• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cananur

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
545
136
648
44
Konu silindi

Son düzenleme:
ben 2 kere yaptırdım arkadasım ılkı negatif ıkıncısının sonucunu bekliyorum ama yine negatif sanırım idrar testi yaptım cunku
ılkinde 9 iyi kalite embryodan 2 tane si genetik tanıyı gecti transfer edildi
ikincisinde 8 iyi kaliteden 1 tane kaldı ve tek embryo transfer edildi
diger tup bebek yaptıran arkadaslardan daha zor pgt cunku az embryo cıkıyor ve o herzaman cok cok iyi kalitede olmuyor buda senın gebelik sansını dusuruyor ve donduramıyorsun cunku genellikle o kadar cok embryon olmuyor
tabiki bir cok gebelik pgt ile dusukle sonuclanmıyor bastan saglam embriyo secilmis oluyor
hem iyi yanlari hem kotu yanları var
saglıklı bebek icin biraz daha fazla beklemen gerekiyor
enazından benim icin oyle oldu
2 kere tup bebek yaptırdım toplam 3embryo transfer edildi
genetik problemimiz olmasaydı 6 embryo transfer edilms olacaktı (3 birinde 3 oburunde)
yani sansım 2 katı olacaktı
kısmet tabi insallah senin daha cok saglam embryon olur

canım merhaba benim ilk denememdi. pgt yapıldı. 15 yumurtam toplandı 9 tanesi döllendi 2 tanesi sağlıklı çıktı ve şimdii hamileyim. senin problemin neydi canım neden pgt önerildi sana?

Arkadaşlar bana dr mikroenjeksiyon PGT yöntemiyle tüp bebeği önerdi . Bu şekilde hamile kalan var mı aranızda Bilenler lütfen cevap yazsın Şimdiden teşekkür ederim . Allah hayırlısıyla bizlerede sağlıklı hayırlı evlatlar verir inşallah sevgiler selam ve dua ile..............

merhaba arkadaşlar bende c.martesi günü gen artla görüştüm büyük ihtimalle bugün iğnelere başlıyacağım saat 12 '15 de ultrasona gircem ama volkan hoca bizede pgt işlemi yapılcağını söyledi şimdi benim de kafam karıştı ya sağlam embriyo sayısı çıkmazsa okadar iğne ilaç vuruncağız artı birde ilaç hakkımda bitiyor yani anlayacağınız iki ucuda çıkmaz sokak rabbim hakkımızda hayırlısını versin bütün arkadaşlara tredavisinin hayırlı olmasını dilerim dualarımızı eksik etmeyelim birbirimizden çünkü çok ihtiyacımız var.....

ben 2 kere yaptırdım arkadasım ılkı negatif ıkıncısının sonucunu bekliyorum ama yine negatif sanırım idrar testi yaptım cunku
ılkinde 9 iyi kalite embryodan 2 tane si genetik tanıyı gecti transfer edildi
ikincisinde 8 iyi kaliteden 1 tane kaldı ve tek embryo transfer edildi
diger tup bebek yaptıran arkadaslardan daha zor pgt cunku az embryo cıkıyor ve o herzaman cok cok iyi kalitede olmuyor buda senın gebelik sansını dusuruyor ve donduramıyorsun cunku genellikle o kadar cok embryon olmuyor
tabiki bir cok gebelik pgt ile dusukle sonuclanmıyor bastan saglam embriyo secilmis oluyor
hem iyi yanlari hem kotu yanları var
saglıklı bebek icin biraz daha fazla beklemen gerekiyor
enazından benim icin oyle oldu
2 kere tup bebek yaptırdım toplam 3embryo transfer edildi
genetik problemimiz olmasaydı 6 embryo transfer edilms olacaktı (3 birinde 3 oburunde)
yani sansım 2 katı olacaktı
kısmet tabi insallah senin daha cok saglam embryon olur

elifim kızım olsaydı adını elifnaz koycaktık daha evlenmeden karar vermiştik buna .8 yıl geçöti hala bekliyoruz.senin de translokasyonmuydu acab ve hangi kromozomlar.ümidini yitirmek için erken bence kan tahlilini bekle senin perşembe değil mi tahlil günün.hayırlısı canım ya inş tutunmuştur...

Arkadaşlar bana dr mikroenjeksiyon PGT yöntemiyle tüp bebeği önerdi . Bu şekilde hamile kalan var mı aranızda Bilenler lütfen cevap yazsın Şimdiden teşekkür ederim . Allah hayırlısıyla bizlerede sağlıklı hayırlı evlatlar verir inşallah sevgiler selam ve dua ile..............

bizde 3 kez pgt denedik .1.de 3 embriyo ;2.de 1 emriyo ;3.de 3 embriyo oluştu ama hiçbiri tutunmadı yani hepsi negatif.senin genetik problemin nedir.bizde eşimde resiprokal translokasyon var.allah yardımcımız olsun işimiz gerçekten çok zor...

benimde 4. denemem di 18 embriyooluştu 10u pgt ye alındı 5 i sağlıklı çıktı 3 ü yerleştirildi ve şimdi hamileyim ümidinizi yitirmeyin olumlu düşünün en baştan ya sağlıklı çıkmazsa diye düşünürseniz bu sizi psikolojik olarak yorar hayırlısı

bizim 1 ile 5 inci kromozomlar arası parca degısımı var
ve bizim saglıklı embryo sayımız cok az bu translokasyondan dolayıymıs
cok az kısıde goruluyor ama bizde cıktı nasip

bizim 1 ile 5 inci kromozomlar arası parca degısımı var
ve bizim saglıklı embryo sayımız cok az bu translokasyondan dolayıymıs
cok az kısıde goruluyor ama bizde cıktı nasip

elifcim bu arada iki tür translokasyon varmış bizimki resiprokal translokasyon diğerinin latince ismini tam olrak hatırlayamadım .ama tedavide zor olan resiprokal olanmış .sizinkide resiprokal translokasyon mu.ve trasnlokasyonun bayan ya da erkekte olması sonucu farklı etkiliyormuş.kadında olmasının eğer sağlam embriyo bulunabilirse erkeğe göre daha avantajlı olduğunu söyledi prof.sizde problşem kimde bizde eşimin 1ve 3

benimde 4. denemem di 18 embriyooluştu 10u pgt ye alındı 5 i sağlıklı çıktı 3 ü yerleştirildi ve şimdi hamileyim ümidinizi yitirmeyin olumlu düşünün en baştan ya sağlıklı çıkmazsa diye düşünürseniz bu sizi psikolojik olarak yorar hayırlısı

esencim inş hayırlı olsun allah kucağına alacak ikizler nasip etsin inş.birşeyler sorabilir miyim .sizde problem neydi resiprokal translokasyon mu ve hangi kromozomlar?.problem kimdeydi.tedavini nerede yaptırdın lütfen bizi bilgilendirir misin

arkadaşlar bir şey sorcam bu forumda translokasyoın hastası 4 kişi miyiz biz.eyetkiner, elif ,hituci ve ben.başka arkadaşlar varsa tecrübelerini bizimle paylaşırlar mı acaba

canım merhabalar doktorum banada pgt dedi ama bu dediğiniz hastalık nasıl anlaşılıyor bizde sadece kan pıhtılaşması çıktı ve doktor bazı kromozonlarada bakcağını söyledi onun için pgt yapcaz dedi ama kromozom testi verdik bir şey çıkmadı

canım merhabalar doktorum banada pgt dedi ama bu dediğiniz hastalık nasıl anlaşılıyor bizde sadece kan pıhtılaşması çıktı ve doktor bazı kromozonlarada bakcağını söyledi onun için pgt yapcaz dedi ama kromozom testi verdik bir şey çıkmadı

canım bunun için genetik testi yapılıyor.bizim üç ayrı üniversiten genetik labaratuvarında birde yurt dışında bir labaratuvarda yapıldı.pgt yaptırdığımız dönemlerde de merkezler kendisi yaptı.sonuçlar hemen çıkmıyor.aşama aşam yapılıyor.bazen 2 kere kan verdiğimiz bile oldu...

canım bunun için genetik testi yapılıyor.bizim üç ayrı üniversiten genetik labaratuvarında birde yurt dışında bir labaratuvarda yapıldı.pgt yaptırdığımız dönemlerde de merkezler kendisi yaptı.sonuçlar hemen çıkmıyor.aşama aşam yapılıyor.bazen 2 kere kan verdiğimiz bile oldu...

canım o dedigin testi bizde karı koca yaptırdık hatta 25 gün bekledik çıkmasını işte o teste bende ve eşimde heterezigot mutasyonu saptandı. öyle oluncada doktor pgt önerdi

canım o dedigin testi bizde karı koca yaptırdık hatta 25 gün bekledik çıkmasını işte o teste bende ve eşimde heterezigot mutasyonu saptandı. öyle oluncada doktor pgt önerdi

canım bizim problemimiz aynı değil ama sizinki hakkında da ayrıntılı bir bilgim yok umarım şanslı gruptasınızdır.translokasyon değil demekki sizinki.allah yardımcımız olsun zor işler bunlar.

benim esimde 13 14 translokasyon hastasi
banada mikroenjeksiyonla pgd yapildi
iki tane konuldu cunku kalilte dusuktu
suanda cok sukur ikizlere hamileyim
iki tane cadiya
umareim umut olur
allah bu yoldakilerin yar ve yardimcisi olsun

benim esimde 13 14 translokasyon hastasi
banada mikroenjeksiyonla pgd yapildi
iki tane konuldu cunku kalilte dusuktu
suanda cok sukur ikizlere hamileyim
iki tane cadiya
umareim umut olur
allah bu yoldakilerin yar ve yardimcisi olsun

Çok sevindim güle güle büyüt evlatlarını. Benim eşimde senin eşininle aynı problemde. ayrıca azo spermi en son 500.000 sperm tespit edildi. Bende endometrioma hastasıyım. Bir sene önce ameliyat oldum alındı ama tekrarladı. Bir kere tüp bebek denememem oldu aslında tamda deneme diyemeyiz toplamda 12 tane yumurta toplandı ertesi gün 4 tane vardı en son aradıkların 1 tane embiriyo kaldı dediler. Doktorumda 1 embriyo PGT ye gönderilmez sen tekrardan tedavi gör daha çok yumurta gönderelim dedi ve tedavim iptal edildi. Ben bilemiyorum tekrar denermiyim. O gücü kendimde bulurmuyum. Çoklu problem var ve benim elimden gelen birşey yok.3 ay geçti aradan ama hala toparlayabilmiş değilim. Neresinden tutup tekrar başlıcam bilmiyorum. Bu genetik problem ortaya çıkmadan çok ümitliydim ancak bu sorundan sonra olumlu düşüncem yok. Düşünüyorum bir daha tedavi görücem tekrar yumurtalar toplanacak ya yine 1 tane sağlam var derse. Hadi onları gönderdik ya 2 tanenin içinden sağlam olan çıkmazsa. Ben en kötüsünü düşünüyorum çünkü olumlu düşününce daha çok yıkılıyorum ve bu düşüncelerlede tekrar demeye güç bulamıyorum. Yaşım 32 eşim 36 3 sene bitti evlilğimizde 4 ün içindeyiz. Çevremdekiler çocuk diye soruca artık kendime hakim olamıyorum. Apartmanın görevlisine kadar gözler üstümde ne zaman görse soruyor. Kafam allak bullak bir yanım unut bu meseleyi olmayacak çocuğun buna göre yaşa ve buna alış diyor. Öteki yanımda olmazsa napıcaksın bundan sonra diye bana soruyor. Artık o kadar çok çocuk ihtaycımız varki sokaktaki kedilerle kendimizi meşgul ediyoruz. Onları besliyoruz yıkıyoruz ev yapıyoruz eşimle. Artık iyice anlıyorum ki bizim evliliğimizin bir çocuğa ihtiyacı var. Ayyy anlatsam anlatsam kitaplar almaz kafamın içi kazan gibi eşimlede konuşamıyoruz artık zaten çünkü bir sonuca varamıyoruz. Yani ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN. Bizim ve herkesin inşallah

Back