• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Millet neden bu kadar savurgan?

Yepyenihayat

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
482
498
18
34
Kızlar bir paylaşım sitesinde çeyiz sayfalarına denk geldim. Bir bakayım fikir olsun neler alıyorlar dedim. Saçma sapan şeylere dökülen paralar. Plastikler, renkli rünklü belki 1 ay sonra boyası gidecek solacak eşyalara verilen paralar. Bişeyi bir tane alırsın dimi? Her renginden almalar. Ciddi anlamda Türkiye de mi yaşıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ucu mal alacak kadar zengin değilim. Benim gibi mi düşünüyorsunuz sizde.neden bu savurganlık ?

Kızlar bir paylaşım sitesinde çeyiz sayfalarına denk geldim. Bir bakayım fikir olsun neler alıyorlar dedim. Saçma sapan şeylere dökülen paralar. Plastikler, renkli rünklü belki 1 ay sonra boyası gidecek solacak eşyalara verilen paralar. Bişeyi bir tane alırsın dimi? Her renginden almalar. Ciddi anlamda Türkiye de mi yaşıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ucu mal alacak kadar zengin değilim. Benim gibi mi düşünüyorsunuz sizde.neden bu savurganlık ?

Villada kirada oturan tanıdığım var, öyle çok kişi de değiller anne baba iki küçük çocuk

gösteriş merakı cnm.

Aslında yaşama biçimi, kimi eline para geçince anında harcar, diğeri saklar zor günler için. Bu nedenle ilk gruptaki kişiler zor zamanları dibine kadar yaşar, diğer grup ise yaşam kalitesini aynı düzeyde korur. Tercih meselesi.

Aklima su geldi

images.webp

Özeniyorlar doğal olarak. :)
Bir milyoncular ne için var..:)
Çok ucuza bir sürü bahsettiğin o renk renk tabaklar, sürahiler, kap kacaklar.. Çevremdeki arkadaşlarımdan biliyorum ben çeyiz hazırlığında olmadığım için. :KK51: Ben az ve öz alacağım, her şey gerektiği kadar olmalı.. bence.

Türk halkının savurganlığı çok önceden, hatta Osmanlıdan beri süregelen bişey. Ne yaparsan yap o savurganlık gitmiyor bizim milletimizden. Ücretlerin de düşük olduğunu herkes biliyor, maaşların yani. Buna rağmen bu ülkenin fakiri de, zengini de savurgan. Bu savurganlığın önüne hiçbir hükümet geçemedi, bu da geçemiyor, geçilemeyecek de. Mesele 'herkesin parası kendine, istediği gibi harcar' meselesi değil aslında ama günün sonunda herkesin kendi tercihi. Tercihler yanlış da olsa yapacak bişey yok. Biz böyle savurgan, israfçı, üretmekten ziyade tüketen acayip bir toplumuz, saçma sapan şeylere para veren çok insan var. Gelir dağılımı çok adaletsiz, bir tarafta aç, evsiz insan dolu diğer tarafta böyle saçma sapan şeylere para veren dolu.

Bende özenti olduğunu düşünüyorum :) aldıkları herşeyi paylaşıyorlar,tek taşını paylaşıyorlar... Ya bazıları bornozu ile bile resim paylaşıyor :) bu Nasıl bişey.. Sosyal medya bizi Nasıl bir yozlaşma içine sokuyor? Aslında yüksek lisans yapmak istiyorum ve bu konu hakkında bilimsel bir araştırma yapmak istiuorum. Hayaller ve hayatlar durumu olmaz umarım ;)

Yenı ev kıruyrlar dıye heveslenyrlar bence bı sakıncası yok herkes kendı calısıp alıyr benım paramla alınmadgna gre benı alakadar etmez ama bazıkarı pembe poncıklıgını abartıyr buna kızıyrum mutfak kmple pembe anladık nrmal dedık otrma takımı pembe ay pembe zehrlenmesı dedık salon takımı da pembe eh yuh artık deddık yatak odası banyo pembe artık bu evrede pembe kusmaya baslıyruz ... ergen gıbı cok sacma ergen bıle yapmaz o evde sadece kadın mı yasayacak pekı esı ??? acıyrum adamcagızlar kendı evınde bıle emanet gıbı yanı ben oyle hıssederdım kendı evımde benım duzenledıgım bı alanım olmalı cunku yrgınlugum orda atmalıyım orda rahatlamalıyım ısın stresını pembeler arasında atamam ne bılıyım neyse tabı kımseye bısı denmıyr kırılmasın hevesı kacmasın dıye hııı cık gızıl olms cınım dyrum

Bu savurganlık koca ekonomiyi bağlar, gayet de güzel bağlıyor yani bizi ama günün sonunda ekonomik tercih sonuçta bu saçmalıklar.
Benim değinmek istediğim noktaya çok güzel açıklık getirmişsiniz. Değerli fikrinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bende bugün onu düşündüm. Saatlerdir düşünüyorum hatta. Dışarda aç binlerce insan varken 1 liraya bile muhtaç insanlar varken. Kimisi elindekini son kuruşuna kadar kendine harcıyor. Kimisi çok zengin harca harca bitiremiyor. İftar da düşündüm hergün çeşit çeşit yemek yapıyoruz yapamayanlar? Kaçına yetişebiliyoruz veya parasızlıktan okuyamayanlar kaçına çözüm üretebiliyoruz? Kendimi çok sorguladım

Bilemiyorum, yaşam şekli mi, yetişme şekli midir, nedir.
Ben evlenirken hic israf yapmadim desem, benden daha az bütçeyle evlenen çikar. Ama şunu gönül rahatligiyla söyleyebilirim her şeyin iyisini indirimde buldum. Bazi şeyleri rahmetli annem dusunup almiş, begenmemezlik yapmadim. Karsi taraftan hicbir sey beklemedim, israrla nisan alisverisi yaptilar pardesu, elbise, ayakkabi, basortu, canta, pijamayi 500 tlye aldim. Kayinvalidemlere gore dusunduklerinden cok az bir meblaydi bu, tabi ki hala baskalarina fazla gelebilir, digerlerine az gelebilir...

Bence insanlarin onceligi 'tuketmek' olmuş. Sorun bu. Etrafimizda da bu tarz cok insan var. Goruyorum ki ancak para harcayinca tatmin olabiliyorlar. Açikça canim sıkkın, alisveris yapip rahatlayayim kafa dagitayim diyeni de var...

Back
X