Merhaba biz normalde Almanya’da yaşıyoruz kızımın çocuk doktoru şu zamana kadar Almanya’da kafa ölçümünü 2 kere yaptı ve bir problemden bahsetmemişti. Bıngıldağının ne zaman kapandığını da söylememişti. Kızımın kulağında sıvı biriktiği için Türkiye’ye geldik kbbye muayene olması için. Çocuk doktoruna da bir gösterelim dedik. Çocuk doktoru 45.5 cm ölçtü çok küçük %3-%10 persantil arası kafası çocuk nörolojisi görsün dedi. Çocuk nörolojisine götürdük profa özel muayenehanesine. Kafası küçük dedi çocuk genetik, çocuk metabolizma ve çocuk psikiyatrisi görsün dedi. Anestezili MR çektirin dedi. Hepsi için Akdeniz Üniversitesi hastanesinden randevu aldık. MR için hazirana randevu verdiler. Metabolizmaya bugün götürdük kan ve idrar verdik. Yarın genetikte muayene olacak. Ben hamileyken nipt testi yaptırmıştım. 80 tane genetik hastalığa zaten bakılmıştı. Genetikte napacaklar bilmiyorum. Psikiyatriye haftaya gideceğiz. Kızım şimdi kulaktaki sıvı için antibiyotik kullanıyor. Doktor kulaktaki sıvı sorununu acilen çözün dedi. Gerekirse sıvıyı küçük bir operasyon ile alacaklar. Ama bu mikrosefali durumu aşırı sinirlerimi bozuyor psikoloji falan kalmadı. Kızım 22 aylık asla komut almıyor 4-5 kelime (baba dede mama gel gitti bir) başka bir şey söylemiyor. İşaret etmiyor. Bay bay yapar alkış yapar bir derken parmakla 1 yapar. Şekilleri küpe sokar eline kalem boya alıp boyar kitap getirir oku der gibi kitap okutur. Elimden tutar merdiven iner çıkar. Yüksek bir yerden bir şey alacak mesela sandalyeyi oraya iter üstüne çıkar alır. Kapı açar kapatır. Işıkları açar. Bilmiyorum bizi baya bi korkuttular.