geçtim, insan olarak anılmayı ve değer görmeyi unuttuk...

oyyyy onlar bacaklarını açıp şeylerini çekiştire çekiştire geziyorlar ama ortada.

bence bu da edepsizlik.

hep kadın hep kadın. ne istiyorlar ya bizden bunlar????
geçen de yazdım sürekli kadının erkeğe görevleri, kadının yapması gerekenler diye kitaplar çıkartılıyor.
ama hiç erkeğin kadına görevinden bahseden yok.
erkeklerin yapması gerekenler yok.

bir de bunlar yazılsın.
kadın olarak erkekler için yapmamız gerekenler hep yazılmış, öğretilmiş ya erkeklere????
çünkü işlerne gelmiyor.
bana şöyle bir şey söylenmişti eğer kadın emzirmek istemiyorum derse erkek süt annesi bulmak zorunda, temizlemiyorum derse eve yardımcı bulmak zorunda...
tabii ben de olsam bende anlatmam işlerine gelmiyor çünkü.

yok ya bu düşünce oldukça biz yine yerimizde sayarız.

hem dondurmaların yalandığını bakan bilir.
bakmasın.

İşte bizde buna parmak basıyoruz, neden hep biz kadınlar:44: erkekte edep haya yok mudur? Erkeğin terbiyesizi olmaz mı ?
Hani şu bıyık altı sırıtan, gözlerini dikmiş yiyecek gibi bakanlar, yerimm diye laf atmayı marifet sayanlar, kadının topuğundan bile tahrik olanlar, orasını burasını kaşıya kaşıya sokakta gezip, toplu taşımalarda her kadına bir taraflarını sürtenler, onlar terbiyesiz değil mi?

Şu koskoca Dünya'daki tek terbiyesiz biz miyiz:44:

'' Yusuf iffetli olduktan sonra Züleyha baştan aşağı afet olsa kaç yazar.''
aklıma gelen bu söz oldu

Son düzenleme:

datlucadum eski mesajlarıma bak konuda inanılmaz karsı cıktım sinirlendim
ama ben nefret ederim sokakta dondurma yemekten hiç yediğimi de hatırlamam
ama yiyene karısamam
bu adam cıkıp dese erkek bayan dondurma yalamak hoş durmuyor derse belki anlarım
ama sadece bayan üstünden yapıyor propagandayı ve kadınlara inek diye hakaret ediyor

aynı sekilde sokakta ne bagırarak konusurum ne de kahkaha atarım yüksek sesle
son derece dikkat ederim
ama bunları yapan kadınlara da kötü gözle bakmam
erkekler de yapıyor onlara neden laf denmiyor

belki de feministim ondan
bu adamın dediği gibi sapık bir ideoloji içindeyim
ama kalbim cok daha güzel masum bu adamdan buna eminim

NAMUS biz bayanların tekelinde değil

kadın bu zihniyetin gözünde hep namussuzluk adayı ama erkek hep masum

bu zihniyeti yıkmadan bize rahat yok
yıllarca alısmısız

kızını dövmeyen dizini döver
kadının sırtından sopayı karnından sıpayı
kızım sana söylüyorum gelinim sen anla

hep bayanlar kenara sıkıstırılıyor
biz sıkıştıkca bu zihniyete yer acılıyor

din bunların tekelinde değil
itirazımız bu

Bu ve bunun gibi olaylar yani kadinin afedersiniz osurmasindan tahrik olan erkek var kafasi, diyet yapan adamin " tüm lokantalar, yiyecek icecekler kaldirilsin" demesi gibi birsey oluyor.
Sanki erkegin gözkapagi yok.
Ne yapsin adamlar gözünü kapatamiyor.
Onlar günah kazanmasin, tahrik olmasin, akli celinmesin zart zurt diye kadina yüklensin tüm yük.
Ömrüm boyunca teshirin her türlüsü midemi bulandirdi, asla sevmedim sevmiyorum.
Ama kalkip " erkekler tahrik olur, erkeklerin akli celinir, erkek günah kazanir" diye kadina yüklenilmesinide kabul edemem.
Adam olun, istenirse bakmayacaginiz, gözünüzü kapatacaginiz bir gözkapaginiz oldugunu bilin, azcikta siz iffetli olun.

Konu disi olarak;
Cevaplardan birinde, sanki bir kesim bu adamin düsünceleri ile hemfikirmis gibi yansitilmis.
"geride kalan %50 inanmaz" denmis.

Bu zihniyetin ikiside ayni.
Kadin dondurma yalamasin diyen yazarin zihniyeti ile yukardakini yazan kisinin zihniyeti ayni.
Ikiside asagilamak, karalamak, hor görmek.
Yazik.

Son düzenleme:
sevgili weiss,
eğer bu adamın düşünceleri ile aynı şeyleri düşünmeyen bir kesim olsaydı bu adam bu yazıları yazamazdı çünkü okuyacak kimsesi olmazdı. ama okuyanları ve destekleyenleri varki bu adamda var. yani tabii ki hemfikir olanları var. ayrıca böyle bir kesim yoksa sen neden bu yazıya şöyle erkekler, böyle erkekler var diye başladın? aslında böyle bir kesimin varlığını kabul etmişsinki onlara cevaben bu yazıyı yazmışsın.
ayrıca benim zihniyetimin aşağılamak, karalamak, horgörmek olduğunu düşünüyorsan (ki ben öyle düşünmüyorum) senin fikrin olan;
"Onlar günah kazanmasin, tahrik olmasin, akli celinmesin zart zurt diye kadina yüklensin tüm yük.
Adam olun, istenirse bakmayacaginiz, gözünüzü kapatacaginiz bir gözkapaginiz oldugunu bilin, azcikta siz iffetli olun." gibi cümleler ötekileştirmek, hor görmek olmuyor mu? aslında ikimizde aynı şeyleri söyledik ama ben yüzde belirttim. eğer senin için bu sıkıntıysa %50 değil 45 diyeyim o zamn ne diyeyim..
konuyu asla tartışma ortamına taşımak niyetinde değilim ki tartışıladabilir (sözüm sana değil ama seviyeli bir şekilde) o da olabilecek bişey ama ben polemiğe girmek istemiyorum çünkü huysuz tipler girip yazmış olmak için yazıyor konu başka bir yerden girip başka yerden çıkıyor ve hoş olmuyor..
sevgiler

Piyonist;
Sizde bende bu cümlelerle hangi kesimi kasteddiginizi biliyoruz!
Benim yazimda belirttigim insanlar, belli bir takimi tutan, belli bir bölgede yasayan yada belli bir partiye oy veren insanlar degil!
Ben nice üniversite mezunu, sözde cagdas, kemalizm destekcisi insanlar gördüm esine siddet uygulayan, kizina tecavüz eden, herhangi bir mevzuda karsit fikirli oldugu kadina sözlü, fikri siddet uygulayan erkek gördüm!
Benim bahsettigim erkekler, kendilerini bu dünyada hakim zanneden kisimdir.
Ben cikipta asla sari laciverliler yada güneydogulu erkekler, veyahutta CHP li kisiler diyemem cünkü hem büyük bir kesimi yaftalamis hemde bircok vebal almis oluyurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…