olaya neden sadece dini çerçeveden bakıyorsunuz anlamdım. bu işin edebi bir yönü var. edebi derken edeiyat yapmayı değil edep olayını kastediyorum. bizim kültürümüzde sokakta bir şey yeyip içimek ayıp sayılmaz mı? gürültülü bir şekilde gülmek çirkin bir durum değil midir. gülmsemek ayrıdır kahkalahlarla gülmek ayrı. bizim dinimiz gülümsemeyi sadaka olarak gören bir dindiir. ama kahkanın kalp karartıcı özelliği olduğuda hadislerle duyurulurur. burada bu yazdıklarım için linç edilmeyi göze alıyorum ama şunuda söyleyimde öyle linç edin. bir insanın bir sözünü beğendiniz diye her sözünü beğenmek zorunda olmadığınız gibi bir sözünü beğenmediniz diye de her sözünü beğenmemzlik yapamazssınız değil mi ki ben bu kişinin feminizmle ilgili söylediklerine katılmıyorum.
DatluCadu,
ablacım şahsen ben eğer bu lafları eden İslam' ı diline dolayarak söylemeseydi, farklı yorumlardım ama amaç bambaşka.
Yazacaklarımı sakın üstüne alınma olur mu? Yazar'a neden tepkili olduğumu açıklıyorum sadece
Sokakta yürürken birşeyler yiyip içmiyor zaten çoğu kimse, bir yere oturmayı tercih ediyoruz, kahkahalarsa zaten insan sokakta her an çatlayana kadar gülmez ki, eleştirmek ayrıdır özellikle kadınları hedef alarak aşağılamak apayrı, son zamanlarda sürekli kadınlara karşı sözler sarf edilir oldu, bu ürkütücü, düşünsene bir lokma kız çocuklarına tecavüz edenler sokaklarda, sebep tecavüze uğrayan o küçük kızın rızası varmış, hamile kadınların karınlarını göstererek dolaşmaları
estetik değilmiş, biz nerede taşıyacağız çocuklarımızı?
Üstelik çoğu kadın günlük yaşamda eşi sabah gidip akşam dönen kadınlar olduğundan her işlerini kendileri görmek zorunda, yani dışarı çıkmamız gerekiyor, hani göbekler dışardaymış ya, insanlar hamileyken zaten rahat şeyler giymek istiyor, sağını solunu sıkan kıyafetler giymemeye çalışıyorsun, elbiseler bile alabildiğine bol oluyor zira insan daralıyor, ortada olan birşey yok, başın kapalı olur kapatma biçimine kulp takarlar, açık olur eteğin boyuna.
Bir insan diline dini dolayarak birşeyler söylüyorsa dinimizin kitabını, Peygamber efendimizin (SAV) kadınlarla ilgili güzel sözlerini kulak arkası edip dini kendine göre yorumlayamaz, İslam diyor, sonra kadınları aşağılıyor, hangi ayette yazıyor aşağılanmamız gerektiği?
He ama derse ki konu edeple alakalı, o zaman başka, o onun edep anlayışı denir, şahsi fikir denir, kaldı ki seni rahatsız eden birşey gördüğünde başını çevirirsin, dik dik bakmakta nahoştur, yanlış bulduğunu uyarmak istersen de Peygamberimizin tarzını benimseyerek onun gibi tatlı dilli olursun, aşağılamazsın.
Birşeyleri dine bağlarken ya da din böyle diyor derken ki üslup bile o dine yaraşır olmalı.