Milletin taşımacılığı

Arkadaşlar hayırlı geceler. Daha biraz önce bir konu oldu ve inanılmaz öfke doluyum. Ben özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Akşam 3 hoca şeklinde dershaneyi kapatıyoruz. Ben,etüt hocası ve nöbetçi hoca şeklinde. Babamda her gün çıkışta beni alıyor. Neyse nöbetçi hocaların hepsinin arabası var normalde etüt hocasının arabası yok o saatte otobüsle gidiyor. Neyse babamda etüt hocasını bırakayım sevaba gireyim diye bir niyete girdi bu bizim üstümüze görev gibi yapıştı bildiğiniz. Bugünde etüt hocasının evine yakın oturan bir öğrenci varmış bugün onu da bırakalım dedi etüt hocası bende tamam dedim sonra bir öğrencimle de aynı binada oturuyoruz o da var bir ögrencim de babası yok hocam bende sizle geleyim dedi. Arkada dört kişi oluyoruz sıkışacağız nöbetçi hocanın yanına gittim hocam biz çok kalabalık oluyoruz 1 tane öğrenciyi siz bırakabilir mısınız dedim. Yok yok sıkışarak gidin siz dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Hadi tamam neyse dedim yolunun istikametinde olan bir öğrenciye dedim su ögrenciyi sen bırakır mısın biz normalde bırakıyoruz ama çok sıkıstık arkada diye bu etüt hocası yine araya girdi yok yok olmaz olmaz siz sıkışarak gidin diye. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Babama da dedim bir daha gelme ben yürüyerek eve gelirim biz bunların taşımacılığını yapmak zorunda değiliz diye. Babam hala yok iyilik yok Allah bilsin diyor. Sinir olmamak elde değil
Kimseyi taşımayın. Allah korusun kaza bişey olsa suçlu olursunuz. Sizden önce nasıl gidip geliyolarsa öyle devam etsinler.

babama yok iyilik olsun diyor bende ne iyiliği onlar neden iyilik diye düşünmüyor da siz sıkışarak gidin diyor dedim
Çünkü babanızın karakteri iyilik yapmayı düşğnmek üzwrine. Diğer öğretmenin karakteri ise böyle değil. Herkes şahsına münhasır. Böyle genellemelere girmekten uzaklaşın. Size mantıklı/yapılması gereken gibi gelen şey başkaları için öyle değil. Birileri yapıyor ya da yapmıyor diye bir davranış/hareket yapılmaz. Sizin içinizden geliyorsa yaparsınız, gelmiyorsa yapmazsınız.

Sinir olacak bir durum yok aslında. Hep beraber gitmek için tüm insanları kabul eden siz ve babasızsınız. Kendi kararınızı sonra başkalarına devretmek istemişsiniz ama diğerleri bu fikri benimsememişler. Benimsemek zorunda da değiller zaten. Diğer insanların arabanıza binmesini istemiyorsanız o halde siz de diğerleri gibi müsait olmadığınızı söyleyin.
Biz normalde etüt hocasını bırakıyoruz. Etüt hocası bir ögrenci de yakın o da gelsin dedi tamam dedim. Sonra diğer ögrenci de geldi beni de bırakın dedi gelmek istediğini söyledi biz arkada 4 kişi oluyoruz bende nöbetçi hocaya gittim ve hocam yolunuzun üstüyse eğer ögrenciyi de bırakır mısınız dedim( ki yolunun üstü çünkü ögrencinin evi yürüme mesefesi 3 dakika hava karanlık diye muhtemelen arabyla gitmek istedi) doğru bir üslupla bana hayır hocam bile deseydi tamam derdim yok yok siz sıkışarak gidin dedi direkt olarak zaten bende buna sinir oldum dershanenin kuralı da nöbetçi öğretmen kalanları bırakmak zorunda şeklinde sözsel bir kural ama ne hikmetse diğerleri de bu hocada bu kurala asla uymuyor

Biz normalde etüt hocasını bırakıyoruz. Etüt hocası bir ögrenci de yakın o da gelsin dedi tamam dedim. Sonra diğer ögrenci de geldi beni de bırakın dedi gelmek istediğini söyledi biz arkada 4 kişi oluyoruz bende nöbetçi hocaya gittim ve hocam yolunuzun üstüyse eğer ögrenciyi de bırakır mısınız dedim( ki yolunun üstü çünkü ögrencinin evi yürüme mesefesi 3 dakika hava karanlık diye muhtemelen arabyla gitmek istedi) doğru bir üslupla bana hayır hocam bile deseydi tamam derdim yok yok siz sıkışarak gidin dedi direkt olarak zaten bende buna sinir oldum dershanenin kuralı da nöbetçi öğretmen kalanları bırakmak zorunda şeklinde sözsel bir kural ama ne hikmetse diğerleri de bu hocada bu kurala asla uymuyor
Nasıl yani nöbetçi öğretmen kimi bırakmak zorunda? Diğer öğretmenleri mi öğrencileri mi? Dershanenin normalde servis hizmeti var mı?

Emrivakilerden oldum olası nefret etmişimdir. İki gün işimiz var eve gitmeyeceğiz deseniz üçüncü gün anlarlar. Yada yekten çok kalabalık oluyoruz olmuyor böyle deyin gitsin. İyilik güzellik bir yere kadar. Kullanıldığınızı hissettiğinde yere batsın o iyilik

Mecbur değil.
Siz kendiniz istiyorsunuz diye herkes isteyecek diye bir kural yok.
Adamın acelesi vardır, işi vardır, benzini
Hesaplıyordur. Bin tane olasılık var.
Siz iyilik etmek istiyorsunuz diye herkesten bu beklentiye giremezsiniz
Kendi tercihinizi insanlardan bekleyemezsiniz. Bunu siz tercih ediyorsunuz
Zaten mecbur değil de dalga geçer gibi siz sıkışık gidin demesi iyi niyet göstergesi değil 😀

Diğer öğrencinin " beni bırakın" isteğini nasıl bir üslupla söylediğini bilemem ama rica etmediyse o da kabalık etmiş.

Kurala diğer hocalar uymuyorsa siz hiç uymayın.

Diğer öğrencinin " beni bırakın" isteğini nasıl bir üslupla söylediğini bilemem ama rica etmediyse o da kabalık etmiş.

Kurala diğer hocalar uymuyorsa siz hiç uymayın.
Bence diger hocaya yani arabanıza aldiginiz hocaya ogrencileri davet etmemesini soyleyin ayrica son cocuk bende geleyim dediginde arabada yer yokta diyebilirdiniz neden evet dediniz ?

yolunun istikametinde olan bir öğrenciye dedim su ögrenciyi sen bırakır mısın biz normalde bırakıyoruz ama çok sıkıstık arkada diye bu etüt hocası yine araya girdi yok yok olmaz olmaz siz sıkışarak gidin diye.

Burada yanlış anlamadı isem siz bir başkasından diğer öğrenciyi bırakmasını istemişsiniz, bu etut hocası ona da karışmış. Burada yaptığı doğru değil, diğer kişinin evet veya hayır demesi gerekti. O niye atlamis lafa? Ama etüt hocası kendisi öğrenciyi eve bırakmak istemeyebilir, buna yapacak bir şey yok.

Neden her gün siz kapatıyorsunuz dershaneyi?

Ayrıca son çıkan kişinin kalanları eve götürmesi ne saçma kural, ilk kez böyle bir şey duydum.

Ogretmenleri geciyorumda bu ogrenciler kac yasinda aileleri nerede? Bildigim kadariyla (bizim burda böyle) etud merkezleri okuldan alip etud yaptirip eve birakmak icin servis yapıyorlar zaten.

Siz niye ogretmen olarak boyle bir gorev yuklendiniz ki? Bu etudun/dershanenin sahibi misiniz?

Arkadaşlar hayırlı geceler. Daha biraz önce bir konu oldu ve inanılmaz öfke doluyum. Ben özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Akşam 3 hoca şeklinde dershaneyi kapatıyoruz. Ben,etüt hocası ve nöbetçi hoca şeklinde. Babamda her gün çıkışta beni alıyor. Neyse nöbetçi hocaların hepsinin arabası var normalde etüt hocasının arabası yok o saatte otobüsle gidiyor. Neyse babamda etüt hocasını bırakayım sevaba gireyim diye bir niyete girdi bu bizim üstümüze görev gibi yapıştı bildiğiniz. Bugünde etüt hocasının evine yakın oturan bir öğrenci varmış bugün onu da bırakalım dedi etüt hocası bende tamam dedim sonra bir öğrencimle de aynı binada oturuyoruz o da var bir ögrencim de babası yok hocam bende sizle geleyim dedi. Arkada dört kişi oluyoruz sıkışacağız nöbetçi hocanın yanına gittim hocam biz çok kalabalık oluyoruz 1 tane öğrenciyi siz bırakabilir mısınız dedim. Yok yok sıkışarak gidin siz dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Hadi tamam neyse dedim yolunun istikametinde olan bir öğrenciye dedim su ögrenciyi sen bırakır mısın biz normalde bırakıyoruz ama çok sıkıstık arkada diye bu etüt hocası yine araya girdi yok yok olmaz olmaz siz sıkışarak gidin diye. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Babama da dedim bir daha gelme ben yürüyerek eve gelirim biz bunların taşımacılığını yapmak zorunda değiliz diye. Babam hala yok iyilik yok Allah bilsin diyor. Sinir olmamak elde değil
Siz neden önde oturmuyorsunuz arkada sıkışıyorsunuz ?
Özellikle babası olmayan çocuğu bırakmak için bile yardım etmeye değer ki arabaya binenler kötü bir şey dememiş.

Arkadaşlar biz zaten arkadaş sıkışıp gittik hepsini bıraktık buradaki mesele adamın bu şekildeki cümlesi ayrıca onunda evinin üstü. Etüt hocasın8n evi bizim evimizin yolunda değil bizim evimizi bir üç etüt hocasının evi bir uç dershaneyi 10.30'da kapatıyoruz bizim eve varışımız 10.50'yi buluyor ayrıca etüt hocasını bıraksın demedim yolunun üzerindeki öğrenciyi bıraksın dedim. Yok yok siz sıkışarak gidin demesi ne kadar doğru
iste adam bir kere yapsa üstüne yapisacagini bildigi icin bastan hayir demis. bu isler boyledir yani hele o kadar yakinsa bir sure sonra ozel sofor olursun
adam akillilik etmis aslında. keske onde siz babanizla otursaydiniz arkada onlar sıkışsaydı.
ama neyse bir daha boyle yapmayin
cunku neden?
istiap haddi diye bir sey var. yani arabaya haddinden fazla kisi alma durumu.
bir kaza yasandi allah korusun. sigortaniz aractakilere bedeni hasarlarini öder- hem de bol keseden oder. ama ruhsat sahibine der ki; senin araban 5 kişilik sen 6 ksii tasimisdin. istiap haddini astin. bu paralari senden rücu ediyorum, bana geri öde.
cok ciddiyim, bu konuyla ilgili bir yerde birkac sene calismistim. sigortalar böyle yapiyor yani. risk almaya cidden gerek yok. simdi lutfen diyenler (allah korusun) bir kaza gecirse tabii ki yasal haklarini almak icin mucadele edecekler. o yuzden hic risk almayin

Zaten mecbur değil de dalga geçer gibi siz sıkışık gidin demesi iyi niyet göstergesi değil 😀
Fazla iyi niyetin de sonuçlarını az çok görüyor insan zamanla.
Gece 22.30da işten çıksam biri bana şunu da eve bıraksa diye ek iş çıkarsa ben de kabul etmem.
Konu sahibinin babası işgüzar diye neden ben ekstra yük alayım?

Bir iyilik yapıyorsanız tam yapın..

Bırakın başkası ne yapıyorsa yapsın.

Babanızın da kafasını bulandırmayın.

Öğrencilere güzel bir iyilik yapıyorsunuz gittiği yere kadar yapın.

Nasıl yani nöbetçi öğretmen kimi bırakmak zorunda? Diğer öğretmenleri mi öğrencileri mi? Dershanenin normalde servis hizmeti var mı?
Nöbetçi öğretmen etüt öğretmenini bırakmak durumunda ôğrencileri değil ama yapmıyor kimse biz gôtürüyoruz buradaki mesele götürüp getirmek de değil bunca ay götürüp getirmişiz siz arkada sıkışarak gidin diyen adamın sözü

Bence diger hocaya yani arabanıza aldiginiz hocaya ogrencileri davet etmemesini soyleyin ayrica son cocuk bende geleyim dediginde arabada yer yokta diyebilirdiniz neden evet dediniz ?
Babası yok(babası ölmüş değil birkaç sebeb var ôğrencimin biraz psikolojisi de bozuk yani nasıl desem mesela cıkıs saati gelir yanımda dikilir ben anlarım beni götürün demek istediğini mesela arabaya binsin inerken tesekkür etmez nereden dönmemiz gerektiğini söylemez ) tedirgin oluyor gece diye bir şey diyemedim nöbetçi ôğretmenden rica ettim o da siz sıkışıp gidin dedi işte normalde etüt öğretmeninin çağırdığı ôğrenci olmasa rahat rahat giderdik ama o geldi bugün bu öğrenci de bizimle geliyor dedi hocam biz arkada şuan 4 kişi oluyoruz nöbetçi öğretmenden rica edeyim dedim

Back
X