Muhattap olmamak icin olabilir mi acaba? En yumusak halimle yazdim, eski gunlerin hatrina. Sabrimi siniyorsun.Arada bir gelip sıvıyolar, baktılar olmuyor gidiyolar sonra.
O verdigin ornekteki ayrimciligi bu ulkeye getirenler bugun Turkiyeyi yonetiyorlar, peki onlar ne olacak? 13 yil once boyle birsey soz konusu olabilir miydi? Bu ulkeyi HDP yonetmiyor degil mi?Aynen he ,bazıları sürekli pkk =hdp değildir deyip durdu.Ne farkı varsa ,sırf kelime oyunu yapıyorlar yani.Gayette öyle.
Hdp pkknın meclisteki temsilcisidir.Böyle bir parti mecliste bulunmamalı bence.
Sorunu kökten halletmek lazım.
Bütün kürt arkadaşlarımızı bir tutmuyorum.Ne kürtler var benden daha çok nefret ediyordur pkkdan.
Bir de böyle "ayrımcılık" falan naraları atmıyorlar mı?Allah aşkına kürtlere kötü davranan gördünüz mü çevrenizde bile isteye.Ben görmedim ve yapmadım da.
Ama tam tersini gördüm lisede.Başka bir sınıftan bir arkadaş Atatürk bilekliği taktı diye kürt bir öğretmen çıkarttırdı.Ama apo resimli bileklik takan kıza hiçbir şey demedi gördüğü halde.
Böyle işte,inanmıyorum ayrımcılığa.
Eee ben hükümeti savunmuyorum ki hiçbir zaman da savunmadım.O verdigin ornekteki ayrimciligi bu ulkeye getirenler bugun Turkiyeyi yonetiyorlar, peki onlar ne olacak? 13 yil once boyle birsey soz konusu olabilir miydi? Bu ulkeyi HDP yonetmiyor degil mi?
Mesajinda bu ulkedeki tek PKK sempatizani HDP imis gibi yazmissin da.. Ben de bu ulkeyi HDPnin yonetmedigini, ogretmenleri atayanin da disipline gonderenin de HDP olmadigini belirteyim dedim. Onlarin muhatabi once hukumettir, Milli Egitim Bakanligidir, o da AKPnin elinde. Oncelikli muhatabinizi bilin istedim.Eee ben hükümeti savunmuyorum ki hiçbir zaman da savunmadım.
Bana göre şu çözüm süreci büyük bir saçmalıktı ve hiçbir yararı olmadı.Bunun dışında zaten yaptıkları çoğu şeyi desteklemedim.
Tam olarak ne demek istediğinizi de anlamadım.Benim mesajım gayet açıktı.Bundan önce yazdıklarım da.
:) Bu haber hdp ile ilgiliydi o yüzden haberle ilgili yorum yaptım.Mesajinda bu ulkedeki tek PKK sempatizani HDP imis gibi yazmissin da.. Ben de bu ulkeyi HDPnin yonetmedigini, ogretmenleri atayanin da disipline gonderenin de HDP olmadigini belirteyim dedim. Onlarin muhatabi once hukumettir, Milli Egitim Bakanligidir, o da AKPnin elinde. Oncelikli muhatabinizi bilin istedim.
Onlari o siralara oturtanlara da ayni seyleri söylüyorum.Biz su anda PKK ilesavasta degil miyiz kardesim? Bu hukumet PKKyi bitirecegiz naralari atmiyor mu? Oyle ise neden meclisten baslamiyorlar bu ise? MademPKK=HDP, neden Cizre savas alanina donmusken, degil PKK, uzantisi YPGyi bile halkin icinde yok etmeye ugrasirken HDPliler mecliste guven icinde sandalyelerinde oturuyor, neden onlari da vurmuyoruz, esek cennetine yollamiyoruz da maaslarini oduyoruz, hele bir de bakiim bana.
Verecek cevabin yoksa ikisi esittir demeyeceksin. Esitse devlete hakaret etmis olursun, bana degil, unutma. Ne de olsa onlar o siralarda devletin verdigi guvence ile oturuyorlar, benim degil.
Muhattap olmamak icin olabilir mi acaba? En yumusak halimle yazdim, eski gunlerin hatrina. Sabrimi siniyorsun.
Aponun heykelini dikmek isteyen adam ile PKKnin, tum PKKlilari cezaevlerinden salan ve sinirda davul zurna ile karsilayan adam kadar, Diyarbakiri Kurdistanin baskenti yapmak isteyen Barzani ile 30 senedir giremedigi Diyarbakir'a devlet konugu olarak davet edip agitlara elele aglayan adam kadar iliskisi vardir. Irak'in Kuzeyinde kurdugu Kurdistan sinirlari icinde, Kandil'de, Cemal Bayik'i besleyen Barzaniyi Kurdistanin lideri diye bagrina basip taniyan, daha bir ay once gene Ankara'da konuk eden basimizdaki hukumet kadar Kandil ile iliskisi vardir. Birine meclisten git derken digerine kal demek nasil bir duygu? Gidecekse hepsi gitmeli..Onlari o siralara oturtanlara da ayni seyleri söylüyorum.
Bunlarin meclise girmesine sebep de hukumettir devlet değil. Cozum sureci zirvaligiyla memleketin icine edenler de yargilanmalidir. Bunları hep soyluyorum zaten. Bunlar var diye hdp ve pkk ile ilgili gercegi görmezden asla gelmiyorum.
Hdp ile Pkk birlikte olduklarını her firsatta dile getirirken niye israrla ayni degil diyorsunuz? Aponun heykelini dikmek isteyen adam teror orgutuyle bagimsiz midir?
Ben hic komik olmam, merak etme. Benim operasyonlara olan sevincim masum insanlarin cenazelerinin sokaklarda 1 hafta bekletildigini, buzdolaplarinda saklandigini, insanlarin ac susuz evlerinde haftalarca elektriksiz karanlikta sogukta ser-sefil oldugunu, evlerinin dukkanlarinin oturulamaz hale geldigini gordugumde son buldu. Bir askeri operasyon ile bir zulmu ayiracak kapasitem var Allaha sukur. Bu hukumet, nasil ki oradaki ogretmenini dusunup geri cagirmayi bildi ise, oradaki halkinin da can guvenligini saglamayi bilmek zorunda idi, madem ki 30 yillik teror mucadelesini beceriksizligi sayesinde daglardan sehir merkezlerine indirdi, minareyi calan kilifini hazirlamali idi. Kimsenin bebesi, anasi iki ates arasinda kalmak zorunda degildi. Onlar da bu ulkenin vatandasi, en az senin benim kadar devletin himayesindeler, olmak zorundalar. Iyi ki de ben bagirmisim, Ayse ogretmen bagirmis, akademisyenler bagirmis, artik daha dikkatli oluyorlar. Biraz daha insana, halka saygili.. Iyi ki birileri sesini cikarmis, susmamis. Susanlara inat..Yakın zamandaki mesajlarından sonra aramızda hatır gönül olayı kalmadı zaten rahat ol.
Ve lütfen pkkdan nefret eden herkesi akpli diye yaftalamaktan vazgeç.
O bahsettiğin olaylarda zaten tepkiliydik biz. Yine birine sardın sanırım. Neyse...
Laiklik ve bölünmezlikte her zaman düşüncem bellidir. Düşüncelerimi akp yönlendirmiyor. Ve görüyorum ki sen de eski günler dediğin zamanlarda akpye muhalefet ederken pek de samimi değilmişsin. O zaman eleltirdiğini şimdi savunuyor gibisin. İki gün sonra akp operasyonları durdurup pkkya özerklik verirse ne yapacaksın, ben bugün neyi savunuyorsam o zaman da aynısını yapacağım. Sen? hop yine 180 derece... Niye durdurdu niye verdi güneydoğu onlara mı diyeceksin, artık bu kadarı da çok komik olur.
Oralar askeri operasyonlar baslamadan once o hale geldi. Bolge halkinin roportajlarindan da belli. Gelip evlerinizi boşaltın burasi bizim icin iyi bi mevkiide diyip milleti evinden yurdundan ediyorlarmis. Hendekler zaten cok onceden kazildi. Oralarda insanlar zaten huzur icinde degillerdi ki. Ama bu operasyonlar kesintisiz devam edip goz boyama olmazsa huzura kavusabilirlerBen hic komik olmam, merak etme. Benim operasyonlara olan sevincim masum insanlarin cenazelerinin sokaklarda 1 hafta bekletildigini, buzdolaplarinda saklandigini, insanlarin ac susuz evlerinde haftalarca elektriksiz karanlikta sogukta ser-sefil oldugunu, evlerinin dukkanlarinin oturulamaz hale geldigini gordugumde son buldu. Bir askeri operasyon ile bir zulmu ayiracak kapasitem var Allaha sukur. Bu hukumet, nasil ki oradaki ogretmenini dusunup geri cagirmayi bildi ise, oradaki halkinin da can guvenligini saglamayi bilmek zorunda idi, madem ki 30 yillik teror mucadelesini beceriksizligi sayesinde daglardan sehir merkezlerine indirdi, minareyi calan kilifini hazirlamali idi. Kimsenin bebesi, anasi iki ates arasinda kalmak zorunda degildi. Onlar da bu ulkenin vatandasi, en az senin benim kadar devletin himayesindeler, olmak zorundalar. Iyi ki de ben bagirmisim, Ayse ogretmen bagirmis, akademisyenler bagirmis, artik daha dikkatli oluyorlar. Biraz daha insana, halka saygili.. Iyi ki birileri sesini cikarmis, susmamis. Susanlara inat..
Zulum karsisinda susan dilsiz seytandir.
Olayları pkk medyasından takip edersen böyle düşünmen normal geçen gün imc tv nin düzmece bir haberine burada kıyameti koparmıştın ya hani.Ben hic komik olmam, merak etme. Benim operasyonlara olan sevincim masum insanlarin cenazelerinin sokaklarda 1 hafta bekletildigini, buzdolaplarinda saklandigini, insanlarin ac susuz evlerinde haftalarca elektriksiz karanlikta sogukta ser-sefil oldugunu, evlerinin dukkanlarinin oturulamaz hale geldigini gordugumde son buldu. Bir askeri operasyon ile bir zulmu ayiracak kapasitem var Allaha sukur. Bu hukumet, nasil ki oradaki ogretmenini dusunup geri cagirmayi bildi ise, oradaki halkinin da can guvenligini saglamayi bilmek zorunda idi, madem ki 30 yillik teror mucadelesini beceriksizligi sayesinde daglardan sehir merkezlerine indirdi, minareyi calan kilifini hazirlamali idi. Kimsenin bebesi, anasi iki ates arasinda kalmak zorunda degildi. Onlar da bu ulkenin vatandasi, en az senin benim kadar devletin himayesindeler, olmak zorundalar. Iyi ki de ben bagirmisim, Ayse ogretmen bagirmis, akademisyenler bagirmis, artik daha dikkatli oluyorlar. Biraz daha insana, halka saygili.. Iyi ki birileri sesini cikarmis, susmamis. Susanlara inat..
Zulum karsisinda susan dilsiz seytandir.
devlet giremiyordu ne demek?Olayları pkk medyasından takip edersen böyle düşünmen normal geçen gün imc tv nin düzmece bir haberine burada kıyameti koparmıştın ya hani.
Neyse pkkya canlı kalkan olmak istemediği için cizreden kaçan insanlara pkknın nasıl ateş açtığı görüntüyü izledin mi büyük ihtimal takip ettiğin haber kanallarında bunu vermediler. Mevlüde iğdi 13 yaşında pkkdan kaçarken vurulan çocuk...
Çözüm süreci denen zırva zamanlarda parlatılan ve güçlendirilen pkk parti belediyesi araçlarıyla hendek kazılan patlayıcı yerleştirilen mahallelere devlet giremiyordu zaten, oradaki halkı alıp nasıl dışarı çıkarsın? Bu zaten başlı başına bir mantık hatası.
Neyse bu saldırgan tavrına proveke olup gaza gelip bazı yanlış cümleler yazdığını anlaman neden oluyor sanırım.
Neyse işte bu da birşeydir.
1 ton patlayıcının gömülü olduğu sokağa seni gönderseler girer misin?devlet giremiyordu ne demek?
Devlet belediyelerden daha mı güçsüz.
Bu ne demek?
Devletin işi ne?1 ton patlayıcının gömülü olduğu sokağa seni gönderseler girer misin?
Evet askeri polisi sapır sapır öldürmek mi?Devletin işi ne?
Valla ben de buraya bir suru roportaj koymustum, belli ki izlememissin. Hendekler kazilmisti, ama halk sinde gucunde idi, dukkanlari evleri yerinde duruyordu, delik desik degildi, hergun analarini, bebelerini kor kursunlara vermiyorlardi.. Oradaki insanlar simdi cok mu huzurlu oldular hergun patlayan havan topu sesleri arasinda? Bir cok video internetten kaldirildi, hatta koydugum bir video daha gun bitmeden kaldirildi. Sizin haberalma ozgurlugunuz yok diye biz de gozlerimizi kapatacak degiliz ya. Su bildiriyi yayinlayan akademistler hakkinda ne dusunuyorsun, onlar da terorist vatan hainleri midir yoksa?Oralar askeri operasyonlar baslamadan once o hale geldi. Bolge halkinin roportajlarindan da belli. Gelip evlerinizi boşaltın burasi bizim icin iyi bi mevkiide diyip milleti evinden yurdundan ediyorlarmis. Hendekler zaten cok onceden kazildi. Oralarda insanlar zaten huzur icinde degillerdi ki. Ama bu operasyonlar kesintisiz devam edip goz boyama olmazsa huzura kavusabilirler
Ve evet zulum karsisinda susan dilsiz seytandir. Pkknin orada kurt halkina yaptığa zulme devlet sessiz kalsaydi aynisini derdim ben de.
devlete hesap sorma hükümete sorma eeeee ne yapacağız.Teslim mi olalım.Evet askeri polisi sapır sapır öldürmek mi?
Yoksa sen de askerlik yan gelip yatma yeri değil diyenlerden misin?