- 15 Kasım 2015
- 2.317
- 4.183
pkknın provokasyonuna gelmek ne demek allah aşkına?Valla pkknın provakasyonuna gelenler de en az o 13 senedir oy verenler kadar sorumlu.
Beni akpyle falan vuramazsın şu forumdaki belki de en muhaliflerden biri benim kendi hayatımda da bunun bedelini ödedim. Yani benimle bu konuyu tartışmak akplilerle olduğu gibi tekdüze gitmez.
Tamam bu söylediklerin doğru, bunları söyle. Senden daha çok biz söyledik sen de söyle.pkknın provokasyonuna gelmek ne demek allah aşkına?
Akp ile vurmak ne demek?
baştan beri politikaları hatalıydı bunu da dile getirmeyelim mi yani.
bugün askere yalakalık yapanlar kendilerinden hiç utanmıyorlar mı.
dünün asker düşmanları ne zamandır asker sever oldular.
yaptıkları hiç bir şey beni samimiyetlerine inandıramaz ..
bop eş başkanıyım diye bangır bangır bağırıp daha sonra inkar edenlere neden güveneyim?
Kendi seçmenlerinden değilim ben.
Alıntıladığın mesajımı okudun mu?Izle korkma izle.. Hani Kurt halki orada zaten huzursuzdu diyordunuz ya.. Bir kere de onlardan dinle.. Oyle tek tarafli olmaz.. Olaylara at gozlugu takarak objektif bakilmaz. Nusaybin izlenimlerini izle.. Halk ne diyor ilk agizdan dinle.. Al bak serinin birincisini ben koyuyorum buraya, kim vuruyor bizi diyorlar iyi dinle. Ben de onlarin yalancisiyim..
Okudum. PKK korkusundan boyle konusuyorlar'a getirmissin. Videoyu seyretmedigin buradan bile belli, onyargilisin. Kafanda bir sablon olusturmussun ve onun disinda herseye kendini kapatmissin. Inkardasin. Keske boyle yapmakla bebeler olumden kurtulabilse idi, kimsenin evladi yetim kalmasa idi. PKK artik eskisinden cok daha guclu, Guneydogudaki halki da Erdogan "PKK operasyonu" adini verdigi bu son cabalari ile tamamen PKKnin kucagina itti. Artik onlar PKK ve Apoyu sozun tam anlamiyla "cankurtaran" olarak goruyorlar. Videoyu izlese idin bunu da gorebilirdin. Bu yuzden, hendek mendek, operasyon hepsi hikaye.. Kandirmaca.. Hepsi masaya giden yolda atilan birer adim, goreceksin. Bu ulkeyi once masaya, Apo ile muzakereye mecbur birakacaklar, sonra kan dursun diye yaptik diyecekler. Barzani ile, Apo ile tam kankalik ilan edecegiz. Bunca asker-polis sehidi, bunca olen Guneydogulu da o amaca hizmet icin.. Buraya yaziyorum, insallah hatirlarsin bunu da.. Saraylim demisti dersin.Alıntıladığın mesajımı okudun mu?
inşallah bir mucize olur da demeyiz.Okudum. PKK korkusundan boyle konusuyorlar'a getirmissin. Videoyu seyretmedigin buradan bile belli, onyargilisin. Kafanda bir sablon olusturmussun ve onun disinda herseye kendini kapatmissin. Inkardasin. Keske boyle yapmakla bebeler olumden kurtulabilse idi, kimsenin evladi yetim kalmasa idi. PKK artik eskisinden cok daha guclu, Guneydogudaki halki da Erdogan "PKK operasyonu" adini verdigi bu son cabalari ile tamamen PKKnin kucagina itti. Artik onlar PKK ve Apoyu sozun tam anlamiyla "cankurtaran" olarak goruyorlar. Videoyu izlese idin bunu da gorebilirdin. Bu yuzden, hendek mendek, operasyon hepsi hikaye.. Kandirmaca.. Hepsi masaya giden yolda atilan birer adim, goreceksin. Bu ulkeyi once masaya, Apo ile muzakereye mecbur birakacaklar, sonra kan dursun diye yaptik diyecekler. Barzani ile, Apo ile tam kankalik ilan edecegiz. Bunca asker-polis sehidi, bunca olen Guneydogulu da o amaca hizmet icin.. Buraya yaziyorum, insallah hatirlarsin bunu da.. Saraylim demisti dersin.
Yooo zaten bunlar daha olmadan sormuştum sana bu konudaki sana verdiğim ilk cevapta, , operasyonlara karşı çıkıp askeri katliamcı ilan ettikten sonra akp pkkya özerklik verdiğinde ne diyeceksin demiştim bu sefer de güneydoğuyu niye verdiler dersen komik olmaz mı demiştim sen de ben komik duruma düşmem merak etme demiştin, daha birkaç sayfa yazdık başa döndük.Okudum. PKK korkusundan boyle konusuyorlar'a getirmissin. Videoyu seyretmedigin buradan bile belli, onyargilisin. Kafanda bir sablon olusturmussun ve onun disinda herseye kendini kapatmissin. Inkardasin. Keske boyle yapmakla bebeler olumden kurtulabilse idi, kimsenin evladi yetim kalmasa idi. PKK artik eskisinden cok daha guclu, Guneydogudaki halki da Erdogan "PKK operasyonu" adini verdigi bu son cabalari ile tamamen PKKnin kucagina itti. Artik onlar PKK ve Apoyu sozun tam anlamiyla "cankurtaran" olarak goruyorlar. Videoyu izlese idin bunu da gorebilirdin. Bu yuzden, hendek mendek, operasyon hepsi hikaye.. Kandirmaca.. Hepsi masaya giden yolda atilan birer adim, goreceksin. Bu ulkeyi once masaya, Apo ile muzakereye mecbur birakacaklar, sonra kan dursun diye yaptik diyecekler. Barzani ile, Apo ile tam kankalik ilan edecegiz. Bunca asker-polis sehidi, bunca olen Guneydogulu da o amaca hizmet icin.. Buraya yaziyorum, insallah hatirlarsin bunu da.. Saraylim demisti dersin.
Operasyon bu sekilde yanlisti, onu gene derim. Boyle operasyon olmaz, biz PKK ile ilk defa mucadeleye baslamadik, 30 senedir ediyoruz zaten. Sen hic kendi sehirlerimizin savas yerine cevrildigini gordun mu? Apo Imralida keyifte, Cemil Bayik Kandilden ahkam kesiyor, sen kesmissin elektrigi suyu, kendi sehirlerini savas alanina dondurmus yerle bir edilmesini izliyorsun. Boyle operasyon olmaz. AKP operasyon yapmiyor, kendine masaya oturmak icin mazeret hazirliyor, goreceksin.Yooo zaten bunlar daha olmadan sormuştum sana bu konudaki sana verdiğim ilk cevapta, , operasyonlara karşı çıkıp askeri katliamcı ilan ettikten sonra akp pkkya özerklik verdiğinde ne diyeceksin demiştim bu sefer de güneydoğuyu niye verdiler dersen komik olmaz mı demiştim sen de ben komik duruma düşmem merak etme demiştin, daha birkaç sayfa yazdık başa döndük.
Operasyon bu sekilde yanlisti, onu gene derim. Boyle operasyon olmaz, biz PKK ile ilk defa mucadeleye baslamadik, 30 senedir ediyoruz zaten. Sen hic kendi sehirlerimizin savas yerine cevrildigini gordun mu? Apo Imralida keyifte, Cemil Bayik Kandilden ahkam kesiyor, sen kesmissin elektrigi suyu, kendi sehirlerini savas alanina dondurmus yerle bir edilmesini izliyorsun. Boyle operasyon olmaz. AKP operasyon yapmiyor, kendine masaya oturmak icin mazeret hazirliyor, goreceksin.
Yav benim anlamadigim, Lake ile Yercekimli Erdoganist de degiller.. Ama bu kez onlar da hukumetin dogru bir yola girdigine inanmislar ne hikmetse.. Bu operasyonlarin memleketin hayrina yapildigini saniyorlar, hatta belki de bu sekilde PKKnin bitirilecegine bile inanmislardir. Dogu ve Bati iyice kutuplasiyor, simdiden Guneydogu icin Kurdistan lafini bizler de telaffuz etmeye basladik, oradaki halk ise iyice dislandi, bizlerden koptu, farkinda degiller.. Sonunda Kurdistanin ozerkligi ve baskanlikla biter bu isin sonu. Turkiye oyle bir noktaya gidiyor ki zaten mecbur edilecegiz buna, artik ya terorle mucadeledeki beceriksizlikten, ya da gerisini soylemek bile istemiyorum.zaten bu Erdoğanist kesimi anlamak mümkün değil saraylım.
Çözüm süreci döneminde olanları ,başıboşluğu,pkknın jandarmalık yapmasını ,kendi mahkemesini kurmasını biz eleştirirken aman bir görecektin onları .
Bir hümanistler bir hümanistler .
Cehaletlerini bilmesen kendinden utanırsın o derece yani.
Şimdi ise nerdeyse tüm doğu ortadan kalksın temizlensin diyorlar.
Bir kere de kendi fikirleri olsa ah keşke olsa.
Baş ne derse ...ta onu diyor onlarda.
Yav benim anlamadigim, Lake ile Yercekimli Erdoganist de degiller.. Ama bu kez onlar da hukumetin dogru bir yola girdigine inanmislar ne hikmetse.. Bu operasyonlarin memleketin hayrina yapildigini saniyorlar, hatta belki de bu sekilde PKKnin bitirilecegine bile inanmislardir. Dogu ve Bati iyice kutuplasiyor, simdiden Guneydogu icin Kurdistan lafini bizler de telaffuz etmeye basladik, oradaki halk ise iyice dislandi, bizlerden koptu, farkinda degiller.. Sonunda Kurdistanin ozerkligi ve baskanlikla biter bu isin sonu. Turkiye oyle bir noktaya gidiyor ki zaten mecbur edilecegiz buna, artik ya terorle mucadeledeki beceriksizlikten, ya da gerisini soylemek bile istemiyorum.
Benim oralarda kimim kimsem yok.Allah sonumuzu hayr etsin.ne zaman bitecek bu savas.1 haftadir sur ilcesine yakin bir hastanede esimin yaninda kaliyorum.seslerden durulmuyor.gece gunduz top bomba silah sesleri kesilmiyor.bazen oyle siddetleniyorki odanin camlari zangir zangir sallaniyor.
Duyarliliginiz icin tesekkur ederiz.Benim oralarda kimim kimsem yok.
Medyaya da güvenim tam değil.
Orada çalışan insanlara ulaşmaya çalıştım bir yöntemle.
Cizre ,Silopi,Şırnak,ve Sur'dan devlet memuru isimleri buldum ama yok hiç bir şekilde iletişim kuramadım.
Diyarbakır yakın diye orayı da seçtim bir tek ordan cevap geldi.,Sur nasıl dedim giriş çıkış yasak dediler endişeliler.
Ben iyi misiniz deyince çok mutlu oldular,İstanbul dan selam deyince çok duygulandılar inanamazsınız..
Kimse istemiyor savaşı pkk dışında .
Linklerdeki yazilar uzunmus, anca okudum. Su 2007de kaleme alinmis yazi dunu ve 9 yil sonrasi olan bugunu de icine alarak bayagi guzel tesbitlerde bulunmus. Dedigi de dogru, Turkiye kulturel ve sosyal ozellikleri acisindan federe devlet olmaya musait degil.Ülkemiz bir felakete sürükleniyor hem de her adımı gözlerimizin önünde işliyor bu sürecin.
7 haziranda hezimete uğrayanlar 1 kasımda bir şekilde başa gelmeliydiler .
Bir süreç bu .bu dişlinin bir halkası zarar görmemeliydi.NE yapıp ne edip amaçlarına ulaşmak için kanlı bir yol seçtiler.
Ankara da patlama oldu ve diğer acı olaylar oldu.
Turgut Özal federasyon lafını etti.
Sonra başına neler geldiğini biliyoruz.
O dönem asker çok güçlüydü çünkü.
Bu adamlar iktidara gelir gelmez ilk işleri aynı şey olmasın diye ve zekice davranarak askeri alabora etmek ,güçsüzleştirmek ve itibarsızlaştırmak oldu.
Federasyon ya da Kürt Devleti'nin önündeki en büyük engel askerdi çünkü.
Askerimiz çok güçlüydü bir zamanlar bizim.
Önlerindeki en büyük engel askerdi.
Onları da darbeci diyerek ,cuntacı diyerek saçma sapan ipe sapa gelmez delillerle Silivriye hapsettiler ki o askerlerin tek bir ortak noktası vardı.O paşaların hepsi pkk ile mücadele konusunda uzmandı .
Şimdi çıkıp da kimse ülkede asker var demesin,badem bıyıklılar askeri bitirdi .
Doğuya gönderilen gariban aile çocukları ,gariban mehmetçikler şerefsiz itlere meze olup şehit olurlarken kimse orada operasyon var filan demesin.
Olan sivil halk ile Mehmetçiğe oluyor.
Kimse kusura bakmasın ben bunu destekleyip çanak tutamam.
http://www.aktuel.com.tr/tarih/2013/01/20/ozal-federasyon-istiyordu
http://blog.milliyet.com.tr/turkiye...turme-fikrinin-kisa-tarihi/Blog/?BlogNo=76773
Linklerdeki yazilar uzunmus, anca okudum. Su 2007de kaleme alinmis yazi dunu ve 9 yil sonrasi olan bugunu de icine alarak bayagi guzel tesbitlerde bulunmus. Dedigi de dogru, Turkiye kulturel ve sosyal ozellikleri acisindan federe devlet olmaya musait degil.
Osmanli zamani da BOP da bugune federal devlet ornegi teskil etmiyor benim fikrimce. Osmanli Afrikadan Avrupada Viyanaya kadar savaslarla fethederek imparatorluguna kattigi ulkelerin basina birer vali tayin ederek eyaletler halinde yonetildi. O zaman oyle gerekiyordu. Koca bir imparatorlugun her karis topragini Istanbuldan atla aylarca yol giderek yonetecek degillerdi her halde, birak telefonu, arabayi, telgraf bile daha icat edilmemis o yillarda.. Adamlar mevcudu bolmemis, eyaletlere ayirmamis, sonradan savasla aldigi ulkelere vali atamis ustelik.. Heves edilen Osmanli modeli bu.
Amerika BOP istedi, seni de es baskan yapti diye butun Ortadogunun Turkiye'yi lider kabul edip emrine girecek olmasi hayali de biraz ucuk.. Zaten hepsi de bize dis biliyor halihazirda.. Geriye kaldi Kurdistan Federe Devleti.. Buna bir engel kalmadi iste..
Pqrkon,Saraylim , doğudaki operasyonların doğru olduğunu savunan AKP'lilerin dışında sadece karanfil ve lake yok bu forumda. Ben ve bildiğim pekçok kişi daha var .
Öncelikle ben sana teşekkür ediyorum, çünkü açıksın, netsin. Operasyonlara karşı çıkanlardan sadece 2-3 tanesini samimi buluyorum. Yazdıklarının yarısı belkide daha fazlası benim de düşündüklerim. Özellikle bu operasyonların sonucu konusunda hemfikirim seninle, kandilin yerle bir edilmesi gerektiği konusundada hemfikirim, ordaki sivil halkın operasyonlardan önce çıkartılması gerektiği konusunda da.
Ayrıldığımız nokta oraya operasyonun gerekli veya gereksiz olması . Türkiye Cumhuriyetinin il ve ilçelerinde birileri çıkıp " ben özerklik ilan ettim" deyip heryere hendekler kazıp, Türkiye Cumhuriyeti askerinin oraya girmesine müdehale ediyor, askerleri öldürüyorsa tabii ki orda asayişi sağlayacaktır hükümet. Askerin orayı PKK ya bırakmasını beklemiyorsundur sende sanırım.
Hdp ve PKK nın farkı olup olmadığını burda tartışmak bile bana saçma geliyor artık. Adamlar tüm söylemleriyle PKK nın arkasında dururken, üstelik aslında hdp liler bile PKK ya suç bulmazken, burda aslında hdp li olmayan , sadece onları anlamaya çalışan kesim olarak sen ve birkaç arkadaş konu üzerine yorumlar yapıyorsunuz. Ben daha bir hdp linin çıkıpta senin anlattıklarını anlattığına rastlamadım. Söylemleri hep aynı " çocuklar ölüyor, barış istiyoruz"
"Peki barış nasıl sağlanır?3 yıldır çözüm sürecinde PKK durmadı görmediniz mi? İstediğiniz nedir? " sorusuna hiç cevap alamadım ben . Çünkü aslında onlar için çözüm özerklik.Peki sen bunun farkında mısın? Ben senin özerkliğe sıcak bakmayacağını düşünüyorum. Senin çözüm önerin nedir bu konuda?