Milletin taşımacılığı

Burada yanlış anlamadı isem siz bir başkasından diğer öğrenciyi bırakmasını istemişsiniz, bu etut hocası ona da karışmış. Burada yaptığı doğru değil, diğer kişinin evet veya hayır demesi gerekti. O niye atlamis lafa? Ama etüt hocası kendisi öğrenciyi eve bırakmak istemeyebilir, buna yapacak bir şey yok.

Neden her gün siz kapatıyorsunuz dershaneyi?

Ayrıca son çıkan kişinin kalanları eve götürmesi ne saçma kural, ilk kez böyle bir şey duydum.
Evet ona da karıştı yok yok olmaz siz sıkışıp gidin dedi. Adam çok garip bir durumdaydı bugün ne amaçladı neden böyle bir şey yaptı bilmiyorum Ya saat 22.30'da kapatılınca dershane çok geç oluyor bu şekilde sözlü bir kural var.

Siz neden önde oturmuyorsunuz arkada sıkışıyorsunuz ?
Özellikle babası olmayan çocuğu bırakmak için bile yardım etmeye değer ki arabaya binenler kötü bir şey dememiş.
Öndeki oturan etüt hocası erkek arkadaki öğrencilerle beraber ben kadın olduğum için arkada kız öğrencileri erkek hocayla sıkışık oturmalarını istemedim

Bir iyilik yapıyorsanız tam yapın..

Bırakın başkası ne yapıyorsa yapsın.

Babanızın da kafasını bulandırmayın.

Öğrencilere güzel bir iyilik yapıyorsunuz gittiği yere kadar yapın.
Buradaki mesele iyilik mi gerçekten zaten aylardır biz bırakıyoruz ve mesele etmedik bugün sıkıstık diye rica ettik ve aldığımız cevap bu

Buradaki mesele iyilik mi gerçekten zaten aylardır biz bırakıyoruz ve mesele etmedik bugün sıkıstık diye rica ettik ve aldığımız cevap bu
Ben sunu anlamadim etut hocası herkesi bırakacak kuralina ogrenciler dahil mi yoksa hocalar mi bir birini birakiyor ?eger ogrenciler dahilse bunu bu kurali kiyan kisiye bildirin .x hoca birakmak istemedi ve bu sekilde hos olmayan bir yanit aldim diyebilirsiniz .

Ben sunu anlamadim etut hocası herkesi bırakacak kuralina ogrenciler dahil mi yoksa hocalar mi bir birini birakiyor ?eger ogrenciler dahilse bunu bu kurali kiyan kisiye bildirin .x hoca birakmak istemedi ve bu sekilde hos olmayan bir yanit aldim diyebilirsiniz .
Ôğrenciler dahil değil yarın zaten müdürüme bu konuyu ileteceğim

Nöbetçi öğretmen etüt öğretmenini bırakmak durumunda ôğrencileri değil ama yapmıyor kimse biz gôtürüyoruz buradaki mesele götürüp getirmek de değil bunca ay götürüp getirmişiz siz arkada sıkışarak gidin diyen adamın sözü
Eğer etüd öğretmenini götürmek onun da görevleri arasındaysa üstünüze bunu bildirebilirsiniz.

Zaten siz sıkışın falan demesi nasıl bir insan olduğunu ortaya koyuyor. Yalnızca iş arkadaşınız. Arkadaşınız değil. Muhabbetinizi de ona göre tutarsınız. Ama eğer görevini yerine getirmiyorsa üstlerine bildirilmeli.

O kişinin tavrına ben de sinir olurdum. Babanız iyilik yapmak istemiş kendince haklı ama artık gerçekten birinin yanından geçerken bile tedirgin olan ben, bu iyiliğin suistimal edildiğini düşünürdüm. Babanız bence de gelmesin bir süre ya da farklı bşr yerden aldın sizi. Belki ksrşı taraf da anlar.

Arkadaşlar biz zaten arkadaş sıkışıp gittik hepsini bıraktık buradaki mesele adamın bu şekildeki cümlesi ayrıca onunda evinin üstü. Etüt hocasın8n evi bizim evimizin yolunda değil bizim evimizi bir üç etüt hocasının evi bir uç dershaneyi 10.30'da kapatıyoruz bizim eve varışımız 10.50'yi buluyor ayrıca etüt hocasını bıraksın demedim yolunun üzerindeki öğrenciyi bıraksın dedim. Yok yok siz sıkışarak gidin demesi ne kadar doğru

Dersaneyi neden 10.30da kapatıyorsunuz bunu anlayamadım, eve varma yatma yemek derken 12.00yi bulur sabah nasıl uyanacaksınız :110: Hangi işyeri bir insan evladını geceye kadar çalıştırabilir, daha da kötüsü bir insan neden böyle bir işe razı olur?? Saçmalık toptan başka iş bakın acilen. Gecenin köründe işten çıkmazsanız kim nasıl gidecek sorununuz daçözülmüş olur.

Elli kere sorun öğretmenin cevabı demişsiniz de, cevabında bir problem yok. Kendi arabası, ne yapıp yapmayacağının kararını siz veremezsiniz. Adam bir kere reddetmiş; hala ikinciye, yolunuz üstündeki öğrenciyi götürür müsünüz diye sormuşsunuz. Hayır'dan anlamıyorsunuz. Dolaylı yoldan da olsa bu bir HAYIR cevabıdır. Hayır cevabından sonra ısrar edilmez.

Nasıl öğretmen oluyor bazı insanlar hiç anlamıyorum. Bunlar en temel görgü kurallarıdır. Getir götür yapmak zorunuza gidiyorsa yapmayın, çok basit.

Müdüre de ne diyeceksiniz anlamadım. Yazılı bir kural bile değilmiş bu. Aranızda sözel bir şeymiş. Ki, kurala öğrenciler dahil bile değilmiş. Çıkıp da kimse - bu kişi müdürünüz bile olsa, " Şunu şunu çıkışta al, evine bırak" deme hakkına sahip değil. Ne kadar saçma.

Ne saçma bir sistem. Bu kural karşılığında benzin parası da veriyorlar mı peki? Babanızın hayrına mı servis çekiyorsunuz millete?

Bence kimsenin çocuğunu emanet almayın. Böyle bir olay okumuştum bir aile hergun okula çocuğunu bırakırken komşuda benim çocuğumu da götürün demiş onlarda her gün okula bırakıyormuş çocukları bir kaza olmuş komşu çocuk ölmüş. Ölen çocuğun ailesi diğer aileden davacı olmuş adam hapislerde yatmış.

Adamın söylediğinde bir yanlış görmedim ben. O götürmek istememiş. Zorunda da değil zaten. Belki eve bile gitmiyordu, başka yere gidiyordu söylemek istemedi. Belki iyilik yapmak istemediği için böyle bir cümle kurdu. Belki arabasına almak istemiyor yabancı birisini. Herkesi kendiniz gibi görmeyin. Açıkçası ben de arabama tanımadığım birini almak istemem ya da öğrencimi almak istemem. Devir çok kötü bir devir, insan çekiniyor. Çocuğun başına bir şey gelir, suçu bana atar ne bileyim. Her şey olabilir.

Siz bu insanları evlerine bırakmaktan rahatsızsanız otobüsle gidip gelebilirsiniz veya çıkışta başka bir yere gideceğim gibi bir bahane uydurabilirsiniz.
Adamın soyledigindeki yanlış, siz sıkışarak gidin demesi. Maalesef ben bırakamam diyebilirdi

Arkadaşlar hayırlı geceler. Daha biraz önce bir konu oldu ve inanılmaz öfke doluyum. Ben özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Akşam 3 hoca şeklinde dershaneyi kapatıyoruz. Ben,etüt hocası ve nöbetçi hoca şeklinde. Babamda her gün çıkışta beni alıyor. Neyse nöbetçi hocaların hepsinin arabası var normalde etüt hocasının arabası yok o saatte otobüsle gidiyor. Neyse babamda etüt hocasını bırakayım sevaba gireyim diye bir niyete girdi bu bizim üstümüze görev gibi yapıştı bildiğiniz. Bugünde etüt hocasının evine yakın oturan bir öğrenci varmış bugün onu da bırakalım dedi etüt hocası bende tamam dedim sonra bir öğrencimle de aynı binada oturuyoruz o da var bir ögrencim de babası yok hocam bende sizle geleyim dedi. Arkada dört kişi oluyoruz sıkışacağız nöbetçi hocanın yanına gittim hocam biz çok kalabalık oluyoruz 1 tane öğrenciyi siz bırakabilir mısınız dedim. Yok yok sıkışarak gidin siz dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Hadi tamam neyse dedim yolunun istikametinde olan bir öğrenciye dedim su ögrenciyi sen bırakır mısın biz normalde bırakıyoruz ama çok sıkıstık arkada diye bu etüt hocası yine araya girdi yok yok olmaz olmaz siz sıkışarak gidin diye. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Babama da dedim bir daha gelme ben yürüyerek eve gelirim biz bunların taşımacılığını yapmak zorunda değiliz diye. Babam hala yok iyilik yok Allah bilsin diyor. Sinir olmamak elde değil
Öğrenciyi bırakmanız etik değil. Allah korusun bir kaza olduğunda iyilik yapmıştım diyemezsiniz sorumlusu siz olursunuz. Bunu babanıza da soyleyin bir daha arabaya öğrenci kabul etmeyin. 13 yıldır ogretmenim aynı binada iki ogrencim oldu bir kere bile getir götür yapmadım. Yapmayın. Yasakmış alamam deyin. Veliye de deyin herkes kendi halletsin.

Kendi arabanız var, tehlike içinde gitmek zorunda kalıyorsunuz. Diğer arkadaşların dediğinin aksine ben diğer hocalara sinirlendim. Istemiyorlarsa bahane uydurur insan, onlara mı kalmış, sıkışarak gidin bilmem ne demek. Kaza yapsanız can güvenliği yok, bir seferlik bir şey değil. Bence arabayla gitmeyi bırakın araba bozuldu diyerek.

Back
X