Tavuk Yemekleri 'Milföy Çanağında Soya Soslu Mantarlı Tavuk' Gurme Kocam Sponsorluğunda..:)

Genel değerlendirme puanınız ?

• 1 puan

OY: 2 7,7%
  • 2 puan

OY: 0 0,0%
  • 3 puan

OY: 0 0,0%
  • 4 puan

OY: 6 23,1%
  • 5 puan

OY: 18 69,2%

• Ankete Katılan
    26

tikitik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
118
20
$1 (712 x 534).jpg
Sonunda bende başardım ve yaptım yemeğimi.. Uzun uğraşlar sonunda tavuğumu sizlere sunmak benim için çok heyecan verici. :KK42: Yemek yapma işlerinde henüz yeni ve meraklıyım, becerimin el verdiği ölçüde bir şeyler yapmaya çalışıyorum.. Yemeği biz keyifle yedik :KK56: bu tarifi umarım sizlerde beğenirsiniz.. :KK16:
Tarifimiz 4 kişiliktir..
$malzemeli (2136 x 534).jpg Terbiye için malzemeler: 350 gr tavuk göğsü, soya sosu, kekik, pul biber, köri, domates, soğan, sarımsak, zeytin yağı.
Öncelikle jülyen doğranmış tavuk göğsünü soya sosu, ince çekilmiş soğan ve sarımsak bir tane domates, pul biber, köri, kekik ve biraz zeytin yağı ile karıştırarak terbiye edip bir kaç saat dolapta dinlendirmek üzere buz dolabına kaldırıyoruz.. Bu arada milföy çanaklarını hazırlıyoruz.
$milföy (2) (2848 x 534).jpg
Merdane ile incelttiğimiz milföyü kalıp ile keserek yuvarlak elde ediyoruz. (ben bunu kase ile yaptım)
$milföy (1424 x 534).jpg
Ve sonra daha küçük bir kalıp ile kestiğimiz yuvarlağı büyük olanın üzerine kapatıyoruz. Bu aşamada altta ki hamura kürdan ile delik açarak kabarmasını engelliyoruz. Kenarlarına çok fazla bastırmadan üzerine kapattığımız milföyün üzerine yumurta sürerek 160 derecede ısınmış fırında kabarması için pişiriyoruz. Ben kenarlarına bıçak ile şekil yaptım. (isterseniz aynı boyutta iki daire hamuru da üst üste koyup kabartabilirsiniz ben onu da yaptım fırından çıkınca ortasını bıçakla açarak kullanabiliyorsunuz daha pratik oluyor.)
$malzemeee (600 x 400).jpg
Tavuk soteyi yapmak için kullanacağım malzemeler: Krema, kırmızı biber, yaklaşık bir paket mantar, bir kaç damla limon suyu, soya sosu, soğan, havuç. (havuç başka bir şeyden artmıştı renk katması için kullandım) Kaşar peyniri ve mısırı milföy çanaklarına doldururken kullanacağız.
$doðrama (1797 x 444).jpg
Soğan, biber, mantar ve havuç jüljen doğranır.
$sote (2136 x 534).jpg
Az yağda soğan, biber mantar ve havuç sırası ile sotelenir. Ve bunlardan ayrı olarak dinlendirdiğimiz tavuklar sotelenir. Suyunu çekmeye yakın tavuklara soya sosu,3 çorba kaşığı krema ve bir kaç damla limon sıkılır.
$tavuk sote (1424 x 534).jpg
Sotelenen tavuklara soğan, biber mantar eklenerek bir kaç dakika sonra ocaktan alınır.
$fýrýn (712 x 534).jpg
Fırından çıkardığımız milföylerin ortasını açarak hazırladığımız tavuk karışımını içine dolduruyoruz. (ben bu aşamanın fotoğrafını çekmeyi unuttum:KK43: ) Üzeri kaşar peyniri ve mısır ile kapatarak son kez peynirler eriyene kadar fırınlanır..
$2 (712 x 534).jpg $1 (712 x 534).jpg Milföy çanaklarımız hazır :)
$sunum (712 x 534).jpg Yanında pilav ile servis ettim.:KK16: Afiyet Olsun :KK54:

çok lezzetli görünüyor :KK56::KK56:

eline sağlık canım başarılarr :KK16::KK16:

Değişik bir tarif olmuş.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

X